03:33 uur 05-01-2021

ICP Building Solutions Group neemt Gardner-Gibson over, een toonaangevende leverancier van dakbedekkingsproducten en afdichtmiddelen voor opritten

De gezamenlijke sterke punten van de twee bedrijven zullen waarde opleveren voor klanten, professionals en eindgebruikers

ANDOVER, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Innovative Chemical Products (‘ICP Group’ of ‘ICP’), een leider in speciale coatings, kleefstoffen en bouwschildoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het Gardner-Gibson and Sun Coatings (‘Gardner-Gibson’) heeft overgenomen, een toonaangevende fabrikant van vloeibaar aangebrachte dakcoatings, dakbedekkingsproducten, afdichtmiddelen voor opritten en speciale verven die voornamelijk worden gebruikt door professionele aannemers voor commerciële en residentiële toepassingen. De overname bouwt voort op de uitgebreide reeks bouwoplossingen en het wereldwijde distributienetwerk van ICP Group en creëert een van de grootste particuliere coatings- en kleefstoffenbedrijven in Noord-Amerika.

“De overname en combinatie van Gardner-Gibson met ICP Group zal het productaanbod en distributienetwerk voor beide bedrijven versterken,” aldus Doug Mattscheck, CEO van ICP Group. “We waren individueel sterk en zullen samen nog sterker zijn naarmate we ons portfolio van coatings, kleefstoffen en bouwschildoplossingen uitbreiden. ICP Group verwelkomt de medewerkers van Gardner-Gibson in de ICP-familie en kijkt ernaar uit om de voortdurende groei van de gecombineerde bedrijven te ondersteunen.”

Gardner-Gibson, gevestigd in Tampa, Florida, is een van de vooraanstaande leveranciers van vloeibaar aangebrachte dakcoatings, dakbedekkingsproducten, afdichtmiddelen voor opritten en speciale verf, en staat bekend om zijn marktleidende merken. Met productie- en distributiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada worden de producten van Gardner-Gibson verkocht bij toonaangevende retailers en distributeurs van bouwmaterialen onder de merknamen Gardner®, Black Jack®, APOC® en Dyco®.

De integratie van Gardner-Gibson in ICP’s Building Solutions Group verenigt vooraanstaande merken om een breed scala aan producten voor dakbedekking, bouwschilden en vloertoepassingen aan te bieden die voornamelijk bestemd zijn voor commerciële faciliteiten en reparatie- en onderhoudstoepassingen.

“ICP Group heeft de infrastructuur, netwerken en ervaring om Gardner-Gibson naar nieuwe niveaus van succes te tillen,” stelde Sean Hyer, CEO van Gardner-Gibson. “We kijken ernaar uit om samen te werken en de komende jaren meer waarde te leveren aan onze klanten, retailpartners en distributeurs. Het is een boeiende tijd om bij Gardner-Gibson te zijn, nu we met ICP dit nieuwe tijdperk van innovatie en productuitbreiding ingaan.”

Lazard Middle Market diende als financieel adviseur en Foley & Lardner LLP als juridisch adviseur van Gardner-Gibson bij de transactie. Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur van ICP Group bij de transactie, en J.P. Morgan, BMO, Antares Capital en Goldman Sachs zorgden voor de financiering.

Ga voor meer informatie over ICP naar www.icpgroup.com.

De ICP Group is een portfoliobedrijf van Audax Private Equity.

Over ICP

Innovative Chemical Products (‘ICP Group’) is een toonaangevende fabrikant van speciale coatings, kleefstoffen en afdichtmiddelen. Met het hoofdkantoor in Andover, Massachusetts, en meerdere productiefaciliteiten over de hele wereld, bedient ICP meerdere eindmarkten, waaronder bouwschilden, verpakkingen en speciaal drukwerk. ICP Group is een particuliere onderneming en vervaardigt producten onder verschillende erkende gespecialiseerde groepen. Ga voor meer informatie over ICP naar www.icpgroup.com.

Over ICP Building Solutions Group

ICP Building Solutions Group is de belangrijkste leverancier van professionele coatings, kleefstoffen en afdichtmiddelen voor de behoeften op het gebied van bouwschilden en vloeren. ICP Building Solutions Group bestaat uit tientallen toonaangevende merken in tal van industrieën en toepassingen en biedt de meest uitgebreide portfolio’s van de branche aan bouwprofessionals over de hele wereld. Ga voor meer informatie over ICP naar www.icpgroup.com.

Over Gardner-Gibson

Gardner-Gibson, Inc. bedient professionele aannemers en doe-het-zelvers als een volledige fabrikant van waterdichte coatings, kit- en afdichtmiddelen voor daken en opritten. Gardner-Gibson, met hoofdkantoor in Tampa, Florida, exploiteert productie- en distributiefaciliteiten in Noord-Amerika. Bezoek www.gardner-gibson.com/ voor meer informatie over de producten van Gardner-Gibson, alsook projectbronnen en toepassingstips.

Over Audax Private Equity

Audax Group is een toonaangevende alternatieve beleggingsbeheerder met kantoren in Boston, New York en San Francisco. Sinds de oprichting in 1999 heeft het bedrijf meer dan $ 27 miljard aan kapitaal opgehaald via zijn Private Equity- en Private Debt-activiteiten. Audax Private Equity heeft meer dan $ 6 miljard geïnvesteerd in meer dan 135 platforms en meer dan 900 add-onbedrijven, en investeert momenteel vanuit zijn zesde private-equityfonds van $ 3,5 miljard. Door middel van zijn gedisciplineerde Buy & Build-benadering wil Audax platformbedrijven helpen bij het uitvoeren van aanvullende acquisities die de omzetgroei stimuleren, de activiteiten optimaliseren en de aandelenwaarde aanzienlijk verhogen. Met meer dan 250 medewerkers en meer dan 100 investeringsprofessionals is het bedrijf een toonaangevende kapitaalpartner voor Noord-Amerikaanse middenmarktbedrijven. Bezoek voor meer informatie de website van Audax Group, www.audaxgroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bridget Hagan

bridget.hagan@akhia.com
330.463.5650

Check out our twitter: @NewsNovumpr