20:07 uur 17-09-2020

RELX opent biowetenschappelijk lab om wereldwijd onderzoek naar e-sigaretten te verbeteren

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– RELX Technology heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf is begonnen met activiteiten in zijn nieuw opgerichte biowetenschappelijk laboratorium voor e-sigaretten om systematisch onderzoek uit te voeren naar de effecten van e-sigaretten door middel van in-vivo- en in-vitrotests, en om preklinische veiligheidsbeoordelingen uit te voeren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200917005893/nl/

RELX Technology announced the company has started operations at its newly-established e-cigarette bioscience laboratory (Photo: Business Wire)

RELX Technology announced the company has started operations at its newly-established e-cigarette bioscience laboratory (Photo: Business Wire)

Het biowetenschappelijk laboratorium, gelegen in International Bioindustry Valley, Shenzhen, doet momenteel onderzoek naar de impact van RELX-producten op het cardiovasculaire, ademhalings- en zenuwstelsel van dieren voor een betere uitvoering van een uitgebreide impactevaluatie van dampproducten.

“Wetenschap is de basis van vertrouwen. Als marktleider hebben we de verantwoordelijkheid om de grenzen van de e-sigarettenwetenschap te verleggen en het ongekende te onderzoeken,” aldus Kate Wang, oprichter en CEO van RELX.

Op de RELX Lab Open Day kondigde RELX ook zijn plan aan om een ‘1+4’ wetenschappelijke onderzoeksaanpak vast te stellen – d.w.z. verankerd door platformontwikkeling, gevolgd door toxicologische beoordeling, klinische beoordeling, perceptie-gedragsonderzoek en langetermijnbeoordeling.

Volgens Public Health England zijn e-sigaretten 95% minder schadelijk voor de gezondheid dan roken en kunnen ze rokers helpen te stoppen met roken. Veel consumenten hebben e-sigaretten erkend als een beter alternatief voor traditionele brandbare sigaretten.

Er zijn nog veel gebieden die verder langetermijnonderzoek vereisen, zoals de feitelijke schadebeperkende elementen van e-sigaretten, het maximaliseren van hun schadebeperking en andere mogelijke effecten van vapen.

“E-sigaretten worden soms met argwaan bekeken omdat we onvolledige kennis hebben,” stelde Yilong Wen, medeoprichter en hoofd Science, Research & Development and Supply Chain. “De missie van het biowetenschappelijke RELX-lab is om het onbekende te verkennen. We willen bewijs verzamelen door middel van een wetenschappelijke benadering en streven ernaar om het potentieel van e-sigaretten om minder schadelijk te zijn aan te tonen, en daardoor gebruikers de mogelijkheid te bieden om een alternatief te kiezen.

Om de betrouwbaarheid en kwaliteit van RELX-producten te waarborgen, heeft RELX in 2018 een chemisch en fysisch laboratorium gevestigd. Het laboratorium is gecertificeerd door de internationaal erkende China National Accreditation Service for Conformity Assessment. RELX startte zijn baanbrekende onderzoek naar de toxicologische en farmacologische studie van zijn producten in 2019, en het nieuwe biowetenschappelijk laboratorium zal zich richten op vivo- en in-vitrotests, en in 2020 preklinische veiligheidsbeoordelingen uitvoeren.

“De toxicologische en farmacologische studies zijn gericht op de effecten van de producten van RELX,” verklaarde Xingtao Jiang, hoofd van het RELX Lab. “Heeft het bijvoorbeeld invloed op DNA of chromosomen en wat zijn de langetermijneffecten van de ingrediënten op lichaamsorganen en weefsels? Er is nog veel onderzoek te doen.”

Xingtao Jiang maakte ook vijf voorlopige bevindingen bekend van het onderzoek van RELX tot nu toe. Een daarvan was dat volgens de gegevens de niveaus van schadelijke stoffen zoals benzeen en vier TSNA’s (tabakspecifieke N-nitrosoaminen) die worden uitgestoten door RELX-producten lager zijn dan die in brandbare sigarettenrook, te weten meer dan 99,1 procent en 99,8 procent minder, respectievelijk.

RELX voert momenteel onderzoeksprojecten uit over verschillende onderwerpen met zes universiteiten, waaronder de Sun Yat-sen University en Shenzhen Institutes of Advanced Technology, de Chinese Academy of Sciences, twee ziekenhuizen en negen wetenschappelijke onderzoeksinstellingen.

Over RELX Technology

RELX, opgericht in januari 2018, is het toonaangevende merk voor e-sigaretten in Azië. RELX ontwikkelt onafhankelijk zijn e-sigaretproducten in zijn R&D-centrum in Shenzhen, China. De missie van RELX is om volwassen rokers op ethische wijze te ondersteunen door middel van technologie, product en wetenschap. RELX blijft aanzienlijke investeringen doen in R&D, het testen van e-liquids en de ontwikkeling van nieuwe producten. Het bedrijf heeft wereldwijd talenten aangetrokken van Uber, Proctor and Gamble, Huawei, Beats en L’Oréal. RELX-investeerders zijn onder meer de beste durfkapitaalbedrijven Source Code Capital, IDG Capital en Sequoia Capital.

Website: https://relxnow.com

Twitter: @Relxtech

Facebook: @Relxnow

Instagram: relxtech

Linkedin: RELX Technology

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yasha Wolfman

yasha.wolfman@relxtech.com

Aimee Ren

aimee.ren@relxtech.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr