18:12 uur 10-12-2020

Thoma Bravo kondigt strategische groei-investering in Venafi aan

SAN FRANCISCO EN SALT LAKE CITY–(BUSINESS WIRE)– Thoma Bravo, een toonaangevend investeringsbedrijf op het gebied van particulier vermogen die zich richt op de software- en technologiegerichte dienstensector, kondigde vandaag een strategische groei-investering aan in Venafi®, de uitvinder en toonaangevende leverancier van beheer van machine-ID’s, waarbij het bedrijf wordt gewaardeerd op $ 1,15 miljard. De investering van Thoma Bravo zal naar verwachting de technologische innovatie van Venafi versnellen om te profiteren van het groeiende belang van beheer van machine-ID’s als cyberbeveiligingstrend. Bestaande investeerders, TCV en Foundation Capital, blijven aandeelhouders.

“Beheer van machine-ID’s is een topprioriteit in cyberbeveiliging, omdat het fundamenteel is voor digitale transformatie”, zei Jeff Hudson, CEO van Venafi. “Mensen gebruiken gebruikersnamen en wachtwoorden om zichzelf bij machines te identificeren. Machines moeten zichzelf ook naar elkaar toe identificeren, maar ze gebruiken machine-ID’s. Venafi heeft de categorie beheer van machine-ID’s gecreëerd en onze strategische visie blijft ongewijzigd: we zijn toegewijd aan het creëren van een wereld waarin alle machine-ID’s worden vertrouwd en beschermd. Ons strategisch partnerschap met Thoma Bravo kan ons helpen onze visie te realiseren door in te spelen op het marktmomentum en door groei en productinnovatie te versnellen.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Venafi, aangezien zij de markt voor het beheer van machine-ID’s blijven leiden en hun dynamische wereldwijde klantenbestand uitbreiden”, zei Seth Boro, een managing partner bij Thoma Bravo. “Venafi creëerde de snelgroeiende categorie voor beheer van machine-ID’s die ze nog steeds leiden en we hebben de groei van het bedrijf zien versnellen naarmate klanten de omvang en complexiteit van hun behoeften aan beheer van machine-ID’s erkennen. We kijken ernaar uit om de operationele capaciteiten en diepgaande kennis van de cyberbeveiligingsmarkt van Thoma Bravo te benutten om de voortdurende groei en marktpositie van Venafi te stimuleren.”

“Naarmate de digitale transformatie versnelt, is het duidelijk dat organisaties over de hele wereld dringend behoefte hebben aan het beheer van machine-ID’s”, zei Chip Virnig, een partner bij Thoma Bravo. “De consistente innovatie en marktleiderschap van Venafi op dit gebied hebben het bedrijf in een uitstekende positie gebracht om een wereldwijde markt te blijven definiëren en uitbreiden. We zijn ervan overtuigd dat de operationele capaciteiten van Thoma Bravo en de jarenlange ervaring in de cyberbeveiligingsmarkt het toch al indrukwekkende groeitraject van Venafi een boost kunnen geven.”

Kirkland & Ellis treedt op als juridisch adviseur van Thoma Bravo. JP Morgan Securities treedt op als financieel adviseur van Venafi.

Over Thoma Bravo

Thoma Bravo is een toonaangevend bedrijf op het gebied van particulier vermogen die zich richt op de software- en technologiegerichte dienstensectoren. Met meer dan $ 73 miljard aan beheerd vermogen op 30 september 2020, werkt Thoma Bravo samen met managementteams om beste praktijken te implementeren, te investeren in groei-initiatieven en overnames te doen die bedoeld zijn om de omzet en winst te versnellen, met als doel de waarde van het bedrijf te verhogen. Het bedrijf heeft vestigingen in San Francisco en Chicago. Ga voor meer informatie naar thomabravo.com.

Over Venafi

Venafi is de marktleider op het gebied van cyberbeveiliging en de uitvinder van het beheer van machine-ID’s, het beveiligen van verbindingen en communicatie tussen machines onderling. Venafi beschermt de typen machine-ID’s door cryptografische sleutels en digitale certificaten voor SSL/TLS, SSH, codeondertekening, mobiel en IoT in goede banen te leiden. Venafi biedt wereldwijd inzicht in machine-ID’s en de risico’s die eraan verbonden zijn voor de uitgebreide onderneming, op locatie, mobiel, virtueel, cloud en IoT, op machinesnelheid en schaal. Venafi zet deze intelligentie om met geautomatiseerde remediëring die de veiligheids- en beschikbaarheidsrisico’s die samenhangen met zwakke of gecompromitteerde machine-ID’s verkleint, terwijl de informatiestroom naar vertrouwde machines wordt gewaarborgd en communicatie met niet-vertrouwde machines wordt voorkomen.

Met meer dan 30 patenten levert Venafi innovatieve oplossingen voor de meest veeleisende, veiligheidsbewuste Global 5000-organisaties en overheidsinstanties ter wereld. Ga voor meer informatie naar: www.venafi.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon media voor Venafi:
Shelley Boose

shelley.boose@venafi.com
408.398.6987

Contactpersoon media voor Thoma Bravo:
Megan Frank

mfrank@thomabravo.com
212.731.4778

Joe Berg, Finsbury

Joe.berg@finsbury.com
203.984.2771

Check out our twitter: @NewsNovumpr