14:55 uur 18-01-2021

Eurofins, wereldleider op het gebied van analytische tests, breidt wereldwijd de mogelijkheden uit voor het testen en certificeren van mond-neusmaskers

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– Sinds het begin van de pandemie heeft Eurofins al duizenden modellen chirurgische en hygiënische mond-neusmaskers getest tegen de beste snelheid en met wereldwijde certificering waardoor deze kritische producten zo snel mogelijk op de markt konden worden gebracht. Eurofins beschikt wereldwijd over toonaangevende testcapaciteiten om zo PBM-fabrikanten de onmisbare ondersteuning te kunnen bieden die nodig is in de strijd tegen het coronavirus.

Vanaf vandaag is Eurofins een van de weinige GLP-gecertificeerde en ISO / IEC 17025-geaccrediteerde laboratoriumnetwerken die volledig kunnen voldoen aan alle testvereisten (FDA, EU en vele internationale en land specifieke richtlijnen zoals CEN, ISO, ASTM, AFNOR of OECD) voor chirurgische / medische en hygiënische mond-neusmaskers.

Eurofins robuuste portfolio omvat wereldwijd geaccepteerde veiligheids- en prestatietesten zoals: virus dodende en bacteriële filtratie, deeltjesfiltratie, differentiële druk, bio-compatibiliteit, stabiliteit, spatbestendigheid en brandbaarheid. Naast testen en certificering gaat Eurofins nog een stapje verder richting Maskné-testing, huidanalyses en het bestuderen van hiermee samenhangende claims.

Eurofins beschikt over ervaren technische experts die fabrikanten, importeurs, retailers en merkeigenaren goed kunnen adviseren en daarnaast de veiligheid van de verschillende typen maskers afgezet naar (inter)nationale regelgeving kunnen controleren en valideren.

Voor meer informatie over de verschillende typen maskers en regelgeving: www.eurofins.com/COVID-19-product-testing

Eurofins, the global leader in analytical testing, expands worldwide face mask testing & certification capabilities

LUXEMBOURG–(BUSINESS WIRE)– Since the start of the pandemic Eurofins  (Paris:ERF) has tested thousands of models of surgical and hygienic masks and provided best-in-class speed and certification for PPEs globally, enabling these critical products to get market as fast as possible. Eurofins has developed global leading testing capabilities and certification services in the North America, Europe and Asia ensuring that PPE manufacturers are able to provide the indispensable support needed in the fight against the coronavirus.

As of today, Eurofins is one of the few GLP certified and ISO/IEC 17025 accredited laboratory networks to fully cover all testing requirements for surgical/medical and hygienic masks by the FDA, EU regulations and many international and country-specific directives and guidelines such as CEN, CE Marking, ISO, ASTM or OECD. Our robust portfolio for masks includes globally accepted, safety and performance testing, virucidal, bacterial filtration, particle filtration, differential pressure, biocompatibility, stability, splash resistance and flammability testing where required.

Eurofins is one of the very few testing service providers having developed 0.1 micron PFE (Particle Filtration Efficiency) capabilities to fulfil US regulatory expectations.

Beyond testing and certification services, Eurofins goes the extra mile with “Maskné” testing or skin tolerance studies, documentary review, safety and efficacy claim substantiation.

Eurofins’ highly skilled technical experts also provide assessment and support to manufacturers, importers, retailers and brand owners in ensuring the functionality and safety of masks, adapting the sampling methodology and testing protocols to the country-specific or certification requirements outlined in the standards of the international markets where the products are intended to be distributed.

For more information about the types of masks and their respective scope of compliance, please visit our website www.eurofins.com/COVID-19-product-testing or contact Eurofins’ local experts.

About Eurofins – the global leader in bio-analysis

Eurofins is Testing for Life. With over 50,000 staff across a network of more than 800 laboratories in over 50 countries, Eurofins’ companies offer a portfolio of over 200,000 analytical methods.

Eurofins Shares are listed on Euronext Paris Stock Exchange.

Contacts

Miguel Ángel QUILES GRANADO

E-mail: CPT_marketing@eurofins.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr