18:17 uur 06-01-2021

Het Cryptography Research Centre van het Technology Innovation Institute in Abu Dhabi gaat samenwerken met Yale University

Het partnerschap heeft tot doel baanbrekende doorbraken te maken in post-kwantumcryptografie en neuromorfische computers, die leiden tot effectieve onderzoeksresultaten en een kennisgestuurd ecosysteem in Abu Dhabi en de VAE

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Abu Dhabi en de VAE werken aan baanbrekende doorbraken op het gebied van post-kwantumcryptografie en neuromorfe computers via een internationaal partnerschap tussen het Cryptography Research Centre (CRC) van het Technology Innovation Institute (TII) en Yale University, een Ivy League-onderzoeksuniversiteit in Connecticut, Verenigde Staten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210106005704/nl/

Dr. Najwa Aaraj, Chief Researcher at Cryptography Research Centre (Photo: AETOSWire)

Dr. Najwa Aaraj, Chief Researcher at Cryptography Research Centre (Photo: AETOSWire)

De twee instellingen zullen eerst hun krachten bundelen in ‘Post-Quantum Lightweight Crypto Hardware Accelerators and Trusted Execution Environment Designs’ (Post-quantum lichtgewicht crypto-hardwareversnellers en vertrouwde ontwerpen voor uitvoeringsomgevingen), een project op het snijvlak van opkomende technologieën dat zich richt op het ontwikkelen van kwantumbestendige cryptoschema’s binnen de context van opkomende kwantumalgoritmen die kunnen worden uitgevoerd op een voldoende grote kwantumcomputer. Door gebruik te maken van post-quantum cryptografische (PQC) algoritmen, wil het project de nodige veiligheidsmaatregelen garanderen, zelfs nu de huidige openbare cryptografische standaarden, zoals RSA en Elliptic Curve Cryptography (ECC) (elliptische-curve-cryptografie), ineffectief worden wanneer een krachtige kwantumcomputer wordt gebouwd en het kwantumalgoritme van Shor uitvoeren. Het project onderzoekt ook post-quantum lichtgewicht cryptografie met een focus op apparaten met een hoge beperking.

Het neuromorfische computerproject ‘Energy-based Probing for Robust and Explainable Spiking Neural Networks’ (op energie gebaseerd onderzoeken naar robuuste en verklaarbare spiking neurale netwerken) haalt inspiratie uit de hersenen om energiezuinige hardware voor informatieverwerking te maken en is in staat om zeer geavanceerde taken uit te voeren. Het project onderzoekt Spiking Neural Networks (SNN’s) (spiking neurale netwerken), die populair zijn geworden als energiezuinig alternatief voor het uitvoeren van standaardtaken op het gebied van kunstmatige intelligentie. Prikkels of binaire gebeurtenissen stimuleren communicatie en berekeningen in SNN’s die dicht bij biologische neuronale verwerking liggen en het voordeel bieden van gebeurtenisgestuurde hardware-activiteiten.

De centrale focus van de samenwerking is het verkennen van de ontwerpruimte van de wisselwerking tussen energie-nauwkeurigheid-robuustheid-verklaarbaarheid en het ontwerpen van de hardware/software die noodzakelijk is om echt functionele intelligente systemen te creëren. Om ervoor te zorgen dat er geen overlap is, zijn beide entiteiten belast met het beheer van specifieke onderzoeksgebieden in beide projecten.

Dr Najwa Aaraj, hoofdonderzoeker bij Cryptography Research Centre, zei over het partnerschap: “We zijn verheugd om samen te werken met collega’s van Yale University om baanbrekend onderzoek uit te voeren op deze twee vitale gebieden. Bij het Cryptography Research Centre creëren we een kennisgestuurd ecosysteem dat wordt aangedreven door gelijkgestemde wetenschappers en onderzoekers – allemaal gericht op het ontwerpen van baanbrekende oplossingen op verschillende gebieden van cryptografie.”

Jakub Szefer, universitair hoofddocent elektrotechniek en informatica, en Priya Panda, universitair hoofddocent elektrotechniek, aan Yale University, zeiden: “Door samen te werken met het Cryptography Research Centre hebben we de mogelijkheid om gedeelde expertise toe te passen op het gebied van post-kwantumcryptografie en neuromorf computeronderzoek. We zijn optimistisch dat dit partnerschap effectieve onderzoeksresultaten met een grotere impact zal opleveren.”

Het Technology Innovation Institute, de ‘toegepaste onderzoekspijler’ van Advanced Technology Research Council (ATRC), is een baanbrekend wereldwijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat zich richt op toegepast onderzoek en nieuwe technologische mogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële gespecialiseerde onderzoekscentra in kwantum, autonome robotica, cryptografie, geavanceerde materialen, digitale veiligheid, gestuurde energie en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriële partners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap en draagt het bij aan het uitbreiden van het R&D-ecosysteem in Abu Dhabi en de VAE. Het instituut versterkt de status van Abu Dhabi en de VAE als mondiaal knooppunt voor innovatie en draagt bij aan de bredere ontwikkeling van een kenniseconomie.

Voor meer informatie over Cryptography Research Centre (CRC) gaat u naar

tii.ae/cryptographytii.ae/cryptography

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute

Aisha Shaikh, +971555423718

aisha.shaikh@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr