10:49 uur 08-10-2020

ZEDRA benoemt Wim Ritz in nieuwe functie Global Head van Funds

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– In een stap die bedoeld is om de volgende fase in te luiden van haar strategische ambitie om zich te ontwikkelen tot een sterk internationaal fondsenbeheerbedrijf, heeft ZEDRA Wim Ritz aangesteld in de nieuw gecreëerde functie van wereldwijd hoofd van Funds. Wim gaat werken vanuit het kantoor van ZEDRA in Luxemburg.

De creatie van de nieuwe wereldwijde functie onderstreept de toewijding van ZEDRA tot het stimuleren van de groei van het bedrijf door het ontwikkelen van en investeren in haar diensten voor fondsenbeheer. De groep heeft teams opgericht in Jersey en Guernsey, met een sterke focus op ESG-producten, en een belangrijke vertegenwoordiging op de Kaaimaneilanden en in Singapore.

Na aanvankelijk te zijn opgeleid als jurist, heeft Wim in meer dan 25 jaar een schat aan ervaring opgedaan en een sterk trackrecord opgebouwd op het gebied van leiderschap en bedrijfsgroei. Hij heeft gewerkt in alle sectoren van de particuliere fondsensector, gespecialiseerd in vastgoed en private equity, en is een vooraanstaande professional binnen de markt.

Naar aanleiding van zijn benoeming merkt Wim op: “ZEDRA hanteert een frisse, ondernemende benadering tot fondsenbeheer, en dat is precies wat de sector nodig heeft. Ik ga proberen voort te bouwen op de reputatie van ZEDRA van persoonlijke service en innovatieve aanpak. Binnen de groep beschikken we al over een traditie en reputatie van topkwaliteit, onder andere dankzij de bekroonde teams in ons kantoor op de Kaaimaneilanden, waar we een sterke reputatie hebben onder internationale particuliere, institutionele en onafhankelijke klanten die we verder kunnen uitbouwen.”

Wim begon zijn carrière als jurist bij private equity- en vastgoedklanten, waarna hij de leiding kreeg over de vastgoed- en private equityteams van TMF in Luxemburg. Zijn meest recente functie was die van Country Managing Director bij Vistra, waar hij leiding gaf aan de snelle groei van de fondsenbeheeractiviteiten.

Ivo Hemelraad, CEO van ZEDRA, verwelkomt Wim als volgt: “Wim beschikt over een reeks bewezen vaardigheden en ervaring voor deze nieuwe functie. Ons doel is om wereldwijd erkend te worden als een toonaangevende aanbieder van fondsenvorming en -beheer en hij gaat een sleutelrol vervullen bij de verwezenlijking van die visie. Wim is de ideale persoon om de positie van ZEDRA als toonaangevende fondsenbeheerder te versterken en uit te bouwen. Onze fondsen en klanten zijn in minder dan vijf jaar aanzienlijk gegroeid. Wim’s branche-expertise en zijn kennis van vastgoed en private equity maken hem bij uitstek geschikt om verder te bouwen op de sterke fundamenten van het fondsenteam.”

ZEDRA kondigde onlangs belangrijke overnames aan in Londen in de sector zakelijke dienstverlening; in Polen, waar het bedrijf zich nu richt op belangrijke Oost-Europese markten; en de succesvolle afronding van een deal voor de overname van BNP Paribas Singapore Trust.

Foto: https://www.dropbox.com/s/294re3xe62u5g2e/Wim%20Ritz%2C%20Zedra%2C%20global%20head%20of%20funds%20role.png?dl=0

Over de Zedra Group

https://www.zedra.com/about-zedra-wim/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media enquiries
Guy Stephenson

Nacelle Limited

Tel: +44 (0)20 8333 9125

Guy Stephenson: gstephenson@nacelle.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr