02:27 uur 15-12-2020

Interactive Brokers Group vestigt een Centraal-Europees kantoor

Interactive Brokers Central Europe gaat beleggers en vermogensbeheerders in snelgroeiende regio’s bedienen

GREENWICH, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), een wereldwijde beursvennootschap, heeft vandaag de vestiging aangekondigd van Interactive Brokers Central Europe Zrt., (IBCE) en de opening van een kantoor in Boedapest. Met de toevoeging van Hongarije heeft de wereldwijde beursvennootschap nu tien entiteiten over de hele wereld in de VS, Australië, Canada, Hong Kong, India, Japan, Luxemburg, Singapore en het VK, en bedient het bedrijf meer dan een miljoen klantaccounts in meer dan 220 landen en gebieden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005886/nl/

Thomas Peterffy, Founder, Chairman and Founder, Interactive Brokers (Photo: Business Wire)

Thomas Peterffy, Founder, Chairman and Founder, Interactive Brokers (Photo: Business Wire)

“Het openen van een kantoor in Hongarije maakt deel uit van onze voortdurende trend om entiteiten over de hele wereld te openen om onze groeiende wereldwijde aanwezigheid te ondersteunen,” aldus Thomas Peterffy, voorzitter van Interactive Brokers. “We zijn van plan om van Boedapest het centrum van onze activiteiten voor Centraal-Europa te maken om gelijke tred te houden met de groei van onze accounts, die zowel in West- als Oost-Europa en de rest van de wereld snel is gegaan.”

Meer dan een kwart van de Interactive Brokers-accounts komt nu uit Europa en Afrika, en de groei is krachtig. Op 30 november was het aantal klantaccounts wereldwijd met 52% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar, waarbij meer dan 80% van de expansie van buiten de Verenigde Staten kwam.

Interactive Brokers biedt klanten wereldwijd de mogelijkheid om te beleggen in aandelen, opties, futures, valuta’s, obligaties en fondsen op 135 markten in 33 landen vanaf één enkele geïntegreerde beleggingsaccount. Klanten kunnen ook profiteren van de superieure prijzen, de marges die laag zijn voor de branche, de scherpe prijzen voor forexconversies en de geavanceerde technologie van het bedrijf. Het bedrijf staat ook bekend om het verstrekken van een breed scala aan gratis voorlichtingsbronnen aan het publiek.

“We kijken ernaar uit om kennis en begrip van kapitaalmarkten te verspreiden onder onze toekomstige klanten in heel Centraal-Europa,” stelde dhr. Peterffy.

Meer dan 43 jaar geleden opgericht door dhr. Peterffy, die in 1965 vanuit Hongarije naar de Verenigde Staten emigreerde, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande effectenfirma’s ter wereld met meer dan $ 8,5 miljard aan eigen vermogen, $ 23 miljard aan marktkapitaal en $ 286,7 miljard aan vermogen van klanten.

Naast vier decennia ervaring met Amerikaanse regelgeving en ongeveer twee decennia met Britse regelgeving, heeft Interactive Brokers ook brokerage-licenties verworven in Canada, Hong Kong, Japan, Australië, India en Luxemburg, en heeft het dit jaar een licentie verkregen in Singapore. Magyar Nemzeti Bank, de Hongaarse Centrale Bank, keurde de brokerage-licentie voor Interactive Brokers Central Europe Zrt. op 12 december 2020 goed. Miklos Hanti fungeert als CEO voor IBCE.

Over Interactive Brokers Group, Inc.:

Gelieerde ondernemingen van de Interactive Brokers Group bieden 24 uur per dag geautomatiseerde uitvoering van transacties en bewaring van waardepapieren, goederen en valutahandel op meer dan 135 markten in talloze landen en valuta vanuit één geïntegreerd IBKR-beleggingsaccount voor cliënten wereldwijd. We verlenen onze diensten aan individuele beleggers, hedgefondsen, handelscollectieven, financiële adviseurs en introductiemakelaars. Vier decennia lang hebben we ons gefocust op technologie en automatisering en dat heeft ons in staat gesteld onze cliënten te voorzien van een uniek geavanceerd platform voor het beheren van hun beleggingsportfolio’s. We streven ernaar onze cliënten gunstige voltrekkingstarieven en nuttige hulpmiddelen voor handels-, risico- en portfoliobeheer, onderzoeksfaciliteiten en beleggingsproducten te bieden, kosteloos of tegen lage kosten, om hen de mogelijkheid te bieden optimaal rendement te halen uit hun beleggingen. In Barron’s Best Online Broker Review van 24 februari 2020 werd Interactive Brokers de eerste plaats toegekend met een score van 5 uit 5 sterren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Interactive Brokers Group, Inc.

Beleggers: Nancy Stuebe, 203-618-4070

Media: Kalen Holliday, 203-618-4069 of media@ibkr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr