08:53 uur 15-08-2020

Stream brengt $ 15 miljoen Serie A-fondsen bijeen om de groei voor in-app messaging en activiteitsfeeds wereldwijd te stimuleren

BOULDER–(BUSINESS WIRE)– Stream.io, Inc., de ontwikkelaar van activiteitsfeed- en chat-API’s voor ondernemingen maakte vandaag de afsluiting bekend van de $ 15 miljoen serie A-financiering, geleid door GGV Capital met participatie van nieuwe investeerder 01 Advisors, Knight, leidend investeerder voor het startkapitaal, Arthur Ventures en andere financiers, waaronder Olivier Pomel, CEO van Datadog en Tom Preston-Werner, mede-oprichter van GitHub. Tiffany Luck van GGV Capital zal lid worden van de raad van bestuur van Stream. Stream is van plan stevig te investeren in het opschalen van haar wereldwijde team op de gebieden technologie, verkoop en marketing.

Stream levert API’s die productteams in staat stellen chat- en activiteitsfeeds voor hun applicaties op schaal te bouwen in een fractie van de tijd en kosten van intern ontwikkelen. Het stelt productteams in staat hun vitale ontwikkelingsmiddelen te focussen op wat hun app uniek maakt. Stream maakt met beide producten ervaringen voor meer dan een miljard gebruikers krachtiger en is op missie om de kwaliteit van apps wereldwijd te verbeteren.

“Stream’s API’s voor chat- en activiteitsfeeds stelt productteams in staat een verbeterde gebruikerservaring te bouwen,” aldus Thierry Schellenbach, mede-oprichter en CEO. “Onze klanten lanceren sneller en kunnen vaker itereren dan teams die intern in het eigen bedrijf bouwen.”

In de huidige moeilijke tijd helpt Stream bedrijven in segmenten zoals gezondheidszorg, onderwijs, financiële dienstverlening, fitness, dating en sociaal om verbinding te leggen met hun gemeenschap. De API’s zijn voor schaalbaarheid ontworpen en verscheidene van de grootste websites en apps gebruiken Stream. Belangrijke bedrijven zijn onder andere: Healthline, Powerschool, Stocktwits, Freeletics, Match, TaskRabbit, Imgur en Dubsmash.

“Bunch draait helemaal om het spelen van uw favoriete games met vrienden, altijd en overal. Maar om mensen weer met hun vrienden samen te brengen hadden we behoefte aan een betrouwbare realtime tekst-chatoplossing. Het integratieproces was ongecompliceerd, snel en eenvoudig en we voelden ons bij iedere stap in het proces door Stream gesteund. We waarderen het dat Stream Chat veel biedt van wat we wensen van een chatoplossing, direct gebruiksklaar terwijl hij functioneert als een robuuste en schaalbare oplossing,” aldus Selcuk Atli, CEO van Bunch.live.

Voorheen bouwden bedrijven feeds en chats intern in het bedrijf. Nu applicaties sneller groeien dan ooit tevoren en gebruikers een naadloze gebruikerservaring verwachten, is intern bouwen minder haalbaar geworden. Stream biedt een prestatie- en kwaliteitsniveau waar bedrijven met een intern team gewoonlijk jaren aan werkten. Zoals we enorme capaciteitsverbeteringen zagen met de verschuiving van traditionele datacentra naar de cloud, zo maakt Stream het organisaties mogelijk het abstractieniveau te verhogen bij het bouwen van apps.

Stream werd opgericht door Thierry Schellenbach en Tommaso Barbugli in Amsterdam, Nederland. Het bedrijf participeerde in het Techstars NYC-programma. Na het programma verhuisde Stream zijn hoofdkantoor naar Boulder, Colorado. Het bedrijf heeft nu 55 medewerkers in Amsterdam en Boulder en op afstand.

“Met de toename van het aantal applicaties is in-app-koppeling nog nooit zo belangrijk geweest voor de gebruikerservaring,” aldus Tiffany Luck van GGV Capital. “Stream maakt teams krachtiger om chat- en activiteitsfeeds snel, schaalbaar en betrouwbaar te integreren. Bij GGV zijn we erg enthousiast om met het geweldige team bij Stream samen te werken als zij deze enorme wereldwijde kans grijpen, het aanwakkeren van de volgende $ 1 biljoen softwaregolf.”

Dick Costolo: “Messaging is als dienstenmarkt omvangrijk en groeiend. Stream’s technologisch voordeel, het fantastische vermogen tot klantsucces dat het team heeft opgebouwd en de toekomstvisie van Thierry maken dit alles tot een spannende investering en spannend partnerschap.”

Ga naar https://getstream.io/ om meer te weten te komen over Stream en hoe u Stream kunt gebruiken om uw in-app messaging en activiteitsfeeds krachtiger te maken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Thierry Schellenbach (CEO Stream): thierry@getstream.io
Tiffany Luck (GGV): tluck@ggvc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr