15:34 uur 29-06-2020

Global Trading Analytics, LLC en Babelfish Analytics kondigen fusie aan

RUTHERFORD, N.J.– (BUSINESS WIRE) – Global Trading Analytics (GTA), een leider op het gebied van Trading Cost Analysis (TCA), en Babelfish Analytics, de maker van het veld Venue and Routing Analysis, hebben plannen aangekondigd om de krachten te bundelen. GTA levert multi-asset class, TCA op bovenliggend niveau aan pensioenplannen, vermogensbeheerders, banken en makelaardijen in meerdere landen. Babelfish biedt routeringsanalyse, die elke actie beoordeelt die een makelaar onderneemt bij het uitvoeren van een bestelling, zelfs ongevulde routes. De twee bedrijven zullen samen de eerste oplossing bieden die de kosten toerekent aan elke stap van het beleggingsproces.

“We zijn verheugd om deze fusie met Babelfish Analytics aan te kondigen. Vanaf de eerste dag dat we Linda en Jeff van Babelfish ontmoetten, waren de synergieën duidelijk ”, zegt John A. Halligan, president van GTA. “Hoe meer we hebben onderzocht om de twee bedrijven te combineren, hoe meer we ons realiseerden hoe complementair de bedrijven waren, en met zeer weinig overlap.”

Global Trading Analytics, LLC and Babelfish Analytics Announce Merger

RUTHERFORD, N.J.–(BUSINESS WIRE)– Global Trading Analytics (GTA), a leader in the Trading Cost Analysis (TCA) field, and Babelfish Analytics, the creator of the Venue and Routing Analysis field have announced plans to join forces. GTA supplies multi-asset class, parent-level TCA to Pension Plans, Investment Managers, Banks and Brokerages in multiple countries. Babelfish provides routing analysis, which reviews every action a broker takes in executing an order, even unfilled routes. The two firms together will provide the first solution that attributes cost to every step of the investment process.

“We are very pleased to announce this merger with Babelfish Analytics. From the first day we met Linda and Jeff from Babelfish, the synergies were apparent,” said John A. Halligan, President of GTA. “The more we explored combining the two firms, the more we realized how complementary the firms were, and with very little overlap.”

“This merger will allow us to link portfolio-level analytics with routing mechanics, which will help fully attribute the source of cost,” said Linda Giordano, CEO of Babelfish Analytics. “We are excited to partner with GTA to increase our scale, as routing analytics becomes standardized across Europe and the need for enhanced 606 compliance reporting in the U.S. is realized.”

“Joining together is a logical move as it finally provides the marketplace with a complete solution,” said Jeff Alexander, President of Babelfish Analytics. “There is no other TCA firm that offers such a comprehensive suite of products, especially in an unconflicted manner.”

About Global Trading Analytics, LLC (GTA). GTA provides specialized, high-touch trading cost analysis for Global Equities, Foreign Exchange, Fixed Income, Futures and Options markets. GTA measures trading costs accurately by considering each client’s unique trading profile and then delivering context-based analyses. GTA is an independent TCA firm with no buy-side or brokerage affiliations. For more information, please visit: www.gtanalytics.com

About Babelfish Analytics. Babelfish Analytics is an independent, employee-owned, unconflicted provider of venue and routing analysis. The Clarity product was launched in 2014 and has helped traders to reduce costs associated with inefficient trading strategies. BFA receives routing data from almost 40 brokers and offers a next-generation analytics platform, bespoke consulting, and routing data collection. For more information, please visit: www.babelfishanalytics.com

Contacts

John A. Halligan

GTA Babelfish, LLC

Phone: 201-372-0900 x101

Fax: 201-372-1577

jhalligan@gtanalytics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr