18:47 uur 20-10-2020

Proteintech neemt ChromoTek over en breidt zijn nieuwe generatie antilichaamtools uit

CHICAGO EN MÜNCHEN–(BUSINESS WIRE)– Proteintech, de benchmark op het gebied van antilichamen, kondigt vandaag de overname aan van ChromoTek, een fabrikant van Camelid, enkeldomein-antilichamen, ook wel bekend als nanolichamen.

ChromoTek is de marktleider in nanolichamen, hoogwaardige recombinante reagentia die worden gebruikt voor baanbrekende onderzoeksresultaten. De gecombineerde bedrijven zullen de groeiende kansen en uitdagingen van de industrie op het gebied van eencellige analyse, beeldvorming met superresolutie en multiplex-assays beter aanpakken.

“Onze doeltreffende op nanolichaam gebaseerde tools vormen een perfecte aanvulling op de uitgebreide antilichaamdekking van het proteoom dat Proteintech biedt”, zei Dr. Marion Jung, CEO van ChromoTek. “Het is spannend om samen te werken met een bedrijf dat onze gemeenschappelijke waarden op het gebied van reproduceerbaarheid en kwaliteit ten behoeve van onderzoek en daarbuiten deelt.”

Dr. Jason Li, CEO van Proteintech zei: “Deze nieuwe samenwerking zal aanzienlijke waarde opleveren voor de markt. Met de wereldwijde productie op drie continenten zullen we niet alleen de onderzoeksmarkt beter van dienst zijn, maar zullen we ook een grote impact hebben op omzettingsgerichte wetenschap en therapeutische toepassingen.”

Over Proteintech Group

Proteintech is opgericht in 2002 en is een toonaangevende fabrikant van antilichamen, eiwitten en immunoassays. Proteintech heeft het grootste eigen portfolio van zelf geproduceerde antilichamen die 2/3 van het menselijke proteoom beslaan. Met meer dan 70.000 publicaties en bevestigde specificiteiten biedt Proteintech antilichamen en immunoassays in onderzoeksgebieden. Daarnaast produceert Proteintech cytokines, groeifactoren en andere eiwitten die menselijk geformuleerd, bioactief en van cGMP-kwaliteit zijn. De locaties van Proteintech zijn ISO13485 en ISO9001-2015 geaccrediteerd. Ga voor meer informatie over Proteintech naar www.ptglab.com.

Over ChromoTek

ChromoTek is een pionier in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve reagentia op basis van kameelachtige nanolichamen. In tegenstelling tot traditionele antilichamen, bestaan nanolichamen slechts uit één enkele polypeptideketen. Dit zijn de kleinste bekende antilichamen. Het bedrijf heeft een unieke ervaring in de ontwikkeling van nanolichamen met de gewenste affiniteiten, specificiteiten en formaten voor specifieke toepassingen in biomedisch onderzoek waar andere formaten van antilichamen falen. Als markt- en productleider voor hoogwaardige reagentia zijn we er trots op bij te dragen aan baanbrekende onderzoeksresultaten over de hele wereld. Bovendien is ChromoTek een vertrouwde dienstverlener van op maat gemaakte nanolichamen voor de farmaceutische industrie. ChromoTek is opgericht in 2008 en heeft kantoren in Martinsried (Duitsland) nabij München en Islandia (NY, VS).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Communicatie Thompson + Conard

Jane Thompson

jane@thompsonconard.com
1-415-710-1675

Check out our twitter: @NewsNovumpr