17:34 uur 10-12-2020

CCTV+: Chinese en Europese media geven een verklaring uit over versterking van mediasamenwerking

BEIJING–(BUSINESS WIRE)– Tijdens het ‘2020 European Media Partners Cooperation Online Forum’ werd een verklaring afgelegd over het versterken van de mediasamenwerking, waarin de Chinese en Europese media worden opgeroepen hun verantwoordelijkheden als verspreiders van openbare informatie te vervullen en gezamenlijk de internationale gemeenschap te helpen krachten op te doen om de pandemie te boven te komen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201210005806/nl/

China Media Group (CMG) and its European media partners issued the statement. /CCTV+

China Media Group (CMG) and its European media partners issued the statement. /CCTV+

Het forum werd gehouden op 10 december en werd georganiseerd door de China Media Group (CMG) met 28 deelnemers van 25 organisaties in 16 Europese landen en China. De inhoud van de verklaring is als volgt:

In de eerste plaats zijn we van mening dat de media, gezien de huidige mondiale uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid, een belangrijke en onschatbare rol spelen bij het verspreiden van tastbare en wetenschappelijk bewezen informatie en kennis, alsook bij het delen van ervaringen, het opbouwen van consensus en het verhelderen van misvattingen. We moeten optreden als verantwoordelijke verspreiders van openbare informatie en de internationale gemeenschap helpen om sterkere synergie op te bouwen.

Ten tweede bevorderen we actief de ontwikkeling van strategische dialogen en mediacommunicatie tussen China en Europa, waarbij Chinese en Europese mediacollega’s zich verenigen door middel van praktische acties, het verdiepen van de consensus, het versterken van de samenwerking en de voorzetting van de samenwerking om bestaande en mogelijke toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.

Ten derde stellen we de oprichting voor van een ‘China-Europe Media Partnership’-forum, afwisselend gehouden tussen China en partnerlidstaten om de mediasamenwerking tussen de twee partijen verder te stimuleren.

Deze verklaring heeft tot doel het belang van mediasamenwerking tussen China en Europa over te brengen en de langdurige vriendschap tussen beide partijen te erkennen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CCTV+(China)

YU Xiao

E-mail: yuxiao@cctvplus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr