20:20 uur 11-08-2020

William Blair zet Europese uitbreiding voort

Voegt Consumer & Retail Investeringsbankier Arthur van der Goes toe

CHICAGO, AMSTERDAM, FRANKFURT, STOCKHOLM, LONDEN–(BUSINESS WIRE)– William Blair, een vooraanstaand wereldwijd kantoor met expertise in investment banking, beleggingsbeheer en particulier vermogensbeheer, maakte vandaag het in dienst nemen van Arthur van der Goes bekend. Van der Goes wordt medewerker van het mondiale investment-bankingteam voor Consumer and Retail als managing director. Van der Goes zal zich vanuit de vestiging in Amsterdam richten op voedsel en dranken, wat een voortzetting betekent van de sterke betrokkenheid met de Benelux-regio en, in bredere zin, met Europa.

“Wij gaan door met vergroten van onze Europese aanwezigheid en investeren in ons team om onze klanten overal in het continent beter van dienst te kunnen zijn,” aldus Anu Sharma, hoofd van European investment banking. “We bedienen klanten in de Benelux al lang met buitengewone resultaten en het in dienst nemen van Arthur is een stimulans om ons sterke transactiemomentum binnen de consumentensector voort te zetten.”

Van der Goes, met meer dan 20 jaar ervaring in de branche, treedt in dienst bij William Blair vanuit de Rabobank in Amsterdam. Tot voor kort was hij managing director bij het fusie- en overnameteam voor voedsel en landbouw, waarbij hij leiding gaf aan fusie- en overnametransacties in Nederland en het bestrijkingsgebied van de dierlijk-eiwitklanten in Europa. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij ING in Amsterdam, New York en Londen, waarbij hij klanten adviseerde over ondernemingsfinancieringstransacties in verschillende branches. Van der Goes behaalde een master in financiële economie bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

“Arthur neemt zeer veel bekwaamheden en fusie- en overname-advieservaring op senior niveau met zich mee naar het team,” aldus Adam Filkin, managing director en hoofd van het Consumer and Retail-investment-bankingteam. “Hij heeft heeft een lange staat van dienst van succes gericht op fusie- en overnametransacties in de sectoren consumentenproducten, voedsel en dranken en landbouw voor klanten over geheel Europa. We zijn zeer enthousiast dat hij met ons zal meewerken aan het uitbouwen van onze aanwezigheid in de regio.”

In 2019 heeft William Blair meer dan $ 100 miljard in waarde ontsloten voor cliënten en 245 transacties voltooid. Meer dan een derde van de fusie- en overnametranscties betroffen grensoverschrijdende tegenpartijen, zich uitstrekkend over 23 landen. In de afgelopen vijf jaar was William Blair een van de meest actieve fusie-en overname-adviseurs in Europa en rondde het 151 adviessamenwerkingen af met een totale samengevoegde waarde van meer dan € 27,3 miljard.

Over William Blair Investment Banking

De William Blair’s investment-bankinggroep stelt bedrijven, financiële sponsoren en eigenaar-ondernemers overal in de wereld in staat om hun groei, liquiditeit en financiële doelen te behalen. Voortbouwend op het gezamenlijke intellectuele kapitaal en diepgaande expertise in de sector van een mondiaal team dat meer dan 20 financiële centra op vier continenten bereikt, biedt de investeringsbankgroep een zorgvuldige en innovatieve benadering voor adviesprojecten voor raden van bestuur, fusies en overnames en financiering van eigen vermogen en schulden. Gedurende de laatste vijf jaar heeft het team meer dan 1050 advies- en kapitaalmarkttransacties voltooid van in totaal meer dan $ 365 miljard in waarde voor onze cliënten.

Over William Blair

William Blair is het voornaamste mondiale kantoor met expertise in investment banking, beleggingsbeheer en particulier vermogensbeheer. We bieden adviesdiensten, strategieën en oplossingen die aan de zich ontwikkelende behoeften van onze klanten voldoen. Als onafhankelijk bedrijf in handen van medewerkers zijn we op meer dan 20 kantoren wereldwijd actief met onze strategische partners.*

*Inclusief strategische samenwerkingen met Allier Capital, BDA Partners en Poalim Capital Markets.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tony Zimmer
tzimmer@williamblair.com
(312) 364-8611

Check out our twitter: @NewsNovumpr