22:16 uur 30-06-2020

Tech Data wil ongeveer $ 750 miljoen investeren in de versnelling van digitale transformatie

Nu de overname van Tech Data door fondsen beheerd door dochterondernemingen van Apollo voltooid is, zal de investering in de komende vijf jaar worden gedaan

CLEARWATER, Florida–(BUSINESS WIRE)– Nu zijn overname door fondsen beheerd door dochterondernemingen van Apollo Global Management voltooid is, kondigde Tech Data (of het “Bedrijf”) vandaag aan dat het Bedrijf voornemens is in de komende vijf jaar ongeveer $750 miljoen te investeren in digitale transformatie-initiatieven. De investering zal Tech Data’s strategie aandrijven om innovatie te versnellen op manieren die verbeterde ervaringen en meer flexibiliteit zullen bieden voor bedrijven binnen het technologie-ecosysteem.

“De overname van Tech Data door de Apollo-fondsen is een significante mijlpaal, en hun steun voor onze meerjarige verbintenis van middelen onderstreept onze gezamenlijke focus op de creatie van waarde op de lange termijn,” zei Rich Hume, chief executive officer, Tech Data. “We blijven onze strategie in de praktijk brengen om te veranderen in een bedrijf dat een nieuwe norm definieert van operationele en culturele uitmuntendheid in onze industrie. Wij geloven dat Apollo een waardevolle partner zal zijn in het beter toerusten van onze channel-partners om technologieproducten en -oplossingen op de markt te brengen die de wereld nodig heeft voor verbinding, groei en vooruitgang.”

De digitale transformatie-initiatieven van Tech Data zijn gericht op het leveren van de allernieuwste automatisering, platformen en analytics die het Bedrijf in staat zullen stellen om flexibeler en responsiever te reageren op de snel veranderende behoeften van zijn channel-partners. Het programma omvat de bouw van een hyper-schaalbaar digitaal zakenplatform en een cloud-gebaseerde digitale marktplaats die zijn ontworpen om de ambitieuze groeiplannen van Tech Data te ondersteunen en opkomende technologiemarkten en consumptiemodellen te bedienen.

“Apollo beschouwt Tech Data als een krachtig platform voor zinvolle groei en verdere diversificatie, en wij zijn toegewijd aan het steunen van investeringen die op deze visie voortbouwen,” zei Robert Kalsow-Ramos, private equity-partner bij Apollo. “Deze investering in de komende vijf jaar helpt te garanderen dat het bedrijf de middelen heeft die nodig zijn om een gedurfd digitaal toerustings- en innovatieplatform te lanceren dat de manier zal veranderen waarop het channel-partners en werknemers van dienst is.”

Over Tech Data

Tech Data verbindt de wereld met de kracht van technologie. Ons eind-tot-eind-portfolio van producten, diensten en oplossingen, uiterst gespecialiseerde vaardigheden en expertise in technologieën van de komende generatie, stellen channel-partners in staat om de producten en oplossingen op de markt te brengen die de wereld nodig heeft voor verbinding, groei en vooruitgang. Tech Data staat op de 90e plaats van de Fortune 500® en maakt al 11 achtereenvolgende jaren deel uit van Fortune’s meest bewonderde bedrijven ter wereld. Bezoek voor meer informatie www.techdata.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken binnen de betekenis van toepasbare federale effectenwetgeving. De toekomstgerichte uitspraken omvatten, zonder beperking, uitspraken met betrekking tot de prestaties van Tech Data. Toekomstgerichte uitspraken brengen risico’s en onzekerheden met zich mee, inclusief maar niet beperkt tot economische, competitieve en technologische factoren buiten de controle van Apollo of Tech Data die er mogelijk voor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de toekomstgerichte uitspraken. Er kan niet volledig op toekomstgerichte uitspraken worden vertrouwd als een voorspelling van de werkelijke resultaten. Apollo en Tech Data wijzen uitdrukkelijk enige verplichting of toezegging van de hand om enige update of herziening van enige toekomstgerichte uitspraak openbaar te maken om enige wijziging te weerspiegelen in de verwachtingen of gebeurtenissen, omstandigheden of condities waarop dergelijke uitspraken zijn gebaseerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bobby Eagle

Directeur, externe communicatie, Tech Data

+1 (727) 538.5864

bobby.eagle@techdata.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr