09:24 uur 16-12-2020

Jumbo Supermarkten breidt relatie met Precima uit om meer vooruitgang te boeken op het gebied van personalisatie, merchandising en leveranciersrelaties

TORONTO–(BUSINESS WIRE)– Precima, onderdeel van Nielsen, breidt haar relatie met Jumbo Supermarkten uit met een meerjarige overeenkomst voor de levering van oplossingen voor prijsbepaling, assortimentskeuze, optimaal gebruik van het winkeloppervak, leveranciersrelaties en personalisatie. Precima blijft Jumbo te helpen voort te bouwen op de sterke analyseactiviteiten van het bedrijf om de klantgerichtheid te versterken. Samen gaan beide bedrijven werken aan mogelijkheden om uitstekende commerciële resultaten te behalen, de organisatie van Jumbo te helpen nog meer datagestuurd te worden en een superieure klantervaring te bieden – bijvoorbeeld door het succesvolle vasteklantenprogramma van Jumbo, Jumbo Extra’s, in alle bijna 700 winkels te ondersteunen.

In de afgelopen zes jaar heeft Precima een belangrijke rol gespeeld bij de missie van Jumbo om de verwachtingen van haar klanten elke dag weer te overtreffen door uitstekende service en producten van hoge kwaliteit te leveren tegen lage prijzen. Geavanceerde analyse heeft Jumbo in staat gesteld haar mogelijkheden te verbeteren en te voldoen aan de behoeften van haar gewaardeerde klanten door middel van aanbiedingen op maat.

“Data spelen een cruciale rol voor de toekomst van het bedrijf. We hechten veel waarde aan onze relatie met Precima vanwege de warme toewijding tot ons bedrijf die door Precima is getoond. We bewonderen hun nimmer aflatende streven naar precisie, toewijding tot innovatie en vermogen om resultaten te boeken,” aldus Tim Hehenkamp, directeur Technology & Data bij Jumbo Supermarkten.

Samen werken Jumbo en Precima aan een sterke en collaboratieve relatie. Gesterkt door het vertrouwen verlaat Jumbo zich op de data van Precima om de omzet te stimuleren, de winstgevendheid te verhogen en klantentrouw te bevorderen. De kracht van Precima op het gebied van klantgerichte merchandising en marketingoplossingen komt goed van pas bij het ondersteunen van het groeiende retailecosysteem van Jumbo naarmate Jumbo steeds verder blijft groeien.

“We zijn trots op het werk dat we hebben gedaan en de relatie die we hebben opgebouwd met Jumbo Supermarkten. We verheugen ons erop de groei van Jumbo te blijven stimuleren door manieren te vinden en te implementeren om de operationele efficiëntie te verhogen en door de basis te leggen voor de volgende generatie van verbeteringen om Jumbo te ondersteunen bij haar groei en haar streven naar nog meer klantgerichtheid,” aldus Brian Ross, CEO van Precima.

OVER PRECIMA®

Precima®, onderdeel van Nielsen, is een internationaal bureau voor retailstrategie en -analyse dat datagestuurde maatoplossingen levert om de omzet te stimuleren, de winstgevendheid te verhogen en de klantentrouw te bevorderen. Door gebruik te maken van haar grondige expertise op het gebied van analyses helpt Precima organisaties hun concurrentiepositie te versterken met verbetering in alle facetten van planning en operationele activiteiten, zoals prijsoptimalisatie, promotieplanning, optimalisatie van het assortiment, gerichte marketing en samenwerking met leveranciers. Zie Pecima.com

OVER JUMBO SUPERMARKTEN

Jumbo beschikt momenteel over bijna 700 winkels, inclusief acht foodmarkten. Verder beschikt de supermarktketen over 444 ophaalpunten voor online bestemmingen en thuisbezorgservice met 522 medewerkers. De unieke Jumbo-formule (beste service met het grootste assortiment voor de laagste prijzen) wordt gebruikt voor alle winkels en de online store. Klanten kunnen vertrouwen op de 7 Zekerheden van Jumbo. Door de klant centraal te stellen in de activiteiten van het bedrijf heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een van de snelstgroeiende supermarkten in Nederland. Na de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 werd Jumbo de op een na grootste levensmiddelenketen in het land. Meer informatie: jumbo.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ron Margulis

RAM Communications

(o) 1.908.272.3930

(m) 1.908.337.0020

ron@rampr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr