10:00 uur 17-11-2020

Imaweb kondigt lancering aan van digitale facturatie voor de automobielsector in samenwerking met Esker

LYON, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Imaweb, het toonaangevende bedrijf op het gebied van managementsystemen voor dealers (Dealership Management Systems/DMS) en oplossingen op het gebied van klantrelatiebeheer (Customer Relationship Management/CRM) voor de Europese automobielindustrie, heeft vandaag de lancering van een partnerschap inzake digitale facturatie aangekondigd met Esker, een wereldleider in AI-aangedreven oplossingen voor het automatisering van documentprocessen .

Het merk Imaweb, dat in september 2020 werd gelanceerd, besloot met Esker in zee te gaan om haar eindklanten te kunnen laten profiteren van de beste oplossing inzake digitale facturatie die verkrijgbaar is.

Imaweb zorgt voor een naadloze integratie van de geautomatiseerde debiteurenoplossing in alle DMS-producten die zijn ontwikkeld voor dealernetwerken. Dit waarborgt een probleemloze digitale transformatie met meerdere voordelen voor de dealer:

  • Vereenvoudigde factuuropslag en beveiligde toegang tot 11 jaar na de factuurdatum
  • Minder archiveringsvereisten en afdrukkosten
  • Verbeterde operationele winstgevendheid door eliminatie van kwesties rondom handmatige verwerking
  • Implementatie op afstand met DMS-producten van Imaweb, dankzij plug&play-technologie NextLane van Imaweb
  • Verbeterd klanttevredenheid door het bieden van een eenvoudigere toegang tot alle facturen via een online platform

Philippe Dressy, Chief Operational Officer bij Imaweb, licht toe: “We hebben al een waardevolle sterke en vertrouwelijke relatie met Esker, aangezien we al ruim 5 jaar met ze samenwerken in het kader van onze eigen factuurbeheersysteem. We zijn dan ook zeer verheugd dat we nu de mogelijkheid hebben om hun geavanceerde producten, allemaal volledig geïntegreerd in onze DMS-oplossingen, aan onze klanten aan te bieden. Het verbinden van hun platform met ons bestaande producten- en dienstenportfolio brengt ons weer een stap dichter bij het realiseren van een succesvolle digitalisering van de automobielsector.”

Onze overeenkomst met Imaweb is in lijn met onze strategie om een partnernetwerk de ontwikkelen om ons klantenbestand uit te breiden en nieuwe omzetkansen te genereren”, zegt Eric Thomas, Vice President International Business Development bij Esker. “Dankzij Esker heeft Imaweb haar portfolio kunnen uitbreiden en kan het bedrijf haar klanten eenvoudige oplossingen bieden om een succesvol facturatieproces te waarborgen en sneller betaald te krijgen.”

Over Imaweb:

Imaweb is een toonaangevende ontwikkelaar en distributeur van digitale oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is in 2019 ontstaan door de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van internationale klantenbeheeroplossingen voor verkoop, marketing en aftersales, en DATAFIRST-I’Car Systems Group, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, groepsdistributeurs en dealers.

Over Esker:

Esker staat wereldwijd aan de top op het gebied van Cloud-based automatisering software. Esker helpt uw finance en klanten service afdelingen hun Order to Cash (O2C) en Purchase to Pay (P2P) cyclus digitaal te transformeren. Met meer dan 6000 klanten wereldwijd, gebruiken wij onze AI gedreven software om uw productiviteit, visibiliteit en de samenwerking tussen klanten, leveranciers en interne processen te verbeteren, alsook het risico op fraude te verminderen. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Lyon, Frankrijk en het Amerikaanse hoofdkantoor in Wisconsin. Esker is actief in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Voor meer informatie over Esker en onze oplossingen, kijk op www.esker.co.nl.

Contacts

Perscontactpersoon Imaweb:

Alice Lafon

Corporate Communications Officer

media@imaweb.com
+33 (0)7 84 22 21 25

Check out our twitter: @NewsNovumpr