13:17 uur 30-07-2020

Developing Telecoms legt uit hoe connectiviteit bijdraagt tot de bestrijding van COVID-19 in Afrika

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Developing Telecoms, deelnemer aan de Huawei Better World Summit die deze week werd gehouden en waarbij werd gekeken naar de wereldwijde impact van COVID-19, heeft onderzocht hoe ICT en 5G-technologieën de ontwrichting zoveel mogelijk kunnen beperken, een bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen het virus en kunnen helpen het bedrijfsleven op gang te houden.

MTN, een van de partners van Huawei op de conferentie, een groep die het hele Afrikaanse continent het het Midden-Oosten bestrijkt met hoofdkantoor in Zuid-Afrika en spraak-, data-, digitale en financiële services biedt aan meet dan 250 miljoen klanten, maakte haar BRIGHT-strategie bekend, bestaande uit 6 pijlers, waaronder beste netwerk, rendement, bevordering van commerciële prestaties, groei in digitaal en data, hart en ziel en technologische klasse. Dit helpt MTN bij het verwezenlijken van de doelstelling om uiterlijk in 2022 te groeien naar 300 miljoen abonnees, bestaande uit 200 miljoen datagebruikers en 100 miljoen gebruikers van digitale services.

Tijdens de conferentie liet Bernice Samuels van MTN zien hoe MTN zich realiseerde dat de uitbraak van COVID-19 niet alleen gezondheidscrisis maar ook een economische en humanitaire crisis zou worden en in staat was haar middelen en bereik zeer snel aan te wenden om hulp te verlenen in deze markten.

MTN introduceerde maatregelen voor financiële ondersteuning om medewerkers die in financiële problemen kwamen te ondersteunen, en maatregelen voor thuiswerken om de bedrijfsactiviteiten en de ondersteuning van haar klanten te kunnen voortzetten. Alle contact- en callcenters werden voorzien van middelen om thuiswerken mogelijk te maken zodat de dienstverlening niet zou worden verstoord.

Ten aanzien van de klanten was de focus drieledig:

  1. Communicatie met betrekking tot veiligheid, besmettingspreventie en preventie van sociale stigmatisering van besmette personen;
  2. Verlening van hulp in de vorm van gratis sms of datategoed, of gratis verkeer naar onderwijsinstellingen gedurende de sluitingsperiode, ondersteuning voor ziekenhuispersoneel en gratis P2P-geldoverschrijvingen;
  3. Ondersteuning van bredere behoeften rond de levering van essentiële goederen.

Verder is MTN een samenwerkingsverband aangegaan met de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties (UNECA) om overheden te helpen bij het evalueren van de behoeften en de effectiviteit van hun communicatie te meten, alsmede bevolkingsonderzoeken uit te breiden en aan te vullen.

Digitale techniek wordt altijd gezien als een ontwrichtend element, en de hevige verschuivingen die vaak het gevolg zijn van digitale transformatie worden soms gezien als verontrustend en chaotisch. Developing Telecoms is van mening dat de COVID-19-pandemie heeft laten zien dat dit onjuist is. Digitale techniek faciliteert niet alleen op grote schaal gemak, veiligheid, toegankelijkheid, personalisatie en efficiënte, maar kan zelfs helpen de crisis te bestrijden.

Developing Telecoms verwacht dat MTN zal blijven samenwerken met Huawei om de digitale transformatie te versnellen en klanten in staat te stellen te profiteren van de voordelen van het moderne, verbonden digitale leven.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is de toonaangevende online nieuwsportal voor telecommunicatie in opkomende markten. De portal biedt nieuws en informatie op telecommunicatiegebied voor het senior management en beleidsbepalers bij netwerkexploitanten, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt jaarlijks 2,2 miljoen pageviews en meer dan 760.000 online bezoekers. De wekelijkse nieuwsbrief gewijd aan opkomende markten heeft meer dan 40.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert diverse speciale rapporten over telecommunicatie in markten in opkomst over onderwerpen als 5G, IoT, slimme steden en ‘last mile’ connectiviteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton

Tel: +44 7799 417751

info@developingtelecoms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr