12:06 uur 02-09-2020

Private Group RLS (USA) Inc. neemt het Amerikaanse radiofarmacienetwerk van GE Healthcare over

TAMPA, Florida–(BUSINESS WIRE)– RLS (USA) Inc., (Radioisotope Life Sciences) heeft het Amerikaanse radiofarmacenetwerk van General Electric (GE) gekocht, waardoor het het grootste op zuivere moleculaire beeldvorming gerichte bedrijf in de Verenigde Staten wordt. Capitor, (www.capitor.co) een vooraanstaand wereldwijd financieel adviesbureau, heeft de deal gestructureerd en naar investeerders gebracht, en speelde een cruciale rol in de jarenlange onderhandeling en samenwerking tussen de partijen. Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

De radiofarmacies blijven moleculaire beeldvormingsproducten van GE Healthcare leveren, waarbij RLS gebruikmaakt van een distributie partnerschapsovereenkomst van 10 jaar. Het nu particuliere radiofarmacenetwerk omvat een minderheidsbelang van Perceptive Advisors, een in New York gevestigde investeringsmaatschappij van $ 7 miljard in de gezondheidszorg.

Het executive team van RLS bestaat uit Chief Executive Officer Werner Gruner, Chief Investment Officer Jaco van Niekerk en Chief Operations Officer Shane Cobb. De heer Gruner, die leidinggevende is geweest in verschillende functies binnen de internationale financiële sector, waaronder de oprichting van Capitor, zegt: “Ik was, naast de financiële aspecten van de transactie, geïntrigeerd en enthousiast over de mogelijkheden van deze gezondheidszorg-acquisitie. Ik heb mijn carrière besteed aan het verstrekken van beleggingsadviesdiensten aan wereldwijde klanten en heb altijd geloofd dat klanten, ongeacht de branche, niet alleen verdienen, maar ook het recht hebben om gepersonaliseerde, tijdige, hoogwaardige service te eisen,” en voegde eraan toe, “daarom richten we ons op service, kwaliteit en disruptieve technologie als sleutelfactoren in onze investeringsstrategie.”

Het radiofarmacienetwerk omvat 31 apotheken in 18 staten, inclusief het huidige hoofdkantoor in Tampa, Florida. Onder leiding van de heer van Niekerk, streeft RLS ernaar om de komende tien jaar $ 2 miljard te investeren in het vergroten van zijn voetafdruk van apotheken, terwijl RLS continu blijft investeren in de allernieuwste wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen. “We hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om een naadloze overgang te garanderen, juist vanwege onze servicegerichte filosofie, inclusief het behouden van leidinggevend personeel op sleutelposities, zoals Shane Cobb die meer dan 30 jaar ervaring heeft in de branche”, aldus de heer van Niekerk, die concludeert “RLS zet zich in om levensreddende kwaliteitsdiagnostiek en behandeling te leveren aan patiënten in het hele land. Daartoe, en in het licht van wat we ontdekken met betrekking tot de mogelijke langetermijneffecten van orgaanschade veroorzaakt door COVID-19, hebben we een speciale taskforce opgericht die zich richt op het opvangen van mogelijk een sterke toename van de vraag naar gespecialiseerde diagnostische diensten.”

Bijna vijfhonderd voormalige werknemers van GE in het hele land maken nu deel uit van de RLS-familie. Verwacht wordt dat het bedrijf zijn hoofdkantoor in de nabije toekomst naar de oostkust van Florida zal verhuizen en is in gesprek met verschillende raden voor economische ontwikkeling en gemeenten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amanda Penebaker

608-345-9420

amanda.penebaker@rls.bio
https://rls.bio/

Check out our twitter: @NewsNovumpr