23:47 uur 14-01-2021

BlackRock versterkt toekomstgerichte duurzaamheidsanalyses en rapportagemogelijkheden van Aladdin door middel van strategisch partnerschap met Clarity AI

 Clarity AI-technologieplatform levert inzichten in de maatschappelijke en milieugevolgen van meer dan 30.000 organisaties

Data science en machine learning helpen klanten om duurzaamheidsinzichten te ontwikkelen

BlackRock heeft een minderheidsinvestering in Clarity AI aangekondigd

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– BlackRock Inc. (NYSE: BLK) heeft vandaag een minderheidsinvestering aangekondigd in Clarity AI, een duurzaamheidsanalyse- en datawetenschapsplatform, terwijl het bedrijf blijft investeren in het leveren van analyses en software voor duurzame beleggingen voor klanten. BlackRock zal de mogelijkheden van Clarity AI integreren met Aladdin®, het end-to-end besturingssysteem van BlackRock voor beleggingsprofessionals.

Clarity AI gebruikt big data en machine learning om bruikbare inzichten op het gebied van duurzaamheid en impact te creëren en deze uit te breiden naar een uniek breed universum van bedrijven, landen en lokale overheden. Zijn gepatenteerde technologie en datawetenschapsmogelijkheden voor milieu- en maatschappelijke impact analyseren meer dan 30.000 bedrijven, verspreid over bijna 200 landen. Clarity AI ondersteunt ook regelgevings- en klantrapportages om beleggers te helpen te voldoen aan nieuwe openbaarmakingsverplichtingen op het gebied van duurzaamheid.

“Investeerders zijn enthousiast over duurzaamheid als een cruciale overweging bij het beheren van onmiddellijke en toekomstige risico’s, en betere gegevens zijn hierbij de basis,” aldus Mary-Catherine Lader, hoofd van Aladdin Sustainability bij BlackRock. “Aangezien BlackRock duurzaamheid tot de standaard voor beleggen maakt, zetten we ons in om de normen voor ESG-gegevens en -technologie te verhogen. We investeren in nieuwe analyses en software in Aladdin en integreren ook mogelijkheden van strategische partners zoals Clarity AI, zodat klanten de maatschappelijke en ecologische impact en risico’s van hun investeringen kunnen begrijpen. De mogelijkheden van Clarity AI maken gebruik van machine learning om Aladdin-klanten te helpen een breder spectrum van bedrijven te analyseren, hun openbaarmakingsverplichtingen na te komen en een duurzamer portfolio op te bouwen.”

“De investering van BlackRock in Clarity AI en de integratie van onze capaciteiten en uitgebreide ESG-, duurzaamheids- en impactgegevens in het Aladdin-platform van BlackRock zullen transformatief zijn, waardoor de gegevens en analyses van Clarity AI beschikbaar komen voor meer van ‘s werelds grootste en belangrijkste beleggers,” stelde Rebeca Minguela, oprichter en CEO van Clarity AI. “Deze strategische samenwerking met BlackRock weerspiegelt de groeiende vraag naar onze innovatieve benadering om investeerders te helpen de impact van bedrijven op onze samenleving en planeet in te schatten.”

De vraag naar duurzaam beleggen nam in 2020 snel toe. Wereldwijde beleggers in beleggingsfondsen en ETF’s hebben in de 12 maanden tot november 2020 $ 326 miljard in duurzame activa geïnvesteerd, een stijging van 97% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar1. Bovendien laat een recente enquête2 onder wereldwijde beleggers zien dat hun allocatie aan ESG-strategieën naar verwachting tot 2025 zal verdubbelen. Binnen de enquête2 noemde 53% van de respondenten zorgen over ‘slechte kwaliteit of beschikbaarheid van ESG-gegevens en -analyses’ als hun grootste belemmering om over te gaan op duurzame beleggingen. Naarmate meer beleggers zoeken naar manieren om de maatschappelijke en ecologische impact van hun beleggingen te evalueren, zal de behoefte aan verbeterde ESG-gegevens en -analyses in individuele beleggingen en in hele portfolio’s blijven groeien.

Clarity AI bouwt voort op de bestaande duurzaamheidsdataset in het Aladdin-platform met aanvullende toekomstgerichte duurzaamheidsanalyses en -modellen, gegenereerd op basis van gegevens over bedrijven. Deze inzichten vormen een aanvulling op de traditionele ESG-openbaarmakingen van bedrijven.

Deze investering is de nieuwste stap van het Aladdin-platform van BlackRock, terwijl het bedrijf blijft investeren in de duurzaamheidscapaciteiten ervan. Vorig jaar werden 1.200 duurzaamheidsstatistieken en gevestigde datapartnerschappen toegevoegd om investeerders te helpen inzicht te krijgen in ESG- en fysieke klimaatrisico’s en -kansen.

BlackRock heeft onlangs ook Aladdin Climate onthuld, dat investeerders helpt klimaatrisico’s te begrijpen en ernaar te handelen. Het is de eerste softwareapplicatie die investeerders maatstaven biedt voor zowel het fysieke risico van klimaatverandering als het overgangsrisico naar een koolstofarme economie op portfolio’s.

BlackRock zal zich voegen bij bestaande investeerders, waaronder Deutsche Börse, Kibo Ventures, Mundi Ventures, Seaya Ventures en Founders Fund.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Over BlackRock

Het doel van BlackRock is om steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren. Als fiduciair voor investeerders en een toonaangevende leverancier van financiële technologie, helpen we miljoenen mensen om spaargeld op te bouwen dat hen hun hele leven van dienst is door investeren gemakkelijker en betaalbaarder te maken. Ga voor meer informatie over BlackRock naar www.blackrock.com/corporate

Over Aladdin

Aladdin® is het end-to-end platform voor investeringsbeheer en -transacties van BlackRock dat wordt gebruikt door institutionele beleggers, waaronder vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeraars en corporate treasurers. Het combineert geavanceerde risicoanalyses met uitgebreide tools voor portfoliobeheer, handel en transacties op één uniform platform. Het Aladdin-platform, dat ook is aangepast voor vermogensbeheerders, biedt een gemeenschappelijke taal gedurende de hele beleggingscyclus en maakt een cultuur van risicotransparantie tussen gebruikers mogelijk.

Over Clarity AI

Clarity AI is een wereldwijd datawetenschaps- en technologieplatform dat machine learning en big data gebruikt om ecologische en maatschappelijke gegevens te leveren waarmee beleggers de impact van hun portfolio kunnen meten. Het platform van Clarity AI analyseert meer dan 30.000 bedrijven, 200.000 fondsen en 400 landen en lokale overheden en levert data, analyses en softwareapplicaties voor investeringen en bedrijfsonderzoek en rapportage. Clarity AI, opgericht in 2017, heeft kantoren in de VS, het VK en Spanje en een klantennetwerk met meer dan $ 10 biljoen aan activa onder beheer. Het team van Clarity AI is gespecialiseerd in technologie, duurzaamheid en onderzoek, met gezamenlijke ervaring van toonaangevende organisaties, bedrijven en onderzoeksinstellingen, waaronder NASA, de Wereldbank, Google, McKinsey & Company, Morgan Stanley, J.P. Morgan, Harvard, M.I.T en meer. Ga voor meer informatie over Clarity AI naar www.clarity.ai

1 Simfund, Broadridge, GBI. Gegevens per november 2020. Gesloten fondsen, uitgezonderd FoF’s; geldmarktfondsen inbegrepen.

2 BlackRock 2020 Global Sustainable Investing Survey, met antwoorden van 425 klanten in 27 landen die naar schatting $ 25 biljoen aan beheerd vermogen vertegenwoordigen: https://www.blackrock.com/corporate/literature/publication/blackrock-sustainability-survey.pdf

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

BlackRock

Kirsty King
+44 7880 405 624

kirsty.king@blackrock.com

Matt Kobussen
+1 (646) 231-0599

matt.kobussen@blackrock.com

Clarity AI

The One Nine Three Group | Stuart Davis
+44 7808 611 048

stuart.davis@the193.com

The One Nine Three Group | Katherine Kremer
+1 (917) 885 9704

katherine.kremer@the193.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr