13:31 uur 19-12-2020

Atomwise en FutuRx lanceren A2i Therapeutics – een nieuw immuno-oncologiebedrijf gefinancierd door vooraanstaande Biopharma VC’s en de Israeli Innovation Authority

A2i Therapeutics zorgt voor startfinanciering vanuit FutuRx en zijn investeerders, Johnson & Johnson Innovation (JJDC, Inc.), Takeda Ventures, OrbiMed Partners, Leaps by Bayer en de Israeli Innovation Authority, voor het ontwikkelen van nieuwe immuno-oncologie-agentia met kleine moleculen.

SAN FRANCISCO en NESS ZIONA, Israël–(BUSINESS WIRE)– Atomwise, de marktleider van kunstmatige intelligentie (AI) voor geneesmiddelontwikkeling met kleine moleculen heeft vandaag een partnership aangekondigd met FutuRx, een erkende in Israël gevestigde biotechnologie-incubator die zich richt op innovatieve, therapeutische technologieën in een vroeg stadium van ontwikkeling. De samenwerking dient als de eerste introductie van Atomwise’s AtomNet® platform voor op AI gebaseerde geneesmiddelontdekking naar een groeiende biotech-innovatiehub in Israël en is Atomwise’s tweede partnership met een mondiale incubatorhub.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201219005004/nl/

Opgericht door middel van een gezamenlijke investering van Johnson & Johnson Innovation (JJDC, Inc.), Takeda Ventures Inc.en OrbiMed Israel Partners, heeft FutuRx meer dan 20 bedrijven in een vroege stadium opgericht in samenwerking met de Israeli Innovation Authority en doorbraakontdekkingen omgevormd tot nieuwe geneesmiddelen. Recent heeft Leaps by Bayer zich aangesloten als nieuwe investeerder naast oprichters-investeerders van FutuRx voor het opnemen en incuberen van biotechbedrijven in hun vroege stadium van ontwikkeling. De onderzoeksactiviteiten op de korte termijn van A2i Therapeutics zullen gefinancierd worden door kapitaalbijdragen van de Israeli Innovation Authority, de FutuRx-investeerders en middelen in natura en ondersteuning door Atomwise.

Als onderdeel van het strategisch partnership zal Atomwise nauw samenwerken met het managementteam van FutuRx, investeerders en geïncubeerde portfoliobedrijven om hun AI-technologie te gebruiken voor geneesmiddelontwikkelingsprojecten in een vroeg stadium van ontwikkeling. Atomwise en FutuRx hebben hun eerste joint venture, A2i Therapeutics, aangekondigd met startfinanciering om het AI-platform van Atomwise dat zich richt op een op een hoger plan brengen van een belangrijk eiwit dat betrokken is bij het controleren van de aangeboren immuunrespons en in potentie een belangrijk target voor immuno-oncologie is. Het AI-platform van Atomwise, AtomNet®, kan meer dan 16 miljard verbindingen screenen op potentiële hits in minder dan twee dagen en is gebruikt door onderzoekers over de gehele wereld om hits op targets te vinden over talrijke ziektetoepassingen.

“FutuRx is enthousiast om een nieuw bioconvergentiebedrijf te lanceren samen met een mondiaal leidend bedrijf in op AI gebaseerde geneesmiddelontdekking,” aldus Kinneret Savitzky, PhD, Chief Executive Officer van FutuRx. “Atomwise brengt een legacy van samenwerking en innovatie in geneesmiddelontwikkeling van kleine moleculen naar ons netwerk van vooraanstaande experts van multinationale farmaceutische bedrijven en risicodragend kapitaal. “We zijn erg blij dat ons partnership met Atomwise hun innovatieve AI-platform voor geneesmiddelontwikkeling zal introduceren bij startups en opkomende biotechbedrijven in Israël.”

“De Israeli Innovation Authority leidt Israels bioconvergentiestrategie en is blij dat FutuRx zich nogmaals aansluit bij deze inspanningen, samen met hun nieuwe partner Atomwise,” aldus Anya Eldan, VP van de Innovation Authority en hoofd van de Startup Division. “Atomwise neemt het voortouw op het gebied van AI-gestuurde geneesmiddelontdekking en hun partnership met FutuRx zal helpen om zich bezig te houden met moeilijke ziektetargets en de Israeli AI-geneesmiddelontwikkeling en bioconvergentie-ecosysteem ondersteunen.”

FutuRx sluit zich nu aan bij het groeiende netwerk van investeerders en corporate partnerships van Atomwise dat nu een gezamenlijke transactiewaarde vertegenwoordigt die de $ 7 miljard nadert. Atomwise heeft sinds de oprichting een sterke portefeuille opgebouwd van joint-venturebedrijven en partnerships met opkomende biotechnologie-, vooraanstaande farmaceutische en agrochemische bedrijven.

In april 2020 breidde Atomwise het strategischpartnership van het bedrijf uit met Hansoh Pharma, een vooraanstaand biofarmaceutisch bedrijf in China, na het met succes voltooien van hun first-hit-ontdekkingssamenwerking om hit-verbindingen te identificeren die specifiek zijn voor een hardnekkig geneesmiddeltarget. Deze bekendmaking volgt vlak na een ander uitgebreid partnership eerder dit jaar, met Bayer, om de ontwikkeling van twee gewasbeschermingsprogramma’s te vervolgen. Als onderdeel van het strategisch partnership helpt Atomwise Bayer om de snelheid en waarschijnlijkheid van ontdekking en ontwikkeling van nieuwe gewasbeschermingsproducten te verhogen door middel van AI.

“We zijn er zeer enthousiast over dat Atomwise, een Leaps by Bayer portfoliobedrijf, samenwerkt met FutuRx aan nieuwe grenzen voor de aanpak van ons gedeelde doel, het genezen en voorkomen van kanker”, aldus dr. Juergen Eckhardt, Head of Leaps by Bayer.

Over FutuRx

FutuRx is de leidende biotechnologie-incubator in Israël, in 2014 opgericht door Johnson & Johnson Innovation (JJDC, Inc.), OrbiMed Israel Partners en Takeda Pharmaceutical Company door middel van haar risicokapitaalgroep Takeda Ventures Inc., na het winnen van een tender van de Israeli Innovation Authority. Onlangs heeft Bayer zich als strategisch investeerder aangesloten bij FutuRx via zijn venturevennootschap LEAPS. De incubator is gericht op innovatieve therapeutische technologieën in een vroeg stadium van ontwikkeling, en heeft tot op heden 23 bedrijven opgericht. Ga voor meer informatie over FutuRx naar https://www.futurx.co.il.

Over Atomwise

Atomwise brengt een radicale verandering teweeg in hoe geneesmiddelen worden ontdekt met AI. We hebben het gebruik van ‘diep leren’ voor op structuren gebaseerd geneesmiddelontdekking uitgevonden en ontwikkelen nu een pijplijn van klein-molecuul kandidaatgeneesmiddelen die de stap maken naar preklinische onderzoeken. Onze AtomNet® technologie is gebruikt om meer niet geneesmiddelgevoelige targets te ontsluiten dan elk ander AI-geneesmiddelontdekkingsplatform. We pakken meer dan 600 unieke ziektetargets aan door middel van 775 samenwerkingen die meer dan 250 partners over de wereld omvatten. Onze portfolio van joint ventures en partnerships met vooraanstaande farmaceutische, agrochemische en opkomende biotechnologiebedrijven vertegenwoordigen een gezamenlijke transactiewaarde die de $ 7 miljard nadert. Atomwise heeft meer dan $ 174 miljoen opgehaald van vooraanstaande risicokapitaalbedrijven om onze missie om sneller betere geneesmiddelen te maken te bevorderen. Kom meer te weten bij atomwise.com of volg @AtomwiseInc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor Atomwise:
Sara Agee Le, PhD

VP van Marketing and Communications

media@atomwise.com
investors@atomwise.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr