16:53 uur 10-12-2020

CCTV+: Chinese en Europese media werken aan multilaterale samenwerking om win-winresultaten te bereiken

BEIJING–(BUSINESS WIRE)– Een verklaring over de versterking van mediasamenwerking, uitgegeven door de China Media Group (CMG) en haar Europese mediapartners, waarin de Chinese en Europese media worden opgeroepen hun verantwoordelijkheden als verspreiders van openbare informatie te vervullen en gezamenlijk de internationale gemeenschap te helpen krachten op te doen om de pandemie te boven te komen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201210005746/nl/

CMG and its European media partners issued the statement. /CCTV+ (Photo: Business Wire)

CMG and its European media partners issued the statement. /CCTV+ (Photo: Business Wire)

CMG en haar Europese mediapartners gaven de verklaring af. /CCTV+

De verklaring werd afgelegd tijdens het ‘2020 European Media Partners Cooperation Online Forum’ op 10 december, georganiseerd door CMG met als thema ‘Mutual Trust Dialogue for Win-Win Cooperation’.

Achtentwintig deelnemers van 25 organisaties in 16 Europese landen en China voerden diepgaande discussies over hoe de coördinatie te versterken, de banden te verdiepen, zich te verenigen om de pandemie te bestrijden en de wereld meer vertrouwen te geven door middel van diepgaande uitwisselingen.

De president en hoofdredacteur van CMG, Shen Haixiong, deed drie voorstellen over de huidige mediasituatie. Hij stelde: “Ten eerste moeten we de samenwerking verdiepen bij het rapporteren van COVID-19-responsen. Ten tweede moeten we de uitwisseling van personeel tussen de mediaorganisaties bevorderen. En ten derde moeten we de opbouw van ons samenwerkingsmechanisme versterken.”

In zijn toespraak wees hij erop dat China en Europa een brede consensus en gemeenschappelijke belangen delen bij het ondersteunen en beoefenen van multilateralisme, het versterken van de wereldwijde respons op COVID-19 en het gezamenlijk bevorderen van wereldwijd economisch herstel en het aanpakken van de kwestie van klimaatverandering. We hebben veel meer consensus dan meningsverschillen. Chinese en Europese mediapartners zullen ook evolueren naar een nieuwe fase van nauwere, diepgaandere en pragmatischere dialoog, uitwisseling en samenwerking.

Michael Friedenberg, de president van Reuters, verklaarde: “We moeten de kracht van partnerschappen in dit nieuwe media-ecosysteem erkennen. Dit kan de vorm aannemen van collaboratieve journalistiek, branchecoalities, nieuwe commerciële zakelijke kansen, het delen van inhoud of gedeelde platforms.”

Hij zei ook dat CMG en CCTV+ belangrijke partners zijn en dat ons samenwerkingsverband een prioriteit blijft.

“Zonder duidelijke tweerichtingscommunicatie van informatie zal er nooit sprake kunnen zijn van volledig vertrouwen en diepgaande samenwerking. Daarom spelen de media een cruciale rol voor de vriendschappelijke relatie tussen verschillende landen en volkeren,” aldus Paolo Panerai, de hoofdredacteur en CEO van Class Editori S.p.A.’s.

“Naarmate de wereldwijde onderlinge afhankelijkheid toeneemt, denk ik dat mediabedrijven niet meer in silo’s kunnen werken,” benadrukte Michael Peters, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Euronews. Hij is van mening dat Euronews en CMG onze samenwerking zullen blijven verdiepen om een beter begrip tussen onze culturen te bevorderen.

Er werd ook een lanceringsceremonie van China Business Video (CBV) gehouden tussen CCTV+ en Reuters. Het voorziet de klanten van Reuters van financiële nieuwsinhoud uit China, die rechtstreeks door CMG zal worden verspreid om de mediasamenwerking tussen China en andere media te verbeteren en de informatie-uitwisseling te versterken.

Op het forum ondertekenden Teng Yunping, voorzitter van CCTV Video News Agency (CCTV+), en Adrian Wells, Managing Director van European News Exchange (ENEX), een strategisch memorandum van overeenstemming, wat de officiële lancering van de ‘European Media Partners (EMP)’ betekent. In de toekomst zullen de twee partijen de samenwerking op het gebied van nieuwsmateriaal, nieuwsberichten, buitenlandse verslaggevers, nieuwsproducten en mediaforums versterken.

Tegelijkertijd werd het programma BizToday, gezamenlijk gecreëerd door CMG, CCTV+ en ENEX, vrijgegeven om ‘European Media Partners’ te voorzien van Chinees en Europees financieel nieuws op maat.

Tijdens het forum namen vertegenwoordigers van China en Europa deel aan een online paneldiscussie met als thema ‘Multilateral Cooperation and Mutual Trust, Common Challenges and Win-Win Future’ om te bespreken hoe de Chinese en Europese media het wederzijds vertrouwen tussen mensen van beide kanten kunnen bevorderen en multilaterale samenwerking kunnen bewerkstelligen om win-winresultaten te bereiken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CCTV+(China)

YU Xiao

E-mail: yuxiao@cctvplus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr