16:50 uur 17-08-2020

The Health Bank gaat samenwerken met Nanotronics Health, LLC, voor de distributie van betaalbare, in de VS vervaardigde niet-invasieve beademingsapparatuur voor ademhalingsondersteuning tijdens COVID-19-pandemie

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Salman Arif, de CEO van The Health Bank (THB) Global, kondigde vandaag aan dat het bedrijf gaat samenwerken met Nanotronics Health, LLC voor de distributie van nHaleTM, een niet-invasief beademingsapparaat dat in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië (MENASA) zal worden verspreid. Ter ondersteuning van niet-invasieve ademhalingstherapie in de regio zal The Health Bank ook het medische personeel opleiden om het apparaat te bedienen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200817005425/nl/

“Om een oplossing te vinden voor de aanpak van COVID-19-symptomen via niet-invasieve methoden, hebben we een partnerschap gesloten met Nanotronics Health, LLC, voor de verkoop en distributie van de nHaleTM. Met dit partnerschap komt nHaleTM beschikbaar in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië (MENASA), zodat patiënten en zorgverleners kunnen profiteren van een betaalbare oplossing van hoge kwaliteit,” aldus Zarmina Jafar, hoofd Strategie bij THB Global.

Nanotronics Health, LLC, heeft een autorisatie voor noodgebruik (Emergency Use Authorization, EUA) verkregen van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) voor nHaleTM , voor gebruik in traditionele zorginstellingen, in ruimten die zijn omgevormd voor de zorg van grote aantallen COVID-19-patiënten en in thuissituaties op voorschrift van een arts. Deze autorisatie omvat het optionele gebruik van extra zuurstof in combinatie met nHale™, indien voorgeschreven door een gekwalificeerde medische professional.

Niet-invasieve beademing is cruciaal voor de behandeling van COVID-19-patiënten in het ziekenhuis en daarbuiten. Om aan deze behoefte te voldoen, heeft Nanotronics Health, LLC, gebruik gemaakt van de uitgebreide interne expertise van Nanotronics, aangevuld met geavanceerde AI, Intelligent Factory Control (IFC) en geavanceerde engineering, om in minder dan 90 dagen nHaleTM te bedenken, ontwerpen en produceren.

“We hebben nHaleTM ontwikkeld om tegemoet te komen aan de dringende behoefte aan niet-invasieve ademhalingsopties voor patiënten die lijden aan COVID-19,” aldus Julie Orlando, president van Nanotronics Health, LLC. “Ons ontwerp is gericht op kwaliteit, comfort en gebruiksgemak, waardoor nHaleTM beschikbaar is voor een fractie van de kosten van andere niet-invasieve beademingsapparatuur.”

Nanotronics Health, LLC, ontwikkelde en ontwierp nHale™ ter ondersteuning van spontaan ademende volwassenen met COVID-19. Het apparaat is bedoeld voor gebruik in niet-levensbedreigende situaties, zoals een patiënt die op basis van het standaard medische protocol wel ademhalingsondersteuning nodig heeft, maar waarbij niet de behoefte bestaat aan invasieve beademing.

Over The Health Bank

The Health Bank (THB) is een technologisch geavanceerd wereldwijd gezondheidsmanagementbedrijf dat individuen, gezinnen en bedrijven een verscheidenheid aan virtuele ziekenhuisdiensten biedt ter ondersteuning en begeleiding van hun gezondheid en welzijn. Met een sterke focus op preventie en welzijn stellen we onze leden in staat om op proactieve wijze een gezonde levensstijl te bereiken en te onderhouden en ziektes en aandoeningen te voorkomen, door middel van onze programma’s op het gebied van precisiemedicatie en telemonitoring.

Onze expertise op het gebied van gepersonaliseerde zorgverlening biedt leden en hun dierbaren gemoedsrust op het moment dat zij te maken krijgen met chronische of acute zorgproblemen, hoe complex dan ook.

Over Nanotronics Health, LLC

Nanotronics Health, LLC, is een dochteronderneming van Nanotronics. Het bedrijf gebruikt Intelligent Factory Control (IFC) om medische apparaten te bouwen en op schaal te produceren die betaalbaar, toegankelijk en goed ontworpen zijn. Ons eerste product, nHale™, een niet-invasief beademingsapparaat, werd binnen 90 dagen door de FDA goedgekeurd voor noodgebruik om patiënten met COVID-19 te behandelen. Na het verkrijgen van de autorisatie voor noodgebruik begon Nanotronics Health, LLC, onmiddellijk met het produceren en verschepen van de apparaten.

Over nHaleTM

NHale™ is een bi-level positieve luchtdruk (BiPAP)-apparaat ter ondersteuning van ademhalingstherapie van spontaan ademende volwassen COVID-19 patiënten met een gewicht van minimaal 30 kg. Het is een niet-invasief beademingsapparaat dat ontworpen is voor gebruik in niet-levensbedreigende situaties, voor spontaan ademende patiënten, zoals een patiënt die op basis van het standaard medische protocol wel ademhalingsondersteuning nodig heeft, maar bij wie niet de behoefte bestaat aan invasieve beademing.

De machine is bedoeld voor gebruik in traditionele zorginstellingen (bijv. ziekenhuizen, voorzieningen voor begeleid wonen, verpleeghuizen) en voor ruimtes die zijn omgevormd voor de zorg van grote aantallen COVID-19 patiënten (bijv. congrescentra, universitaire slaapzalen, motels, etc.). NHale™ is ook bedoeld voor thuisbeademing op voorschrift van een arts.

Aanvullende zuurstof mag alleen worden gebruikt in combinatie met het nHale™-apparaat om de zuurstofconcentratie van de luchtstroom die aan de patiënt wordt toegediend te verhogen wanneer dit wordt voorgeschreven door een gekwalificeerde medische professional en de patiënt in het gebruik daarvan wordt getraind. Deze waarschuwingen moeten in acht worden genomen bij het gebruik van extra zuurstof met het nHale™-apparaat.

Nanotronics Health LLC, een dochteronderneming van Nanotronics, heeft de uitgebreide interne expertise van Nanotronics toegepast, aangevuld met geavanceerde AI, Intelligent Factory Control (IFC) en geavanceerde engineering om een machine te bouwen die eenvoudig op schaal en tegen beperkte kosten geproduceerd kan worden, om de toegankelijkheid voor alle Amerikanen te vergroten. NHale™ is ontworpen voor comfort en biedt gebruiksgemak met de eenvoud van één knop.

NHale™ is door de FDA goedgekeurd op grond van een autorisatie voor noodgebruik [EUA]; nHale™ is alleen goedgekeurd voor de duur van de verklaring dat er omstandigheden zijn die de goedkeuring voor noodgebruik van het apparaat rechtvaardigen; nHale™ is niet door de FDA geautoriseerd of goedgekeurd.

NHale™ is een handelsmerk van Nanotronics in de VS en is te vinden op nanotronics.co/nhale.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zarmina Jafar, Head of Strategy, The Health Bank

Zarmina@thbglobal.com; +97.15.05.13.13.00

Mary Cunney, Chief Communications Officer, Nanotronics

MCunney@nanotronics.co; 212.401.6209

Check out our twitter: @NewsNovumpr