12:01 uur 11-01-2021

Copaco en Eagle Eye Networks slaan handen ineen voor Cloud Videomanagement

EINDHOVEN, Amsterdam–(BUSINESS WIRE)– Copaco, distributeur in de Benelux van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en Eagle Eye Networks, marktleider in Cloud Video Beveiliging, kondigen een samenwerking aan voor de distributie van het Cloud Video Management systeem (VMS) van Eagle Eye Networks.

IT-resellers in de Benelux kunnen door deze nieuwe samenwerking inspringen op de trend waarbij traditionele beveiliging (analoge verbinding en/of lokale opslag) steeds meer vervangen wordt door IP-oplossingen die op afstand worden beheerd. Een veilige cloudoplossing die voldoet aan alle wensen en eisen van de IT-security sector, nu en in de toekomst.

“Camerabeveiliging is een innovatief IT-product. Het is een logische stap om VMS samen met Copaco naar de markt te brengen en de bekendheid te geven die het verdient” zegt Rishi Lodhia, Managing Director EMEA voor Eagle Eye Networks. “Cybersecurity wordt een steeds groter probleem, waardoor het beveiligen van gebouwen IT-technisch op de juiste manier ingericht moet worden. Daarnaast begrijpen de IT-resellers hoe Software as a Service en Recurring Monthly Revenue werkt, exact zoals Eagle Eye Networks dat ook doet. Momenteel werken we hard aan het uitbreiden van het cloudplatform, voornamelijk door gebruik te maken van artificial intelligence. Deze methode zorgt voor nieuwe inzichten en toepassingen op het gebied van camerabeveiliging, zoals veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice. Wij geloven sterk in deze samenwerking tussen Copaco en Eagle Eye Networks. Op deze manier willen we samen de verschuiving naar camerabeveiliging in de cloud een enorme boost gaan geven.”

Marc Maas, Teamlead Smart Solutions bij Copaco: “Met deze samenwerking voegen wij als Copaco een unieke oplossing toe aan ons portfolio. Het merk heeft in rap tempo wereldwijd een A-status verworven dankzij hun baanbrekende cloudpropositie in camerabeveiliging. Onze partners kunnen met deze cloudoplossing de markt voor smart surveillance compleet openbreken op het vlak van schaalbaarheid en security. Dit geeft hen in combinatie met het recurring model een unieke positie. Naast het complete ecosysteem van hardware en software dat wij nu door deze samenwerking kunnen bieden, sluit het heel goed aan bij andere (camera)-merken die wij in ons portfolio hebben, zoals Hikvision en Mobotix. Tevens hebben wij als IT-distributeur uitgebreide ervaring met cloud-diensten door ons eigen 2tCloud-platform, dat met een gespecialiseerde business unit en bijpassende dienstverlening een bewezen reputatie heeft opgebouwd. Die kennis en ervaring kunnen wij binnen Copaco benutten om ook Eagle Eye Networks’ cloudpropositie optimaal ter beschikking te stellen richting onze partners.”

Op woensdag 3 februari 2021 van 15.00 uur tot 17.00 uur organiseert Copaco in samenwerking met Eagle Eye Networks een online event dat in het teken staat van hun samenwerking. Aanmelden doet u hier.

Wilt u direct meer weten over de oplossing en mogelijke verkoop van Eagle Eye Networks? Klik dan hier.

Over Copaco

Copaco N.V. is distributeur in de Benelux van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). We leveren met circa 400 medewerkers computers, printers, netwerken, data storage, mobiele telefonie, software, industriële en consumentenelektronica. Daarnaast wordt een breed portfolio aan diensten aangeboden op het gebied van server, storage, mobility, logistic fulfillment en cloud services. Voor meer informatie: www.copaco.com.

Over Eagle Eye Networks

Het in 2012 opgerichte Eagle Eye Networks, is de #1 in cloud videobewaking wereldwijd, gericht op de behoeften van bedrijven, installatiebedrijven en consumenten in meer dan 80 landen. De 100% cloud managed oplossingen bieden zowel cloud als opnamen op locatie, beveiliging en codering op bancair niveau en een uitgebreide ondersteuning voor analoge en digitale camera’s. Dit allemaal is toegankelijk via het internet of mobiele applicaties. Bedrijven van alle soorten en maten maken gebruik deze oplossingen voor operationele optimalisatie en beveiliging. Alle producten profiteren van ontwikkelaarsvriendelijke RESTful API-platform en Big Data Video Framework™, waarmee live en gearchiveerde video’s geïndexeerd, teruggevonden en geanalyseerd kunnen worden. De open video API is op grote schaal gebruikt voor integraties in alarmbewaking, analyses van derden, beveiligingsdashboards en POS-integraties.

Contacts

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met:

Copaco N.V.
Thijs van Keulen – Product Manager

E: thijs.van.keulen@copaco.com
T: + 31 40-2306266

I: www.copaco.com/nl-nl/eagle-eye

Eagle Eye Networks
Max van Riel- Marketing Director Eagle Eye Networks EMEA

E: mvanriel@een.com
T: +31 20- 2610460

I: www.een.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr