02:58 uur 03-12-2020

Steele breidt brancheleidend platform voor risicogegevens en inzichten uit door middel van acquisitie van info4c

Steele versterkt zijn positie als toonaangevend dataplatform voor risico-informatie voor de identificatie en beperking van nalevingsrisico.

SAN FRANCISCO & ZÜRICH–(BUSINESS WIRE)– Steele Compliance Solutions, Inc., de wereldleider op het gebied van ethiek en compliance management voor ‘s werelds grootste multinationale ondernemingen en financiële instellingen, heeft vandaag de overname van info4c aangekondigd. info4c levert de meest vertrouwde en robuuste databases voor politiek prominente personen, entiteiten in handen van de overheid, sanctielijsten en volg- en zwarte lijsten. Deze overname positioneert Steele’s gepatenteerde AI-gestuurde platform Risk Intelligence Data als de meest uitgebreide bron voor realtime, hoogwaardige risico- en nalevingsgegevens voor effectieve besluitvorming met betrekking tot verkopers, leveranciers en klanten.

Info4c, opgericht in 2002 door de huidige CEO Melitta Cabai, levert samengestelde en aangepaste nalevingsgegevens, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan een verscheidenheid aan regelgevings- en risicovereisten, waaronder Anti Money Laundering (AML), Anti Bribery and Corruption (ABAC) en Know Your Customer (KYC). Het in Zürich gevestigde bedrijf biedt uitgebreide wereldwijde dekking in meer dan 20 talen vanuit officiële, openbare, betrouwbare, gerenommeerde en transparante bronnen. info4c staat bekend om de toonaangevende kwaliteit van zijn datasets en zal voornamelijk via zijn netwerk van partners met toegevoegde waarde op de markt blijven komen.

“We zijn verheugd om ons te voegen bij onze langdurige partner en industrieleider, met een geschiedenis van innovatie en een langetermijnvisie voor groei,” aldus Melitta Cabai, CEO van info4c. “Door ons bij Steele aan te sluiten, kunnen we een breder scala aan klanten en partners bereiken door gebruik te maken van de beste combinatie van Steele’s AI-gebaseerde technologie en eigen data, samen met menselijke intelligentie, om uitgebreide risico-informatie te leveren. We kijken ernaar uit om onze waardevolle partners dezelfde service, aandacht en kwaliteit te bieden die ze gewend zijn; en als onderdeel van de Steele-familie zullen we investeren om de diepte en breedte van onze datasets te vergroten.”

Een almaar groeiende hoeveelheid informatie die openbaar beschikbaar is, in combinatie met een veranderende regelgevingsomgeving, betekent dat compliance-professionals betere technologie nodig hebben om effectief risico-informatie te identificeren,” stelde Christian Focacci, Managing Partner van Risk Intelligence Data bij Steele. “De datasets van info4c zijn een aanvulling op onze diepgaande expertise in data en AI-technologie. Deze strategische acquisitie zal ons risico-informatieplatform uitbreiden, waardoor onze klanten een nog completer beeld van de risico’s krijgen en een beter voorspellende risicobeoordeling van leveranciers en klanten mogelijk gemaakt wordt.”

“Compliance-professionals hebben nu meer dan ooit betere technologie en betere gegevens nodig om risico’s effectief te identificeren,” verklaarde Eric Lochner, CEO van Steele. “Als langdurige partner van Steele waarderen we onze relatie met info4c al bijna een decennium, en we zien ernaar uit om het robuuste partnerecosysteem van info4C te ondersteunen en erin te investeren. We zijn van mening dat ons sterke klantenbestand samen met het robuuste partner-ecosysteem van info4c voor een grote verandering zal zorgen. De toevoeging van info4c aan de Steele-productfamilie stelt ons in staat om klanten en hun partners een ongeëvenaard niveau van gegevensdekking te bieden om risico’s met vertrouwen en op effectieve wijze te evalueren. Gezamenlijk zullen we de compliance-industrie de verbeterde tools bieden die ze nodig hebben om een echt geïntegreerd, holistisch beeld te krijgen van hun nalevingsprogramma.”

Over Steele Compliance Solutions, Inc.

Steele is de wereldleider in ethiek en compliance management. We werken samen met ‘s werelds grootste, meest gerespecteerde bedrijven om nalevingsproducten en -diensten te leveren die organisaties helpen een cultuur van compliance te omarmen en tegelijkertijd hun merk te beschermen.

Ga voor meer informatie naar: www.steeleglobal.com

Over info4c

info4c is de wereldwijde leverancier van compliance-informatie van hoge kwaliteit en werd meer dan 10 jaar geleden opgericht als Zwitserse pionier die gespecialiseerde nalevingsrapporten verstrekt. info4c-oplossingen zijn op maat gemaakt en geselecteerd om te voldoen aan de relevante wetgeving en dienen het meest efficiënt voor het specifieke doel: Know Your Customer (KYC), Anti Money Laundering (AML), preventie van terrorismefinanciering, fraude en corruptie (bijv. FCPA- en Bribery Act-vereisten). Hun vlaggenschipproduct, de PEP Desk™ (database met politiek prominente personen), wordt met succes geïmplementeerd bij duizenden banken, verzekeringsmaatschappijen en grote internationale spelers. Hun PEP Desk™ portretteert politieke figuren, leiders en andere belangrijke personen uit meer dan 240 landen en gebieden en is aangepast voor maximale efficiëntie.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.info4c.net

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Anush Alexander

aalexander@steeleglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr