14:28 uur 15-10-2020

blnk Healthcare brengt nieuwe snelle antigeentests uit

Betrouwbare screening op COVID-19 en seizoensgriep binnen slechts 15 minuten

BENSHEIM, Duitsland– (BUSINESS WIRE) – Gezien de herziening van talrijke nationale teststrategieën voor landen binnen de EU, is TREKSTOR verheugd de beschikbaarheid aan te kondigen van zijn nieuwe SARS-CoV-2 Antigen-sneltestkit via zijn zorgmerk blnk.

“Snelle tests zullen een cruciale rol spelen om uitgebreide toegang tot verstandige locaties zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, enz. Mogelijk te maken”, zegt Shimon Szmigiel, CEO van TREKSTOR. “Voor de nabije toekomst zien we ook een markt in de evenementenruimte, waardoor testen op locatie ter plaatse mogelijk zijn en dus een extra beveiligingslaag wordt geboden.”

De sneltests die TREKSTOR aanbiedt onder het merk blnk zijn ontwikkeld en geproduceerd door gevestigde partners uit China en zijn CE-conform volgens de EU IVD-verordening 98/79 / EG. De test kan worden gedaan door medische professionals een nasopharynx-wattenstaafje te laten nemen, dit in de meegeleverde buffer te verdunnen en de resulterende oplossing op een voorbereide testcassette te druppelen. Het resultaat is dan na 15 minuten zichtbaar.

blnk Healthcare Releases New Antigen Rapid Tests

Reliable screening for COVID-19 and seasonal flu within a mere 15 minutes

BENSHEIM, Germany–(BUSINESS WIRE)– Given the revision of numerous national testing strategies for countries within the EU, TREKSTOR is happy to announce the availability of its new SARS-CoV-2 Antigen rapid test kit via its healthcare brand blnk.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20201015005132/en/

blnk COVID-19 Antigen Rapid Test Kit with 20 Tests (Photo: Business Wire)

blnk COVID-19 Antigen Rapid Test Kit with 20 Tests (Photo: Business Wire)

„Rapid tests will play a vital role to allow extended access to sensible venues like hospitals, care facilities, etc.“, says Shimon Szmigiel, CEO of TREKSTOR. „For the near future we also envision a market in the event space, allowing on-site testing at the venue and therefore providing an extra layer of security.“

The rapid tests offered by TREKSTOR under the blnk brand are developed and manufactured by established partners from China and are CE-conform according to the EU IVD regulation 98/79/EC. The test can be done by having medical professionals take a nasopharynx swab, diluting it in the provided buffer and dripping the resulting solution onto a prepared test-cassette. The result will then be visible after 15 minutes.

The test sensitivity currently is 90,4%, the specificity 99,5%, resulting in 97,6% accuracy. Further clinical studies will improve these values even more over time. Apart from providing a COVID-19 test kit with 20 Antigen tests, TREKSTOR also offeres a combined COVID-19 and Influenza A+B rapid test with 97,5% and 98,8% accuracy.

„Especially during the winter months, symptoms will be misinterpreted“, Shimon Szmigiel explains. „But we also want to make sure that people at risk are not only protected from one danger, but then deliberately exposed to another.“

Both test-kits can now be pre-ordered, interested parties can declare their interest by sending an email to sales@blnk-healthcare.com. PR requests should be directed to pr@blnk-healthcare.com.

About TREKSTOR / blnk Healthcare

TREKSTOR, known as one of Europe’s leading consumer electronics manufacturers based in Bensheim, Germany, has been active in the healthcare space with its brand blnk starting March 2020, helping to stop the spread of the virus via face masks, disinfectants and other protective equipment. The company is selling equally to government institutions and the army alongside direct sales to care facilities, hospitals, pharmacies and end-consumers.

Contacts

Simon Wiedemann

Senior Marketing & Communications Manager

+49-6251-55040-290

s.wiedemann@trekstor.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr