19:38 uur 30-09-2020

Atlas Holdings neemt Permasteelisa Group over

Wereldwijde leider in vliesgevelindustrie treedt toe tot

familie van toonaangevende, wereldwijde productiebedrijven van Atlas

GREENWICH, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Atlas Holdings heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van Permasteelisa Group, een wereldleider op het gebied van engineering, projectmanagement, productie, installatie en after-sales service van geavanceerde gebouwgevels, architecturale omhullingen en interieurs, heeft afgerond. Permasteelisa Group heeft met architecten samengewerkt aan meer dan 3.500 projecten die skylines over de hele wereld hebben getransformeerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200930005844/nl/

De drie merken van Permasteelisa Group – Permasteelisa, Gartner en Scheldebouw – worden erkend als de belangrijkste geïntegreerde leveranciers van hoogwaardige, op maat gemaakte vliesgeveloplossingen ter wereld. Gezamenlijk heeft het bedrijf meer dan 4.500 medewerkers in dienst die vooraanstaande projecten ontwerpen, fabriceren en installeren vanuit locaties in dertig landen, waaronder negen productiefaciliteiten en acht hoofdontwerpbureaus.

“Permasteelisa Group wordt vertrouwd door ‘s werelds meest visionaire architecten om hun ontwerpen werkelijkheid te laten worden en heeft een record van 100 procent projectoplevering gedurende haar vijf decennia van marktleiderschap. De combinatie van deze unieke positie in de markt met de expertise van Atlas in de bouw- en productie-industrie is een ‘win-win’ voor het bedrijf, de medewerkers en klanten,” aldus Timothy Fazio, medeoprichter en Managing Partner van Atlas Holdings. “We zijn verheugd de Permasteelisa Group te verwelkomen in de Atlas-familie.”

“Permasteelisa Group heeft enkele van de meest iconische gebouwen op de wereld gezet,” stelde Peter Bacon, Operating Partner van Atlas Holdings. “Het vermogen van het bedrijf om grote, complexe projecten uit te voeren is gewoonweg ongeëvenaard in de vliesgevelbranche.”

Tot de opmerkelijke projecten van Permasteelisa Group behoren The Shard in Londen, de campus van Apple’s hoofdkantoor in Cupertino, de herontwikkeling van het World Trade Center in New York, waar de groep werkte aan 1WTC, 3WTC en 7WTC, het World Financial Center in Shanghai, One Vanderbilt in New York City en het Internationaal Handelscentrum in Hong Kong.

“We hadden geen betere partner kunnen vinden om ons bedrijf vandaag te versterken en een betere toekomst op te bouwen dan Atlas Holdings,” verklaarde Klaus Lother, Chief Executive Officer van Permasteelisa Group. “Onze klanten vertrouwen erop dat we de klus snel en flexibel kunnen klaren, waar dat ook maar nodig is voor een project, en de wereldwijde aanwezigheid en de direct relevante ervaring van Atlas in de bouw- en productie-arena’s passen hier perfect bij. Het belangrijkste is dat ze een langetermijnfocus hebben en onze kernwaarden delen: een toewijding aan milieubeheer, werknemersveiligheid en superieure klantenservice. Ons team is verheugd om met Atlas aan de slag te gaan.”

###

Over Atlas Holdings

Atlas, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Greenwich, Connecticut en dat werd opgericht in 2002, en zijn dochterondernemingen bezitten en exploiteren 22 platformbedrijven met meer dan 25.000 medewerkers in meer dan 200 vestigingen wereldwijd. Atlas is actief in sectoren zoals aluminiumverwerking, automobielindustrie, bouwmaterialen, kapitaalgoederen, constructiediensten, voedselproductie en -distributie, verpakkingen, papier, energieopwekking, pulp, supply chain management en houtproducten. De bedrijven van Atlas genereren samen jaarlijks meer dan $ 6 miljard aan inkomsten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.atlasholdingsllc.com.

Over Permasteelisa Group

De Permasteelisa Group is wereldwijd actief in het ontwerp, de productie en de installatie van architecturale behuizingen, vliesgevels en interieursystemen en heeft een positie van absoluut leiderschap in de wereldwijde referentiemarkt. In al haar projecten draagt de Group met zijn knowhow en ervaring bij, vooral voor de ‘gebouwen met bijzondere kenmerken’, van de ontwerpfase tot de succesvolle voltooiing, om zo de architectonische verwachtingen van haar klanten te verwezenlijken. Tot de verwezenlijkingen van de Group behoren enkele van de meest prestigieuze hedendaagse architecturale werken ter wereld, zoals het Sydney Opera House (het eerste gebouw dat het vliesgevelsysteem op grote schaal gebruikt), Eight Spruce in Lower Manhattan (ook bekend als Beekman Tower), The Shard en 20 Fenchurch Street in Londen, het revolutionaire Guggenheim Museum in Bilbao, de buitengewone Walt Disney Concert Hall in Los Angeles en het MoMA in New York. Ga voor meer informatie naar www.permasteelisagroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor informatie contact op met:
Emily D’Alberto

(908) 789-1380

edalberto@mercuryllc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr