16:47 uur 07-01-2021

Mambu haalt € 110 miljoen op in financieringsronde onder leiding van TCV

BERLIJN, MIAMI EN SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– Mambu, het marktleidende SaaS-bankierplatform, heeft vandaag zijn laatste financieringsronde van € 110 miljoen (134 miljoen USD) aan nieuw kapitaal aangekondigd. Deze ronde werd geleid door TCV, die onder andere investeringen heeft in Netflix, RELEX, Spotify en WorldRemit. Extra investeringen werden ontvangen van Tiger Global en Arena Holdings, evenals door bestaande investeerders Bessemer Venture Partners, Runa Capital en Acton Capital Partners. De nieuwe ronde brengt de waardering van het bedrijf op meer dan € 1,7 miljard.

Met deze nieuwe financieringsronde gaat Mambu door met het versnellen van zijn snelle groei en het verdiepen van zijn voetafdruk in de meer dan 50 landen waarin het al actief is, en zich focussen op markten als Brazilië, Japan en de Verenigde Staten. Deze aankondiging volgt op een nieuw jaar van ongeveer 100% groei ten opzichte van het voorgaande jaar voor Mambu in een softwaremarkt voor bankieren die Gartner momenteel waardeert op meer dan $ 100 miljard en voorspelt een groei met dubbele cijfers. FT Partners was de exclusieve financiële adviseur bij deze transactie.

Het SaaS-bankplatform van Mambu onderscheidt zich van traditionele bankspelers, omdat het de manier waarop financiële producten worden opgebouwd en beheerd door een financiële instelling ingrijpend versnelt en vereenvoudigt. Het platform van Mambu wordt gebruikt door traditionele banken, fintech-startups, financiële instellingen, non-profitorganisaties en andere bedrijven om hun financiële producten en diensten te bevorderen. Met onder meer ABN AMRO, N26, OakNorth, Orange en Santander die tot hun klantenbestand behoren, stimuleert Mambu zowel de opbouw van nieuwe fintechs als de migratie van bestaande financiële instellingen naar een technologie die geschikt is voor het fintech-tijdperk. Mambu blijft zowel de breedte als de diepte van zijn platform uitbreiden en is van plan het team tegen 2022 te verdubbelen tot meer dan 1000 Mambuvianen.

Eugene Danilkis, oprichter en CEO van Mambu zei: “Toen Mambu in 2011 werd gelanceerd, wisten we dat de toekomst van het bankieren moest worden gebouwd op beweeglijke en flexibele technologie. Bijna een decennium later is dit nu meer dan ooit het geval, zeker gezien de ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Nu een toenemend aantal challenger- en gevestigde banken zich aanmelden om zich voor te bereiden om te floreren in het fintech-tijdperk, hebben we en zullen we hen een platform van wereldklasse blijven bieden waarop ze moderne, flexibele, klantgerichte activiteiten kunnen opbouwen.

“Deze laatste financieringsronde stelt ons in staat om onze missie om bankieren voor een miljard mensen over de hele wereld beter te maken, te versnellen en om een van de grootste, meest complexe wereldwijde marktkansen die nog in de kinderschoenen van de cloud staat te pakken”, zei hij.

TCV General Partner, John Doran die toetreedt tot de raad van bestuur van Mambu, zei: “Mambu was een van de eerste bedrijven die gebruik maakte van de mogelijkheid om software voor bankieren naar de cloud te verplaatsen. Het team heeft een in hoge mate samen te stellen, echt cloud-native product gebouwd in een snelgroeiende markt van meerdere miljarden dollars die traditioneel wordt gedomineerd door grote, traag bewegende lokale leveranciers. We volgen de vooruitgang van Mambu al vele jaren en zijn echt verheugd om samen te werken met Eugene en het hele Mambu-team tijdens hun traject om hun aanbod voor klanten wereldwijd uit te breiden.”

Over Mambu

Mambu is het SaaS-platform voor bankieren dat de financiële dienstverlening verandert. Dit snelgroeiende bedrijf werd in 2011 opgericht en stelt klanten in staat om snel, veilig en eenvoudig modern bankieren en kredietaanbiedingen op te bouwen. Door zijn samenstelbare benadering voor bankieren biedt het platform klanten de mogelijkheid om bijna elk financieel product te ontwerpen en te bedienen en tegelijkertijd snel te integreren in het ecosysteem van complementaire oplossingen met de allerbeste service over de hele wereld. Mambu heeft een wereldwijd netwerk van bijna 500 werknemers en ondersteunt 160 klanten in meer dan 50 landen. Het telt N26, OakNorth, ABN AMRO en Santander tot zijn uitgebreide klantenlijst. Bezoek voor meer informatie onze website of verbind met ons op Twitter, LinkedIn, YouTube en​ ​Facebook.

Over TCV

TCV is in 1995 opgericht en verstrekt kapitaal aan private en publieke bedrijven in het groeistadium en aan publieke bedrijven in de technologiebranche. Sinds de oprichting heeft TCV meer dan $ 14 miljard geïnvesteerd in toonaangevende technologiebedrijven, waaronder meer dan $ 2,5 miljard in fintech, en heeft het CEO’s geholpen bij het begeleiden van meer dan 125 beursintroducties en strategische overnames.

De investeringen van TCV omvatten Airbnb, AxiomSL, Dollar Shave Club, ExactTarget, Expedia, Facebook, LinkedIn, Netflix, Nubank, Payoneer, Splunk, Spotify, WorldRemit en Zillow. In Europa heeft TCV meer dan $ 2 miljard geïnvesteerd in bedrijven, waaronder Believe Digital, Brillen.de, Perfecto, FlixMobility, Klarna, Mollie, OneTrust, RELEX Solutions, Revolut, RMS, Sportradar, Spryker, The Pracuj Group en WorldRemit. De hoofdvestiging van TCV is in Menlo Park, Californië, met kantoren in New York en Londen. Ga voor meer informatie over TCV, waaronder een compleet overzicht van investeringen van TCV naar https://www.tcv.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Voor Mambu VS/Canada

Anna Stanley

251.517.7857

anna@williammills.com

Voor Mambu VK/Europa

Stephanie Libous

stephanie.libous@allisonpr.com
+44 7751 597 558

Voor TCV

Katja Gagen

+1 415.690.6689

kgagen@tcv.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr