15:24 uur 08-07-2020

Andersen consolideert aanwezigheid in Europa

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Na het uitvoeren van activiteiten onder de merken Andersen Tax, Andersen Legal en Andersen Tax & Legal zullen de bij Andersen Global aangesloten firma’s in Europa nu onder één enkele merknaam, ‘Andersen’, opereren. Hiermee wordt de verenigde en naadloze benadering van de mondiale fiscale en juridische firma getoond. Vergelijkbare merknaamveranderingen in ander regio’s wereldwijd zullen het hele jaar door volgen.

Deze aankondiging volgt direct op de overgang van de merknaam van de aangesloten firma in de VS van ‘Andersen Tax’ naar ‘Andersen’ vorig jaar. In totaal zullen aangesloten firma’s in 12 Europese landen—Cyprus, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk—de merknaam Andersen overnemen. De transitie van OrienTax en Szabo Keleman & Partners markeert het debuut van het merk Andersen in Hongarije. Daarnaast zal B.A. Tax Accountants de merknaam aannemen omdat het bedrijf zich aansluit bij het team in Luxemburg.

Binnen Europa is Andersen Global via de met haar samenwerkende firma’s ook vertegenwoordigd in Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Kazachstan, Moldavië, Nederland, Noord-Macedonië, Kosovo, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië en Oekraïne, en heeft het bedrijf plannen om in de toekomst haar regionale voetafdruk in Centraal- en Oost-Europa en Scandinavië uit te breiden.

Het in Europa aannemen van de merknaam Andersen geeft het beste de volledige combinatie van mondiale diensten weer die de organisatie haar klanten internationaal biedt, waaronder juridische diensten in 86 landen, waarvan 23 in Europa.

“Onze gemeenschappelijke merknaam, Andersen, is een weerspiegeling van onze ‘één firma’-cultuur en omvat alles wat we als wereldwijde organisatie doen. Het duidt op ons vermogen om de allerbeste diensten te verlenen en op onze diepgaande overtuiging om in onze mensen te investeren,” aldus Mark Vorsatz, Andersen Global Chairman en Andersen CEO. “Elke aangesloten en samenwerkende firma die deel uitmaakt van onze organisatie stimuleert rentmeesterschap en behoud van transparantie. Onze wereldwijde expansie blijft gestuurd worden door de behoeften van klanten en de erkenning dat we klanten het beste van dienst kunnen zijn met onafhankelijke en synergetische diensten.”

De overgang in Europa naar de merknaam Andersen is een mijlpaal voor de mondiale organisatie, die in 2002 begon toen 23 vroegere fiscale partners van Arthur Andersen de firma WTAS voor uitsluitend belastingadvies in het leven riepen. In 2014 nam de groep de merknaam Andersen Tax aan omdat deze naam de waarden van de firma, de cultuur van klanten op nummer 1, rentmeesterschap en transparantie het beste weergaven. De organisatie is in Europa exponentieel gegroeid sinds de oprichting in 2013 van Andersen Global (voorheen WTAS Global) door de grondlegger in de VS, de aangesloten firma Andersen Tax LLC. De Europese regio is in 2013 met slechts twee locaties begonnen en is sindsdien uitgebreid naar meer dan 50 locaties, bijna 2000 fiscale en juridische professionals en meer dan 300 partners vandaag de dag.

“Veel landen en regio’s, zoals het Verenigd Koninkrijk, dringen er bij accountancyfirma’s op aan om audit- en belastingadviespraktijken te scheiden, om integriteit en onafhankelijkheid te verzekeren,” aldus Paolo Mondia, Co-Regional Managing Director in Europa. “Wij hebben de concurrentievoorsprong in de Europese markt waar het op onafhankelijke wijze bieden van gecombineerde fiscale en juridische diensten de uitzondering is en onze klanten zijn extreem ontvankelijk voor dit model.”

Andrea De Vecchi, Co-Regional Managing Director in Europa, vulde aan, “Door zowel juridische als fiscale diensten te bieden, waren wij in staat onze regionale en wereldwijde voetafdruk te verbreden, ons dienstenaanbod te versterken en onze klanten de voordelen en middelen van een mondiale firma op een naadloze manier te bieden.”

In geheel 2020 zullen aangesloten firma’s over de hele wereld de merknaam Andersen overnemen, terwijl de mondiale organisatie door zal gaan met toevoeging van verdieping op cruciale markten, waaronder Afrika en het Midden-Oosten. De visie is de ontwikkeling van een naadloos model van professionele diensten dat overal in de wereld de allerbeste diensten biedt.

Andersen Global is een internationale vereniging van juridisch zelfstandige, onafhankelijke aangesloten bedrijven bestaande uit fiscale en juridische professionals over de hele wereld. Andersen Global, opgericht in 2013 door het aangesloten Amerikaanse bedrijf Andersen Tax LLC, bestaat nu wereldwijd uit meer dan 5.000 professionals en heeft een aanwezigheid in meer dan 177 locaties door middel van aangesloten en samenwerkende firma’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Megan Tsuei

Andersen Global

415-764-2700

Check out our twitter: @NewsNovumpr