15:35 uur 19-10-2020

Prevailion heeft in 2020 Gartner “Cool Vendor” genoemd op het gebied van beveiligingsoperaties en bedreigingsinformatie

COLUMBIA, Maryland–(BUSINESS WIRE)– Prevailion, een wereldleider op het gebied van cybercriminele informatie, heeft vandaag aangekondigd dat het is erkend als een Gartner Cool Vendor in het nieuwste Cool Vendors in beveiligingsoperaties en bedreigingsinformatie-rapport.

Het rapport van Gartner profileert “opkomende leveranciers waarmee leiders op het gebied van beveiliging en risicobeheer rekening moeten houden bij het evalueren van opkomende bedreigingen die de nieuwste technologieën op het gebied van beveiligingsoperaties vereisen”. Gartner schrijft dat: “Leiders op het gebied van beveiliging en risicobeheer op zoek zijn naar oplossingen voor een beter inzicht in hun IT-omgevingen om hun beveiligingspositie te versterken en om prioriteit te geven aan gaten in de beveiliging en herstelactiviteiten op basis van bedrijfsrisico’s.” Het merkt ook op dat: “Organisaties worstelen met het verminderen van kwetsbaarheden omdat ze niet in staat zijn om deze prioriteiten te stellen vanwege een gebrek aan context over de activa en externe bedreigingsomgeving.”*

Dit gebrek aan zichtbaarheid in actieve en opkomende bedreigingen vormt een grote uitdaging voor de cyberbeveiliging van organisaties en is de primaire focus van Prevailion. Door middel van een wereldwijde constellatie van clandestiene sensoren houdt Prevailion actief duizenden cyberaanvallen in realtime in de gaten, waaronder miljarden malwarecommunicaties, en biedt het een ongekend niveau van vijandelijke informatie die bedrijven kunnen gebruiken om hun netwerken te beschermen.

“We zijn vereerd dat we door Gartner geselecteerd zijn, wat volgens ons de kerntechnologie achter ons platform en het harde werk en de toewijding van ons team bevestigt”, aldus Karim Hijazi, oprichter en CEO van Prevailion. “Bij Prevailion hebben we een nieuwe koers uitgezet op het gebied van bedreigingsinformatie, door bedrijven meer inzicht te geven in de bedreigingsactoren die zich op hun netwerken richten en de netwerken van hun naaste partners. Door achter de eigen infrastructuur van de aanvallers aan te gaan, kunnen we bedrijven ongekende inzichten bieden in de kwaadaardige activiteiten van criminele en nationale hackers en de lijst met doelwitten. Dit stelt beveiligingsteams van bedrijven in staat om bedreigingen beter te prioriteren door onmiddellijk te focussen op bevestigde aanvallen, in plaats van te moeten vertrouwen op luidruchtige en foutgevoelige beveiligingswaarschuwingen of vage risicoscorekaarten.”

EXCLUSIEVE INZICHTEN IN DE ACTIVITEIT VAN CYBERDREIGINGEN

Prevailion volgt momenteel meer dan 28.000 gecompromitteerde organisaties over de hele wereld, variërend van beursgenoteerde bedrijven en hun partners in de toeleveringsketen tot overheden, universiteiten, NGO’s en meer. Veel van de compromitterende cybergevallen die Prevailion heeft waargenomen, worden niet opgemerkt of gemeld door de organisaties die er slachtoffer van zijn.

Volgens de exclusieve informatie van Prevailion vertoont 22% van de Fortune 500 actieve of recente compromitterende activiteiten door criminele of aan de staat gelieerde hackers. Dit omvat 79% van de softwarebedrijven en 64% van de farmaceutische producten, die op basis van recente cyberactiviteiten de industrieën zijn die het vaakst doelwit zijn.

Dankzij de unieke cyberinformatiecapaciteit van Prevailion kan het actieve compromitterende activiteiten detecteren binnen bedrijfsnetwerken waarvoor geen toegang of bevestiging van de getroffen bedrijf is vereist. Om dit te doen, richt het inlichtingenteam van Prevailion zich op criminele netwerken om de communicatie tussen de ‘command-and-control’-servers van de hackers en de malware die ze hebben geïmplementeerd te onderscheppen. Deze capaciteit om criminele activiteiten af te luisteren, geeft Prevailion aanzienlijk verbeterde inzichten in realtime hackoperaties die over de hele wereld plaatsvinden. Het stelt hen ook in staat om voortijdig op nieuwe aanvallen te anticiperen.

Het APEX-platform van Prevailion is een betrouwbare bron van informatie over duizenden niet-gemelde inbreuken bij bedrijven en biedt 24 uur per dag informatie over nieuwe compromitterende gevallen, escalerende inbreukactiviteiten en inspanningen voor bedrijfsherstel.

*Gartner “Cool Vendors in beveiligingsoperaties en bedreigingsinformatie,” Mitchell Schneider, Ruggero Contu, John Watts, Craig Lawson, 13 oktober 2020.

GARTNER DISCLAIMER

Gartner onderschrijft geen van de aanbieders, producten of diensten die in onze publicaties worden beschreven en adviseert gebruikers van technologie om niet uitsluitend te kiezen voor leveranciers die de hoogste score of andere vermeldingen hebben behaald. De onderzoeksresultaten van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van Gartners research-organisatie en moeten niet als feiten worden opgevat. Gartner wijst alle garanties, uitdrukkelijk of stilzwijgend, met betrekking tot haar onderzoek af. Daaronder vallen ook alle garanties met betrekking tot verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

OVER PREVAILION

Prevailion is een bedrijf met informatie over compromitterende gevallen die de manier transformeert waarop organisaties risicobeperking en zakelijke besluitvorming benaderen. Door vooruitstrevende, op de klant afgestemde informatie en een zero-touch-platform, biedt Prevailion een volledig beeld van bevestigd “Bewijs van compromitterende gevallen” (Evidence of Compromise, EOC) voor klanten en hun partner ecosystemen. Ga voor meer informatie over Prevailion naar www.prevailion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michael Sias

inquiry@firm19.com
954-361-3963

Check out our twitter: @NewsNovumpr