20:11 uur 03-12-2020

Disruptive Tech Asean stelt dat halfgeleiderindustrie in China een nieuwe blik richt op de productie van 7nm-chips

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Disruptive Tech Asean hoorde van Li Ke van de China Semiconductor Industry Association (CSIA) dat een geïntegreerde schakelingsindustrie van vitaal belang is voor de ontwikkeling van moderne industrieën. Daarom is het voor China absoluut noodzakelijk om de toeleveringsketen van de chipindustrie te lokaliseren en core-chips van eigen bodem te ontwikkelen. Li Ke is van mening dat China de mogelijkheid zal hebben om zijn eigen 28nm-chips in één of twee jaar volledig in massa te produceren en kan beschikken over een volledig binnenlandse industrieketen en onafhankelijke chipproductiemogelijkheden.

Volgens de voorspelling van Gartner eind 2019 zou de wereldwijde halfgeleidermarkt in 2020 met 12,5% groeien. Maar met de verwoestende gevolgen van de COVID-19-pandemie werd de prognose bijgesteld tot een daling van 0,9%. Volgens Andrew Norwood, Research Vice President bij Gartner: “COVID-19 heeft de toeleveringsketen en productieactiviteiten over de hele wereld verstoord en zal leiden tot een drastische daling van de consumenten- en bedrijfsuitgaven op de meeste gebieden, op een paar uitzonderingen na.”

De handelsoorlog tussen de VS en China heeft ook gevolgen gehad voor de voortgang van de ontwikkeling. Andrew Norwood voegde eraan toe dat de handelsoorlog verschillende Chinese bedrijven, waaronder Huawei, ertoe aanzet om alternatieve siliciumleveranciers te zoeken, “Met HiSilicon, dat geheel in eigendom is, bovenaan de lijst, evenals alternatieve leveranciers in Japan, Taiwan, Zuid-Korea en China”.

Vorig jaar genereerde de Integrated Circuit (IC)-industrie van China meer dan CNY 750 miljard. De verwachting is dat dit jaar CNY 900 miljard bereikt wordt, met een productiecapaciteit van meer dan 20% van het wereldtotaal. De chipproductie-industrieketen in China is uit de crisis gekomen met de ondersteuning van beleidsmaatregelen als reactie op de wereldwijde gebeurtenissen. In slechts enkele jaren heeft China de kloof verkleind met behulp van toonaangevende IC-technologieën, voortdurende doorbraken in de productie van IC, onderzoek en ontwikkeling (R&D) en de industrialisatie van belangrijke processen met verdeling van toepassingen.

De Chinese leverancier van oplossingen voor chipaanpassing, Innosilicon, heeft vorige maand het testen van een prototypechip op basis van het FinFET N+1-proces van Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) voltooid. N+1, het nieuwe generatie gieterijknooppunt van SMIC is vergelijkbaar met het 7nm-proces van ‘s werelds grootste speciale onafhankelijke halfgeleidergieterij, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Volgens Disruptive Tech Asean zal de N+1-fabricagetechnologie de volgende belangrijke mijlpaal van SMIC zijn na de ontwikkelingen op het gebied van de productie van 14nm- en 12nm-halfgeleiders. SMIC meldde dat in vergelijking met zijn 14nm-node, de N+1-technologie de prestaties tot 20% verbetert en het vermogen met 57% vermindert, terwijl de transistordichtheid mogelijk tot 2,7 keer hoger wordt. Disruptive Tech Asean verklaart bovendien dat de Chinese chipindustrie zichzelf door de uitdagende sancties opnieuw moest uitvinden en snel moest innoveren om aan de hoge eisen te voldoen en zelfredzaam te worden wat betreft de productie van chips.

Over Disruptive Tech Asean

Disruptive Tech Asean is de belangrijkste bron van nieuws in Zuidoost-Azië over de technologie die disruptie betekent voor het ondernemen en biedt gericht IT-nieuws en content die besluitvormers op de hoogte houdt van de technologie die belangrijk is voor hun bedrijf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Muhammad Zulhusni

Tel.: 03-8800 5238
E-mailadres: editor@aopg.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr