18:30 uur 15-10-2020

MetLife kondigt veranderingen hoger management aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– MetLife, Inc. (NYSE: MET) heeft vandaag een aantal veranderingen in het senior managementteam aangekondigd. Alle wijzigingen zijn van kracht per 1 januari 2021, tenzij anders vermeld.

Na een indrukwekkende carrière van 26 jaar bij het bedrijf zal executive vice-president en president van de regio Latijns-Amerika Oscar Schmidt met pensioen gaan. Op 31 december 2020 legt hij zijn uitvoerende taken neer en hij blijft tot eind maart 2021 om te helpen bij de leiderschapstransitie.

“In de afgelopen tweeënhalve decennia heeft Oscar ons geholpen onze Latijns-Amerikaanse activiteiten uit te bouwen en te ontwikkelen, dankzij een gediversifieerde bedrijvenportefeuille in de hele regio,” aldus Metlife president en CEO Michel Khalaf. “Onder zijn sterke leiderschap zijn we uitgegroeid tot de grootste levensverzekeraar in Latijns-Amerika – een verdienste die op organische wijze en door een aantal overnames tot stand is gekomen.”

Eric Clurfain, executive vice-president en voorzitter, president en CEO van MetLife Japan K.K volgt Schmidt op als president van de regio Latijns-Amerika, onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen. Hij zal rapporteren aan Khalaf.

“Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van verzekeringen heeft Eric een bewezen staat van dienst als het gaat om het bouwen van goed presterende teams en bedrijven en een grote betrokkenheid bij onze medewerkers en klanten,” vertelt Khalaf. “De afgelopen twee jaar heeft zijn intense focus op de bedrijfsuitvoering en klantgerichtheid een cultuurverandering in Japan gestimuleerd, wat sterke resultaten opgeleverd heeft ter ondersteuning van onze Next Horizon-strategie. Ik heb er alle vertrouwen in dat onder zijn leiderschap LatAm een groeimotor blijft voor MetLife.”

De carrière van Clurfain bestrijkt talrijke geografische gebieden en strategische leiderschapsverantwoordelijkheden. In zijn vorige rol was Clurfain regionaal hoofd voor EMEA en hield hij toezicht op de 25 markten van de regio. Daarvoor was hij regionaal hoofd voor Midden- en Oost-Europa, na zijn functie als algemeen directeur van MetLife in Turkije. In zijn eerdere carrière bij AIG/Alico woonde en werkte Clurfain in Latijns-Amerika.

De opvolger van Clurfain als executive vice-president en voorzitter, president en CEO van MetLife Japan K.K. wordt Dirk Ostijn, hoofd van EMEA, onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen. Ostijn zal rapporteren aan executive vice-president Kishore Ponnavolu, regionaal president Azië.

“Dirk heeft onze EMEA-regio met succes aangestuurd, onder veeleisende marktomstandigheden,” vertelt Khalaf. “Onder zijn leiding heeft het EMEA-team een sterk momentum opgebouwd, met een solide aanvoer van nieuwe zakelijke mogelijkheden, een niet aflatende focus op efficiëntie en een veelzijdig model dat meer dan 25 markten beslaat. Ik weet zeker dat zijn voorbeeldige leiderschap, diepgaande expertise op het gebied van verzekeringen en passie voor de klant door ons team in Japan zullen worden verwelkomd en gewaardeerd.”

Met meer dan 30 jaar ervaring omvat Ostijn’s carrière alle aspecten van de levensverzekeringsbranche, waaronder producten, financiën, bedrijfsvoering, klantenservice en technologie. Hij heeft ook meer dan tien jaar lang de verzekeringsbemiddelingsactiviteiten geleid, was algemeen directeur in België en bekleedde regionale rollen, als financieel directeur en hoofd strategische initiatieven.

Nuria Garcia, senior vice-president en plaatsvervangend hoofd van EMEA volgt Ostijn op als hoofd van EMEA. Zij zal rapporteren aan Khalaf.

“Nuria is sterk gericht op bedrijfsontwikkeling en samenwerkingsverbanden en heeft een passie voor de klant,” aldus Khalaf. “Ze is een zeer effectief leider die interne en externe belanghebbenden bijeen weet te brengen in bedrijfs-, functie- en marktoverstijgend verband. De aanhoudende sterke prestaties van de regio zijn mede te danken aan haar leiderschap en ik heb er alle vertrouwen in dat ze deze staat van dienst verder zal uitbouwen.”

Garcia heeft meer dan 20 jaar ervaring in EMEA op het gebied van distributie, marketing, bedrijfsvoering en financiën, zowel bij MetLife als bij GE.

“Aan deze stappen valt niet alleen ons engagement wat betreft talentontwikkeling en opvolgingsplanning af te lezen, maar ook het feit dat we niet verlegen zitten om leiders die bereid zijn onmiddellijk een tandje bij te schakelen en waarde te creëren voor onze klanten en aandeelhouders,” besloot Khalaf.

Over MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), via zijn dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen (“MetLife”), is een van ‘s werelds vooraanstaande financiële dienstverleners, die verzekeringen, annuïteiten, personeelsbeloningen en activabeheer aanbiedt om zijn individuele en institutionele klanten te helpen hun weg te vinden in een veranderende wereld. MetLife is opgericht in 1868, heeft vestigingen in meer dan 40 markten wereldwijd en bekleedt een leidende positie in de Verenigde Staten, Japan, Latijns-Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten. Ga voor meer informatie naar www.metlife.com.

Toekomstgerichte uitspraken

De toekomstgerichte uitspraken die gedaan worden in deze bekendmaking, waarbij gebruik wordt gemaakt van woorden als “zal”, zijn gebaseerd op veronderstellingen en verwachtingen die bepaalde risico’s en onzekerheden met zich meebrengen, met inbegrip van de “Risicofactoren” die MetLife, Inc. beschrijft in zijn dossiers voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De toekomstige resultaten van MetLife kunnen verschillen, en het bedrijf is niet verplicht om deze uitspraken te corrigeren dan wel bij te werken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: Randy Clerihue, 646-552-0533

Investors: John Hall, 212-578-7888

Check out our twitter: @NewsNovumpr