15:44 uur 24-11-2020

Taipei Exchange maakt van duurzaamheid een hoeksteen van de kapitaalmarkt

TAIPEI, Taiwan– (BUSINESS WIRE) – De Taipei Exchange (TPEx) kondigde op 6 oktober 2020 de “Operationele Richtlijnen voor Duurzaamheidsobligaties” aan. Dit maakte de weg vrij voor de beursnotering van duurzaamheidsobligaties in Taiwan voor de eerste keer. Op 6 november debuteerden twee obligaties uitgegeven onder de nieuwe richtlijnen, met een totale waarde van $ 70 miljoen, op de TPEx, wat niet alleen een mijlpaal betekende voor de TPEx, maar ook voor duurzame ontwikkeling op de kapitaalmarkten van Taiwan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20201124005172/en/

De voorzitter van TPEx, de heer Philip Chen, gaf commentaar op de cruciale rol van TPEx bij het bevorderen van duurzaamheid. “We hebben in 2017 groene obligaties geïntroduceerd bij TPEx, waarmee we een gereguleerde omgeving hebben gecreëerd voor groene projecten om het financieringsgat te overbruggen. De markt zag een aanzienlijke groei snel nadat het werd gelanceerd. We streven er nu naar om kapitaalstromen naar maatschappelijk verantwoorde en duurzame projecten te vergemakkelijken met de evolutie van de markt voor groene obligaties naar een allesomvattende duurzame obligatiemarkt. ” Hij benadrukte dat de classificatiestandaarden die worden toegepast op het gebruik van de opbrengsten, de vereisten voor externe beoordeling en de rapportagevoorschriften voor de duurzame obligatiemarkt van TPEx allemaal van wereldklasse zijn. Deze omvatten de principes en richtlijnen van de International Capital Market Association (ICMA), evenals de mechanismen die van kracht zijn bij andere grote internationale beurzen.

Taipei Exchange Is Making Sustainability a Cornerstone of the Capital Market

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– The Taipei Exchange (TPEx) announced the “Operational Directions for Sustainability Bonds” on October 6, 2020. This paved the way for sustainability bonds to be listed in Taiwan for the first time. On November 6, two bonds issued under the new guidelines, totaling US$ 70 million in value, debuted on the TPEx, signaling a milestone not only for the TPEx, but also for sustainable development in the capital markets of Taiwan.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20201124005172/en/

Taipei Exchange is making sustainability a cornerstone of the capital market (Graphic: Business Wire)

Taipei Exchange is making sustainability a cornerstone of the capital market (Graphic: Business Wire)

The Chairperson of TPEx, Mr. Philip Chen, commented on the crucial role of TPEx in promoting sustainability. “We introduced green bonds at TPEx in 2017, creating a regulated environment for green projects to bridge the financing gap. The market saw substantial growth soon after it was launched. We now aim to facilitate capital flows into socially responsible and sustainable projects with the evolution of green bond market into a comprehensive sustainable bond market.” He emphasized that the classification standards applied to use of proceeds, the external review requirements and the reporting regulations for TPEx’s sustainable bond market are all of a world-class standard. These encompass the principles and guidelines of the International Capital Market Association (ICMA), as well as the mechanisms in place at other major international exchanges.

A recipient of the “Exchange Introducing New Listing Guidelines” certificate granted by the Green Bond Pioneer Awards in 2018, TPEx to date has listed a total of 46 green bonds representing total outstanding amount of US$ 4.8 billion, most notably including US$ 1 billion issued by a subsidiary of the global leader in offshore wind power, Ørsted A/S.

“The success of the green bond market indicates that investors have a strong appetite for ESG-related instruments in Taiwan. In June 2020, we introduced the first CSR-focused index, TIP TPEx CSR Index, to enrich our existing ESG-related indices.” Chairman Chen added “Beyond innovating in products, TPEx has gone further, implementing regulations that require larger listed companies and companies in the food, chemicals and finance sectors to publish a CSR report annually. In addition, TPEx has become a joint supporter of Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) this year, committing ourselves to enhancing the disclosure framework accounting for climate risks, in line with the global trend.”

“TPEx has not held back when it comes to our efforts to support the Sustainable Development Goals (SDGs) and other important initiatives.” concluded Chairman Chen. “In light of the challenges facing humanity, we need to take action without delay to raise greater awareness of sustainable growth, by embedding sustainability at the very heart of the capital market.”

About TPEx

Established in 1994, as a member of the World Federation of Exchanges, TPEx has grown with a vision of sustainability to meet diverse needs of the issuers and investors. TPEx has long been dedicated to fostering emerging, high-tech and creative industries by providing a viable channel for capital raising. It has also established a fast-growing bond market. Also visit: https://www.tpex.org.tw/web/index.php?l=en-us

Contacts

Karen Chen: yichun@tpex.org.tw
Iris Yang: irisyang@tpex.org.tw

Check out our twitter: @NewsNovumpr