14:00 uur 23-09-2020

Gedrag van Amerikaanse kiezers gedomineerd door opluchting en afkeer – onderzoek van NayaDaya

LAHTI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Uit onderzoek naar de presidentsverkiezingen, uitgevoerd door NayaDaya, YouGov en Statista, blijkt dat de Amerikaanse burger gaat stemmen om een ongewenst resultaat te voorkomen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200923005048/nl/

Het onderzoek onthult de emoties en het gedrag van de Amerikaanse burger die worden uitgelokt door de verkiezing van Trump en Pence enerzijds of Biden en Harris anderzijds. De meest gekozen emoties zijn opluchting, afkeer, angst en teleurstelling – de verdeling van deze emoties varieert tussen de kandidaten.

“Voor de Amerikaanse kiezers gaat het er bij de verkiezingen vooral om dat het een ongewenst resultaat wordt voorkomen, niet om emotioneel verheven te worden door de kandidaten,” aldus Marcello Mortillaro, Ph.D en Senior Scientist, Partner van NayaDaya Inc.

De vaakst gekozen emotie voor de herverkiezing van Trump is niet-betrokken afkeer die aangeeft dat de morele normen van de kiezers zijn geschonden. Pence is een afspiegeling van Trump: zijn herverkiezing roept nog meer afkeer op, maar over het algemeen minder emoties. In het geval van Biden is de vaakst voorkomende emotie opluchting, wat inhoudt dat een bedreiging wordt vermeden.

Mortillaro licht toe: “Wat Biden betreft, voelt bijna de helft van de democraten opluchting, een positieve emotie met een lage impact qua betrokkenheid. Harris is anders dan Biden. Ze wekt positieve, betrokken emoties van trots, bewondering en vreugde op.” Onder de republikeinen zijn afkeer en angst de sterkste emoties ten aanzien van zowel de verkiezing van Harris als van Biden.

De emotionele en gedragsmatige intelligentie van NayaDaya®, die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat onafhankelijk werd uitgevoerd door de Universiteit van Genève in Zwitserland, werden gebruikt om de emoties van de Amerikaanse kiezer te analyseren.

Kiezersemoties voorspellen het gedrag en de betrokkenheid van kiezers – Percentages voor loyale kiezers:

  • Trump 32%
  • Pence 27%
  • Biden 45%
  • Harris 42%

Onder jongeren (18-34) is 47% loyaal aan Biden, 27% aan Trump. Van de Afro-Amerikanen is 58% loyaal aan Biden, slechts 13% aan Trump. Meer dan een kwart van de respondenten is geen voorstander van democraten of republikeinen; 31% van hen is positief betrokken bij Trump, 37% bij Biden.

“In de context van belangrijke verschijnselen zoals presidentsverkiezingen, vormen emoties onze sleutel tot het begrijpen van verschillende perspectieven en hun gedragsconsequenties. Door middel van data, inzicht, empathie en impact stellen we verantwoordelijke leiders, media, merken en organisaties in staat om te gedijen en de wereld vorm te geven,” stelt Timo Järvinen.

Onderzoeksfeiten:

  • YouGov online panel, 2-4 september 2020
  • Steekproef vertegenwoordigt volwassen Amerikaanse bevolking
  • N=1265, foutenmarge ± 2,5 procentpunt

Bijlage: Belangrijkste bevindingen

Volledig rapport en gegevens: www.nayadaya.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen – NayaDaya Inc.
Timo Järvinen, CEO

timo@nayadaya.com
+358 40 505 7745

Timo Salomäki, hoofd Global Growth

timos@nayadaya.com
+358 40 709 2399

Check out our twitter: @NewsNovumpr