19:05 uur 25-09-2020

BCG werkt samen met Tencent Marketing Insight voor publicatie van 2020 BCG x Tencent Digital Luxury Report

SHANGHAI–(BUSINESS WIRE)– Sinds begin 2020, toen de COVID-19-pandemie wereldwijd uitbrak, is de luxemarkt hard getroffen en zal naar verwachting 25% tot 45% dalen ten opzichte van het voorgaande jaar. De Chinese luxemarkt, die heeft geprofiteerd van de succesvolle binnenlandse beheersing van de pandemie en het voortouw heeft genomen bij het herstel in een onder druk staande internationale marktomgeving, zal echter naar verwachting groeien van 20% tot 30% over het hele jaar 2020. Dankzij deze verbluffende marktprestaties is China het belangrijkste strijdtoneel geworden van elk groot luxemerk. Het was in deze omgeving dat Boston Consulting Group (BCG) de handen ineensloeg met Tencent Marketing Insight (TMI) om het 2020 BCG x Tencent Digital Luxury Report uit te brengen. Dit rapport is gebaseerd op diepgaande inzichten in post-COVID-19-trends op de luxemarkt en bij consumenten op basis van het kwantitatieve consumentenonderzoek en de branche-ervaring van BCG en TMI, evenals de marketing- en big data-mogelijkheden van TMI.

Crystal Hao, Managing Director & Partner van BCG, stelde: “De luxemarkt in China was de eerste die herstelde van de impact van COVID-19. Er is sprake van een toenemende opleving in de lokale consumptie en de acceptatie van online kanalen. Het aandeel pure online aankopen is gestegen tot 30%, wat duidt op een verschuiving in de richting van een omnichannel-traject. In het post-COVID-tijdperk moeten luxemerken de belangrijkste kenmerken van Chinese consumenten heroverwegen, nadenken over hoe ze beter gebruik kunnen maken van digitalisering om de behoeften van de consument te begrijpen en hierop in te spelen, en een echte omnichannel-winkelervaring ontwikkelen die rekening houdt met zowel service als ervaring.”

Hati Lin, Deputy General Manager van de afdeling Vertical Sales & Operations, Tencent Marketing Solution, verklaarde: “De digitale golf versnelt de transformatie van de luxe-industrie. Tencent Marketing Solution zet zich in om de grenzen van conventionele marketing te doorbreken en een betere gebruikerservaring te creëren met een innovatieve bedrijfsvoering ten aanzien van marketing en gebruikers in de hele omnichannel en de volledige keten. Tegelijkertijd zal Tencent, op basis van zijn diepgaande inzichten in de lokale markt, ook strategische begeleiding en praktische oplossingen bieden die wetenschappelijker en waardevoller zijn voor de activiteiten van merken, waardoor de industrie nieuwe kansen kan aangrijpen en de digitale toekomst kan omarmen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vincent Wang

Wang.vincent@bcg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr