07:00 uur 09-11-2020

Scott+Scott kiest voor advocaat van Deutsche Bahn om nieuw kantoor in Berlijn te leiden

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Scott+Scott, een internationaal advocatenkantoor dat bekend staat om het verhalen van aanzienlijke schadevergoedingen voor slachtoffers van prijsafspraken, heeft aangekondigd dat particuliere handhavingsdeskundige Markus Hutschneider vanaf november het nieuwe kantoor in Berlijn zal leiden. Hutschneider voegt zich bij Scott+Scott na zijn vertrek bij Deutsche Bahn, waar hij leiding gaf aan het team van advocaten van de multinationale onderneming in de afdeling voor mededingingsgeschillen en werkte aan verschillende spraakmakende zaken waarbij het Duitse spoorwegkartel, het luchtvrachtkartel en het vrachtwagenkartel betrokken waren. Hutschneider heeft ook uitgebreide ervaring met het onderhandelen over buitengerechtelijke schikkingen. Voordat hij zich toelegde op kartelschadeclaims, adviseerde hij cliënten over het hele gebied van het mededingingsrecht, zowel intern als voorheen in de privépraktijk, waar hij ook een diepgaand inzicht verwierf in kartelonderzoeken. De toevoeging van het kantoor in Berlijn is de meest recente stap in de internationale groeistrategie van Scott+Scott, na de opening van het kantoor in Amsterdam in 2019, en versterkt de aanwezigheid van de firma in Europa verder.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201108005068/nl/

Markus Hutschneider (Photo: Business Wire)

Markus Hutschneider (Photo: Business Wire)

“Duitsland is een van de belangrijkste jurisdicties voor bedrijven en andere grote cliënten die hun verliezen als gevolg van prijskartels en ander wangedrag willen verhalen. Het werd steeds duidelijker dat we onze klanten in deze markt hoogwaardige diensten aan de zijde van de eiser moesten bieden,” aldus David R. Scott, Managing Partner van Scott+Scott. “We mogen ons enorm gelukkig prijzen dat iemand van Markus’ reputatie van uitmuntendheid en diepgaande ervaring op het gebied van mededingingsrecht onze inspanningen hier gaat leiden.”

“Door mijn werk bij Deutsche Bahn, een pionier op het gebied van het terugvorderen van kartelschade door bedrijven, ben ik goed bekend geraakt met de behoeften van multinationale ondernemingen als het gaat om particuliere handhaving,” verklaarde Hutschneider. “Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken met Scott+Scott, een advocatenkantoor dat enkele van de grootste bedrijven ter wereld vertegenwoordigt.”

Michael Melber zal zich in januari ook voegen bij het kantoor in Berlijn als Partner. Dr. Melber is momenteel een Partner bij de Litigation and Dispute Resolution Practice Group van K&L Gates LLP.

“Duitsland is een van de leidende Europese markten voor productie en het bedrijfsleven in het algemeen. Ik ben erg verheugd dat de firma blijft investeren in Europa om te voldoen aan de complexe geschillenbeslechtingsbehoeften van haar multinationale cliënten, waaronder kartelschadeclaims,” stelde Dirk Middelschulte, Global General Counsel Competition bij Unilever.

“Als langdurige partners van Scott+Scott weten we dat ze voortdurend zoeken naar manieren om hun multinationale cliënten beter van dienst te zijn,” zei Jerome Cloarec, hoofd Global Antitrust bij Michelin Group. “Deze uitbreiding van de Europese voetafdruk vergroot het vermogen van de firma om het voortouw te nemen als het gaat om de zich ontwikkelende antitrust- en regelgevingsomgeving in Duitsland en in de EU, ten voordele van de multinationals die ze vertegenwoordigen.”

Over Scott+Scott Attorneys at Law LLP

Scott+Scott heeft aanzienlijke ervaring in het vervolgen van belangrijke effecten-, antitrust-, arbitrage-, gegevensprivacy- en consumentenzaken in de Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf vertegenwoordigt pensioenfondsen, ondernemingen, stichtingen, bedrijven, particulieren en andere entiteiten over de hele wereld met kantoren in New York, Londen, Amsterdam, Berlijn, Connecticut, Californië, Virginia, Arizona en Ohio. Voor meer informatie kunt u terecht op www.scott-scott.com of bellen naar +1.800.404.7770

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marty Ellery

Tel.: 414.322.9437; mellery@scott-scott.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr