19:19 uur 19-11-2020

Satispay haalt 93 miljoen euro op om internationale groei verder te zetten

MILAN–(BUSINESS WIRE)– Satispay, de Italiaanse fintech startup die voor een revolutie zorgt in de mobiele betaalsector, maakt een wereldwijde Serie C-financiering van 93 miljoen euro bekend. Het gaat om 68 miljoen euro aan kapitaalverhoging door aankoop van nieuw uitgegeven aandelen en 25 miljoen euro uit aankoop van aandelen van bestaande investeerders. Met de afsluiting van deze ronde heeft Satispay, sinds zijn oprichting in 2013, nu een totaal van €110 miljoen aan investeringen bereikt. Tijdens eerdere rondes in de A en B-series haalde het bedrijf al €42M aan investeringen op van zowel business angels als industriële en internationale investeerders.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201119006140/nl/

De drie medeoprichters van Satispay: Dario Brignone (IT and Organisation), Alberto Dalmasso (CEO), Samuele Pinta (COO) (Photo: Business Wire)

De drie medeoprichters van Satispay: Dario Brignone (IT and Organisation), Alberto Dalmasso (CEO), Samuele Pinta (COO) (Photo: Business Wire)

De waardebepaling bij afsluiten van deze ronde bedraagt 180 miljoen euro pre-investering en 248 miljoen euro post-investering.

De nieuwe financieringsronde wordt mede geleid door Square, Inc., een toonaangevend Amerikaans fintech bedrijf, Tencent, een van de grootste internetbedrijven wereldwijd, LGT Lightstone de groeikapitaal en investeringsarm van LGT Group, het grootste familiebedrijf voor private banking en vermogensbeheer ter wereld en TIM Ventures, de zakelijke durfkapitaaltak van Telecom Italia.

De bijkomende fondsen, die de oorspronkelijke doelstelling van 50 miljoen euro ruimschoots overtreffen, helpen Satispay zijn leiderspositie in Italië te verstevigen, zijn internationale expansie in Luxemburg en Duitsland verder aan te zwengelen en het momentum in deze markten te versnellen. Vooral in Italië groeit het bedrijf bijzonder snel en telt het nu meer dan 1,3 miljoen consumenten en 130.000 merchants.

In de eerste tien maanden van dit jaar verwerkte Satispay ongeveer 21,5M transacties, goed voor een transactievolume van 400 miljoen euro, een stijging van 78% t.o.v. dezelfde periode in 2019. Ondanks de COVID-19-pandemie verwezenlijkte Satispay een aanzienlijke stijging in registraties van consumenten en merchants en van het gebruik van in-app-diensten. Zo sloten zich in die periode meer dan 450.000 nieuwe gebruikers en 35.000 nieuwe merchants aan.

Satispay zal de nieuwe financiële middelen gebruiken om zijn expansie binnen de Luxemburgse markt te stimuleren door o.m. zijn business development team in Luxemburg uit te breiden.

OPMERKING: De kapitaalverhogingsoperatie zal ter goedkeuring aan de aandeelhouders worden voorgelegd tijdens de aandeelhoudersvergadering op vrijdag 20 november. De definitieve afronding van de financieringsronde is voorzien voor eind dit jaar.

Contacts

Giulia Guzzetti

giulia.guzzetti@satispay.com
m: +39 328 0893814

Check out our twitter: @NewsNovumpr