22:55 uur 08-09-2020

Sard Verbinnen & Co neemt Oakhill Communications over, een Brits bedrijf voor strategische communicatie en public affairs

 De oprichters van Oakhill, Craig Leviton en Lee Petar treden toe tot SVC in de rol van managing director en co-hoofd van SVC Public Affairs UK

SVC biedt in alle negen kantoren volledig geïntegreerd advies op het gebied van strategische communicatie en public affairs

LONDEN & NEW YORK & WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Sard Verbinnen & Co (“SVC”), een toonaangevend wereldwijd strategisch communicatieadviesbureau, kondigde vandaag de overname aan van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde communicatie- en publiciteitsbedrijf Oakhill Communications (“Oakhill”). Oakhill geeft advies op het gebied van public affairs en crisiscommunicatie aan FTSE 100-bedrijven, bedrijven in Europa en over de hele wereld, vermogende particulieren, toonaangevende Britse non-profits en handelsgroepen. De aanwinst is een belangrijke aanvulling op de groeiende capaciteiten van SVC in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het Oakhill team, onder leiding van de oprichters Craig Leviton en Lee Petar wordt ondergebracht in het bestaande kantoor van SVC in Londen en volledig geïntegreerd in de afdeling Public Affairs van SVC.

“Tijdens hun carrière van meer dan 20 jaar op het gebied van public affairs en communicatie hebben Craig en Lee zich onderscheiden met intelligent advies, intensieve klantrelaties en het vermogen om complexe opdrachten uit te voeren”, aldus mede-oprichters en co-CEO’s van SVC, George Sard en Paul Verbinnen. “We heten hen en het hele Oakhill-team van harte welkom bij SVC.”

Sard en Verbinnen vervolgen: “Oakhill is een natuurlijke uitbreiding van onze geïntegreerde public affairs activiteiten, die in toenemende mate van belang zijn voor het bereiken van de doelstellingen van onze klanten over de hele wereld. Het team voegt een belangrijke nieuwe dimensie toe aan ons aanbod in Londen en het bedrijf als geheel, zowel in termen van kwaliteit als van schaalgrootte.”

SVC Public Affairs is een volledig geïntegreerd aanbod dat uit meer dan 30 ervaren professionals bestaat, uit het hele bedrijf. Bruce Haynes, voorzitter Public Affairs van SVC zei: “We zijn blij dat de afdeling SVC Public Affairs blijft groeien en verwelkomen Craig, Lee en hun team bij SVC. Craig en Lee hebben een zeer gerespecteerde onderneming opgebouwd met een uitstekend klantenbestand. Ze staan bekend om hun strategische denkwijze, hun expertise op het gebied van overheids- en regelgevingszaken, en zorgvuldigheid in de dienstverlening aan cliënten. Veel van onze Amerikaanse en Aziatische cliënten raadplegen ons voor hun activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, en omgekeerd adviseren we Britse en Europese cliënten wat betreft hun belangen hier. Met Oakhill zijn we beter in staat om hen allemaal feilloos te adviseren en te ondersteunen bij de implementatie van ons advies.”

Craig Leviton verklaarde: “SVC is een van de meest gerespecteerde en vertrouwde communicatieadviesbureaus ter wereld, wat voor onze cliënten een uitbreiding van de mogelijkheden oplevert en voor ons team een volgende groeifase inluidt. Het wereldwijde Public Affairs-team van SVC bevindt zich in een unieke positie om cliënten die zich op de Amerikaanse, Britse en Aziatische markten begeven en te maken hebben met bredere geo-politieke ontwikkelingen, van advies te voorzien.”

Lee Petar verklaarde: “Onderdeel worden van SVC is een eersteklas springplank voor het creëren van een toonaangevend Brits public affairs bedrijf. In combinatie met de expertise van SVC als marktleider op het gebied van betrouwbare bedrijfsadviezen op hoog bestuursniveau, kan dat leiden tot groeimogelijkheden voor ons team en onze klanten. We zijn benieuwd wat de toekomst zal brengen.”

Jon Aarons en Charlie Chichester, Managing Directors in het Londense kantoor van SVC, verklaarden: “We kennen en Craig en Lee al jaren en waarderen hun werk. Ze bezitten dezelfde kwaliteiten die essentieel zijn voor de unieke cultuur en het succes van SVC, en zullen naadloos aan kunnen sluiten bij onze bestaande activiteiten hier. Samen zullen we onze cliënten een geïntegreerd pakket bieden voor strategische communicatie en public affairs, voor continue positionering van de onderneming, maar ook in specifieke situaties waarbij de waarde of reputatie in het geding zijn, zoals fusies en overnames, crises, rechtszaken, activisme en andere bijzondere situaties.”

Leviton en Petar gaan deel uitmaken van het leiderschapsteam van SVC Public Affairs, dat naast Haynes bestaat uit:

  • Ambassadeur Miriam Sapiro, vice-voorzitter van SVC Public Affairs en co-hoofd van het kantoor in Washington D.C., voormalig plaatsvervangend handelsvertegenwoordiger van de VS.
  • Trent Duffy, vice-voorzitter van SVC Public Affairs en co-hoofd van het kantoor in Washington, D.C., voormalig plaatsvervangend assistent van de president en plaatsvervangend perssecretaris van het Witte Huis.
  • Michele Davis, Senior Adviseur van SVC, recentelijk Global Head of Corporate Relations en lid van het Management Committee bij Morgan Stanley, en voormalig assistent-secretaris voor beleid en planning van het Amerikaanse ministerie van Financiën.
  • Karen Boykin-Towns, Senior Adviseur van SVC, na eerdere leidinggevende rollen op het gebied van overheidsrelaties, public affairs, mondiaal beleid en diversiteit tijdens haar 22-jarige carrière bij Pfizer, momenteel vice-voorzitter van de Nationale Raad van Bestuur van de NAACP.

Achtergrond Craig Leviton

Craig Leviton heeft meer dan 25 jaar ervaring in public affairs en bedrijfscommunicatie en heeft een breed scala aan klanten geadviseerd, van wereldwijde ondernemingen tot toonaangevende Britse nv’s. CEO’s en bestuursvoorzitters vertrouwen op zijn advies en hij heeft de afgelopen jaren cliënten geadviseerd over enkele van de meest spraakmakende kwesties in de Britse politiek, van Brexit en politieke risico’s tot onderzoek naar regelgevingskwesties.

Craig werkte voor het eerst als adviseur in het parlement tussen 1993 en 1996. In 1998 trad hij in dienst bij LLM Communications, een nieuw adviesbureau op het gebied van public affairs, dat uitgroeide tot een van de grootste adviesbureaus op dat vlak in Groot-Brittannië.

In 2003 werd Craig Managing Director en twee jaar later hield hij toezicht op de verkoop van LLM aan Financial Dynamics. Vervolgens werd hij Managing Director van de afdeling Public Affairs van Financial Dynamics.

In 2007 volgde de benoeming tot Director of Corporate Affairs bij de Gala Coral Group, een van de grootste particuliere bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Daar was Craig lid van het Executive Committee en verantwoordelijk voor de communicatie, overheidsrelatie en de MVO-strategie van de Groep.

Eind 2009 richtte Craig Heathcroft Communications op, een adviesbureau gespecialiseerd in public affairs en communicatie. In februari 2013 verkocht hij Heathcroft aan Teneo. Toen Craig in september 2015 Teneo verliet, werd hij mede-oprichter van Oakhill Communications.

Achtergrond Lee Petar

Lee Petar heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren van overheden, FTSE 100-bedrijven, vermogende particulieren en industriebrede communicatiecampagnes. Lee was, als doorgewinterde leider bij een aantal van de bekendste PR-bedrijven in de communicatie-industrie, in 2007 mede-oprichter van een bureau dat hij uitbouwde tot een van de bekendste public affairs en strategische communicatiebedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Vandaag de dag fungeert Lee als vooraanstaand adviseur op het gebied van procescommunicatie, de professionele dienstensector, publiekscampagnes en bedrijfsreputatievraagstukken. Hij staat bekend om zijn adviezen over kwesties die een complexe en multidisciplinaire aanpak vereisen.

Lee begon zijn carrière bij LSA en werkte vervolgens bij BSMG en Weber Shandwick. In 2001 was hij directeur en grondlegger van een nieuw opgezette beleids- en mediaorganisatie die zich bezighoudt met vraagstukken op het gebied van internationale betrekkingen, waarbij veel op het spel staat. In 2005 kwam hij bij Good Relations. Hij was mede-oprichter van Tetra Strategy in 2007 en bracht het bedrijf tot volle wasdom in de acht jaar die daarop volgden. Hij stond aan het hoofd van enkele van de meest complexe opdrachten van het bureau, waaronder internationale werkzaamheden voor advies aan overheden en prominente personen en sectoroverstijgende adviestrajecten in het bedrijfsleven, op hoger bestuursniveau. In september 2015 heeft Lee Oakhill Communications mede opgericht.

Over Sard Verbinnen & Co. (“SVC”)

SVC is een onafhankelijk strategisch communicatiebureau dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven in complexe en risicovolle situaties die de reputatie en waarde van een bedrijf kunnen beïnvloeden, waaronder transacties, geschillen, beursintroducties, rechtszaken en crises. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York en SVC heeft kantoren in Washington, D.C., Boston, Chicago, Houston, San Francisco, los Angeles, Londen en Hong Kong. Het bedrijf heeft meer dan 200 medewerkers, waaronder meer dan 20 partners. SVC wordt alom erkend voor zijn leiderschap op zijn aandachtsgebieden. In 2019 werd SVC door Mergermarket voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het nummer 1-PR-bureau wereldwijd, op basis van het aantal transacties en de waarde ervan. In het Holmes-rapport wordt SVC Financieel PR-bureau van het jaar 2018 genoemd, en SVC wordt door Chambers and Partners gerangschikt als band-1-PR-bureau. Voor meer informatie kunt u terecht op www.sardverb.com.

Over Oakhill Communications. (“Oakhill”)

Oakhill Communications is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van public affairs en strategische communicatie. De partners en consultants van Oakhill brengen een schat aan ervaring mee in alle aspecten van strategische en crisiscommunicatie en public affairs. Het Oakhill Communications-team heeft op het hoogste niveau advies geleverd aan overheden, FTSE 100-bedrijven, prominente personen en brancheorganisaties. Oakhill werkt vaak in nauw overleg met zijn klanten en biedt advies en ondersteuning op maat, zodat klanten effectief kunnen onderhandelen, kwesties onder controle kunnen houden en kritische doelstellingen kunnen verwezenlijken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bruce Haynes

+1 202 318 3800

Jon Aarons/Charlie Chichester

+44 20 7467 1050

svcannouncements@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr