15:00 uur 10-12-2020

SIDE maakt medewerking aan Cyberpunk 2077 bekend

Top-audiostudio levert bijdrage aan de personages van Cyberpunk 2077

Los Angeles–(BUSINESS WIRE)– SIDE, de bekroonde audioleverancier voor de gamesbranche die bekendstaat om vijfentwintig jaar baanbrekend werk in de wereldwijde entertainmentmarkt, maakte vandaag bekend de exclusieve Engelse stemproductiepartner te zijn geweest voor de langverwachte openwereldgame Cyberpunk 2077 van CD PROJEKT RED.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201210005348/nl/

SIDE wees op enkele indrukwekkende statistieken uit dit project, waaronder 2500 uur aan stemopnames voor de game. “We wisten dat dit een gigantische onderneming zou worden,” zei Jacquie Shriver-Sladeck, Los Angeles Head of Studio. “In totaal hebben we vanuit Londen en LA 117.586 geluidsbestanden geleverd aan het team van CDP.”

Borys Pugacz-Muraszkiewicz, English Adaptation Director van CDPR gaf aan: “Het project was ongekend wat betreft de omvang en complexiteit. Als je kijkt naar het aantal regels dialoog, de grootte en vooral de diversiteit van de cast, dan zijn we ontzettend veel verder gegaan dan bij de Witcher-serie. En ik moet zeggen dat SIDE op deze punten ontzettend goed werk heeft geleverd zoals weinig anderen zouden kunnen of zelfs durven proberen. SIDE stelde ons professioneel personeel op het gebied van productie en engineering, regisseurs en acteurs ter beschikking gedurende het hele project, wat een behoorlijke tijdsspanne was. En dat ook nog op meerdere locaties en vaak op korte termijn. Diensten van hoge kwaliteit, resultaten van wereldklasse, werk dat creatieve grenzen verlegt: daarvoor rekenen we op SIDE.”

SIDE werkt al langer samen met CD PROJEKT RED. “We mogen ons gelukkig prijzen dat we in het verleden aan fantastische, langverwachte titels hebben gewerkt. Het is geweldig om aan zulke projecten te mogen meedoen. Ze hebben complexe personages, grote verhalen, heel veel materiaal om mee te werken. Dan is het een kwestie van de mouwen opstropen en samen met de ontwikkelaars aan het werk gaan. Uitzoeken wat er nodig is en wanneer en hoe we dat gaan aanpakken. Onze kwaliteitsstandaard is zo hoog, dat we zeker wisten dat het ons ging lukken,” zegt Sini Downing, Head of Production bij SIDE London.

Martin Vaughan CDG, SIDE’s eigen casting director, zegt: “Het mooie aan samenwerken met CDPR is dat ze werelden maken op een heel levendige, specifieke manier. Dat is fantastisch voor het casten, omdat het een duidelijk beeld geeft waar we naartoe werken en wat voor acteurs we nodig hebben om die personages tot leven te brengen. Gedurende alle castingfasen waren ze heel behulpzaam. We kregen vroege vormgeving van personages, gedetailleerde achtergrondverhalen en ruwe cinematics om de personages en hun omstandigheden te leren kennen.”

Jacquie Shriver-Sladeck sloot af: “Het was voor ons een enorme eer om aan Cyberpunk 2077 te mogen werken. We hebben bijna drie jaar samengewerkt met CD PROJEKT RED en we kunnen nu niet wachten om de game te spelen, net als de andere spelers die vol spanning op deze titel wachten.”

Over SIDE

SIDE werkt wereldwijd in de interactieve mediabranche als leverancier van audiodiensten voor de entertainmentmarkt. Met meer dan 25 jaar ervaring, een internationaal netwerk van mensen en hoogstaande studio’s heeft het bekroonde team van technische en creatieve experts van SIDE nog steeds hetzelfde gezamenlijke doel: de visie van elke klant zo natuurgetrouw mogelijk tot leven te brengen, in elk genre, op elk platform en in alle talen.

SIDE is onderdeel van de familie PTW-merken. PTW is een specialistisch bedrijf in gamesdiensten dat wereldwijd op maat gemaakte oplossingen biedt. PTW wil overal ter wereld innovatie aanjagen. Dat doet het bedrijf met zijn 25 jaar ervaring in de gamesbranche en 35 studio’s over de hele wereld.

http://side.com/

https://www.ptw.com/

Contacts

Kaley Hurst

Kaley.hurst@ptw.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr