13:05 uur 29-07-2020

Vecima Networks neemt DOCSIS Distributed Access Architecture en EPON / DPoE-portfolio’s over van Nokia

  • Vecima gaat het meest geavanceerde ecosysteem voor toegang van de volgende generatie leveren
  • De technologie en het productportfolio zullen worden geïntegreerd met Vecima’s bestaande Entra Distributed Access productsuite
  • Nokia-medewerkers die aan deze sleuteltechnologieën zijn verbonden, zullen verhuizen naar Vecima Networks
  • Nokia behoudt kabelgerelateerde producten, waaronder mobiele technologie, routering, transport, glasvezel en vaste draadloze toegangstechnologie, samen met netwerkactiviteiten en klantervaringsgerelateerde oplossingen
  • Nokia en Vecima Networks zijn van plan een voortdurende zakelijke relatie en productspecifieke overeenkomsten voor wederverkoop aan te gaan om de mogelijkheden voor uniforme kabeltoegang aan te pakken

ESPOO, Finland & VICTORIA, British Columbia– (BUSINESS WIRE) – Nokia en Vecima Networks (TSX: VCM) hebben vandaag plannen aangekondigd voor Vecima om belangrijke technologie en producten van de volgende generatie voor kabeldienstenaanbieders te verwerven. Volgens de overeenkomst wordt het Gainspeed-portfolio van Nokia samen met alle ondersteunende technologie en middelen overgezet naar Vecima Networks. De geplande deal zal naar verwachting snel worden afgesloten onder de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Vecima Networks is een wereldleider die zich richt op het ontwikkelen van geïntegreerde hardware en schaalbare softwareoplossingen voor breedbandtoegang, levering van inhoud en telematica. Nokia’s Gainspeed-kabeltoegangsportfolio is goed afgestemd op de Entra ™ -familie van Vecima, die beide de migratie naar het 10G-platform van de kabel aanpakken, waaronder DAA (Distributed Access Architecture) en 10G-EPON (Ethernet Passive Optical Network).

De Nokia Unified Cable Access-oplossing, met het Gainspeed-productportfolio, omvat een centraal gestuurde Distributed Access Architecture-oplossing met uniforme ondersteuning voor Flexible MAC DAA-nodes voor Hybrid Fibre-Coaxial (HFC) -netwerken en DOCSIS Provisioning of EPON (DPoE) -knooppunten voor glasvezel thuis en op het werk. Het portfolio omvat ook een DAA-video-engine en een chassisgebaseerde EPON / DPoE-oplossing voor niet-HFC-netwerkimplementaties.

Vecima Networks to Acquire DOCSIS Distributed Access Architecture and EPON/DPoE Portfolios from Nokia

  • Vecima to deliver cable industry’s most advanced next generation access ecosystem
  • The technology and product portfolio will be integrated with Vecima’s existing Entra Distributed Access product suite
  • Nokia employees associated with these key technologies will move to Vecima Networks
  • Nokia retains cable-related products including mobile, routing, transport, fiber, and fixed wireless access technology, along with network operations and customer experience-related solutions
  • Nokia and Vecima Networks intend to maintain an ongoing business relationship and product specific resell agreements to address unified cable access opportunities

ESPOO, Finland & VICTORIA, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Nokia and Vecima Networks (TSX: VCM) today announced plans for Vecima to acquire key, next generation technology and products for cable service providers. Under the agreement, Nokia’s Gainspeed portfolio along with all supporting technology and assets will transition to Vecima Networks. The planned deal is expected to close quickly subject to customary closing conditions. Financial details are not being disclosed.

Vecima Networks is a global leader focused on developing integrated hardware and scalable software solutions for broadband access, content delivery and telematics. Nokia’s Gainspeed cable access portfolio is well-aligned with Vecima’s Entra™ family, both of which address the migration to cable’s 10G platform, including DAA (Distributed Access Architecture) and 10G-EPON (Ethernet Passive Optical Network).

The Nokia Unified Cable Access solution, featuring the Gainspeed portfolio of products, includes a centrally controlled Distributed Access Architecture solution with unified support for Flexible MAC DAA nodes for Hybrid Fiber-Coaxial (HFC) networks and DOCSIS Provisioning of EPON (DPoE) nodes for fiber-to-the-home and business. The portfolio also includes a DAA video engine and a chassis based EPON/DPoE solution for non-HFC network implementations.

Employees who currently support the Nokia DOCSIS DAA and EPON/DPoE portfolios are expected to transition to Vecima. Nokia will retain cable-related products and solutions not listed above. The companies intend to maintain an ongoing business relationship, including resell agreements for key, enabling technologies, to address unified cable access opportunities.

“Our cable access solutions have played a very important role in helping to redefine next generation cable solutions and our customers’ strategies for addressing evolving network demands using distributed architectures,” said Sandra Motley, President of Fixed Networks at Nokia. “However, the industry continues to go through significant shifts, and we believe the timing is right to transition our cable access business to Vecima Networks. Vecima has the focus, resources and complementary product portfolio needed to support these changes and help operators move toward a Distributed Access Architecture.”

“Nokia’s portfolio to be acquired aligns perfectly with Vecima Networks’ strategy to provide open, independent, and future-proof cable access solutions that support a multi-vendor ecosystem,” said Sumit Kumar, President and Chief Executive Officer at Vecima Networks. “The addition of these products and world-class talent broadens our DAA platform and adds 10G-EPON products to our portfolio. In addition to expanding the products and services we are providing to existing customers, we look forward to partnering with service providers around the globe we don’t currently do business with.”

About Nokia

We create the technology to connect the world. Only Nokia offers a comprehensive portfolio of network equipment, software, services and licensing opportunities across the globe. With our commitment to innovation, driven by the award-winning Nokia Bell Labs, we are a leader in the development and deployment of 5G networks.

Our communications service provider customers support more than 6.4 billion subscriptions with our radio networks, and our enterprise customers have deployed over 1,300 industrial networks worldwide. Adhering to the highest ethical standards, we transform how people live, work and communicate. For our latest updates, please visit us online www.nokia.com and follow us on Twitter @nokia.

About Vecima Networks

Vecima Networks Inc. is a global leader focused on developing integrated hardware and scalable software solutions for broadband access, content delivery, and telematics. We enable the world’s leading innovators to advance, connect, entertain, and analyze. We build technologies that transform content delivery and storage, enable high‑capacity broadband network access, and streamline data analytics. For more information, please visit our website at www.vecima.com.

Contacts

Inquiries:

Nokia

Communications

Phone: +358 10 448 4900
Email: press.services@nokia.com

Vecima Networks

Investor Relations

Phone: +1 250-881-1982
Email: invest@vecima.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr