09:00 uur 11-09-2020

Ormendes SA – Eerste gepubliceerde klinische studie naar COVID-19 suggereert rol voor levende biotherapeutische kandidaat bij ernstig zieke patiënten

Italiaanse klinische studie toont aan dat gecombineerde stammen van levende bacteriën diarree verminderden en progressie van symptomen bij COVID19-patiënten in het ziekenhuis verhinderden

LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Ormendes SA kondigt met trots aan dat een van haar probiotische formuleringen is gebruikt in een klinische studie om Covid-19-patiënten van een supplement te voorzien naast hun standaardzorg, waarvan de resultaten nu zijn gepubliceerd in Frontiers in Medicine.

Het feit dat longontsteking en gastro-intestinale symptomen de belangrijkste klinische manifestaties zijn van de COVID-19-ziekte, kan worden verklaard door het feit dat beide organen de ACE2-receptor tot expressie brengen, waardoor het SARS CoV-2-virus de cellen kan binnendringen. In de darmen, waar ACE2-receptoren overvloedig aanwezig zijn, kan het coronavirus zich snel vermenigvuldigen. Vandaar het innovatieve idee om een mix van bacteriestammen (Sivomixx®800) met bewezen biochemische, antivirale en immunologische activiteiten te gebruiken om de afweer te verhogen van mensen die besmet zijn met het SARS CoV-2-virus.

70 Covid-19-patiënten met longbetrokkenheid, voor wie niet-invasieve zuurstoftherapie werd aangevraagd, zijn gerekruteerd in een onderzoek in de Policlinico Umberto I van de Sapienza University in Rome, Italië. De patiënten werden verdeeld in twee groepen: een met 42 patiënten en de andere met 28. Beide groepen kregen een behandeling op basis van hydroxychloroquine, antibiotica en/of tocilizumab, terwijl alleen de 28 patiënten in de tweede groep gelijktijdig Sivomixx®800 kregen. Interessant is dat bijna alle patiënten die met bacteriotherapie werden behandeld, binnen enkele dagen remissie van diarree en verbetering van koorts, lichamelijke zwakte en spierpijn vertoonden. De patiënten die orale bacteriotherapie ontvingen, overleefden allemaal de COVID-19-ziekte en geen enkele had invasieve mechanische beademing nodig. Hun geschatte risico op het ontwikkelen van ademhalingsfalen was acht keer lager in vergelijking met de groep die niet werd gesupplementeerd met de formulering.

De studie is gepubliceerd in Frontiers in Medicine (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2020.00389/full). De gegevens van deze onafhankelijke studie zijn voorlopig en zullen door een uitgebreider onderzoek moeten worden bevestigd.

SivoMixx®800

SivoMixx®800 is een voedingssupplement dat verschillende stammen van melkzuurbacteriën en bifidobacteriën bevat in een concentratie van 800 miljard CFU (Colony Forming Units) per sachet. Het is niet bedoeld om ziekten te behandelen, te voorkomen of te genezen.

Meer informatie op www.sivomixx800.com

Over Ormendes

Ormendes is een biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en commercialisering van levende biotherapeutische geneesmiddelen (www.ormendes.ch). Sivomixx® 800 is een probiotisch voedingssupplement (www.sivomixx800.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact
Florence Pryen, Managing Director

+41 (0)79 640 75 20

f.pryen@ormendes.ch

Check out our twitter: @NewsNovumpr