18:13 uur 31-07-2020

Systemic Risk Council geeft commentaar aan de Financial Stability Board

WASHINGTON– (BUSINESS WIRE) – Vandaag heeft de Systemic Risk Council (SRC) kennis gegeven van haar opmerkingen aan de Financial Stability Board (FSB) over de door de FSB voorgestelde leidraad voor de afwikkeling van central-counterparty clearing houses (CCP’s). De Systemic Risk Council (SRC) is van mening dat de voorgestelde leidraad niet geschikt is voor het beoogde doel. De volledige tekst van de opmerkingen is hier te zien.

 Neem voor meer informatiecontact op met David Evanson via devanson@comcast.net of 215.460.8139 of Bristol Voss via bristol.voss@cfainstitute.org of 917.817.0888.

Over de Systemic Risk Council

De Systemic Risk Council (SRC of Council) is een particuliere sector, een niet-partijgebonden orgaan van voormalige overheidsfunctionarissen en financiële en juridische experts die zich bezighouden met het aanpakken van regelgevende en structurele kwesties met betrekking tot het wereldwijde systeemrisico, met bijzondere aandacht voor de Verenigde Staten en Europa . Het is gevormd om een ​​krachtige, onafhankelijke stem te geven aan hervormingen die nodig zijn om het publiek te beschermen tegen financiële instabiliteit. Het doel is om te helpen zorgen voor een financieel systeem waarin we allemaal vertrouwen kunnen hebben.

Systemic Risk Council Issues Comments to Financial Stability Board

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Today, the Systemic Risk Council (SRC) issued notification of its comments to the Financial Stability Board (FSB) concerning the FSB’s proposed guidance on the resolution of central-counterparty clearing houses (CCPs). The Systemic Risk Council (SRC) considers that the proposed guidance is not fit for purpose as it currently stands. The full text of the comments can be seen here.

For further information contact David Evanson at devanson@comcast.net or 215.460.8139 or Bristol Voss at bristol.voss@cfainstitute.org or 917.817.0888.

About The Systemic Risk Council

The Systemic Risk Council (SRC or Council) is a private sector, non-partisan body of former government officials and financial and legal experts committed to addressing regulatory and structural issues relating to global systemic risk, with a particular focus on the United States and Europe. It has been formed to provide a strong, independent voice for reforms that are necessary to protect the public from financial instability. The goal is to help ensure a financial system in which we can all have confidence.

The SRC was formed by CFA Institute and The Pew Charitable Trusts in June 2012 to monitor and encourage regulatory reform of U.S. capital markets focused on systemic risk. CFA Institute became the sole supporting organization in August 2015. The statements, documents and recommendations of the Council does not necessarily represent the views of the supporting organization.

Contacts

David Evanson

devanson@comcast.net
215.460.8139

or

Bristol Voss

bristol.voss@cfainstitute.org
917.817.0888

Check out our twitter: @NewsNovumpr