10:00 uur 24-06-2020

Global Switch breidt Europese footprint uit door nieuwbouw op de eigen Amsterdam datacenter campus

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Global Switch, de toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van grootschalige, carrier- en cloudneutrale multi‐tenant datacenters in Europa en Azië-Pacific is begonnen met de bouw van een nieuw datacenter in Amsterdam.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200624005070/nl/

Global Switch Amsterdam East (Photo: Business Wire)

Global Switch Amsterdam East (Photo: Business Wire)

Het nieuwe datacenter met een oppervlakte van 32.000 m2, Global Switch Amsterdam East, wordt op dit moment gebouwd direct naast de bestaande Amsterdam West faciliteit in Slotervaart, dichtbij de belangrijkste kabelinfrastructuur, het financiële district en Amsterdam Centrum. Global Switch Amsterdam is de enige multi-tenant datacenter leverancier in de regio Amsterdam met een eigen exclusieve stroomvoorziening. Wanneer alle fases van het nieuwe datacenter zijn voltooid zal de stroomcapaciteit zijn uitgebreid met 40MVA. Hiermee zal de totale capaciteit van de Global Switch campus op 72MVA op 50kV niveau uitkomen.

Het nieuwe datacenter zal vanaf de oplevering beschikken over een uitzonderlijk netwerkdicht ecosysteem met toegang tot een groot aantal nationale en internationale telecommunicatie en cloud leveranciers, de AMS-IX, NL-ix alsmede een groot aantal internet service providers.

Zoals bij alle Global Switch datacenter projecten, staat energie-efficiency centraal in het ontwerp. Amsterdam East wordt gebouwd op basis van de laatste technologieën op het gebied van duurzaamheid en ruimtekoeling. Klanten krijgen hierdoor maximale flexibiliteit als het gaat om de optimale verdeling van IT load over hun racks. De koeling van de klantruimtes wordt op basis van vrije luchtkoeling gegenereerd en deze technologie zal het ook mogelijk maken de restwarmte van het datacenter te hergebruiken door bedrijven en bewoners in de omgeving van het datacenter. Het datacenter heeft een ontwerp Power Usage Effectiveness (PUE) van minder dan 1,2 en er wordt een BREEAM “Very Good” certificering nagestreefd. In lijn met het uitgebreide Energie Management Programma van Global Switch zullen alle klanten ook in het nieuwe datacenter gebruik blijven maken van 100% groene stroom.

In relatie tot het recente moratorium met betrekking tot het toekennen van vergunningen voor nieuwe datacenter bouwprojecten is het belangrijk op te merken dat Global Switch Amsterdam East bij de Gemeente Amsterdam is aangemerkt als een bekend project. Hierdoor zal het project geen hinder ondervinden door de destijds aangekondigde bouwstop en ook niet van het bekende tekort aan stroom in andere delen van de Metropoolregio Amsterdam.

John Corcoran, CEO Global Switch: “Global Switch blijft een constante vraag zien vanuit onze bestaande klantengroepen in de Verenigde Staten, Azië en Europa naar kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige datacenters die een diversiteit aan connectiviteit bieden. Tevens ziet Global Switch een significante toename in de vraag van hyperscale spelers, waaronder clouder providers, naar zeer ervaren datacenter leveranciers zoals Global Switch. Maar ook vanuit onze bestaande klantengroepen in de Verenigde Staten, Azië en ook Europa is deze vraag merkbaar. Het doet ons daarom veel genoegen dat we nu met de bouw zijn begonnen van Global Switch Amsterdam East, het veertiende datacenter in onze wereldwijde portfolio.”

Jasper Lankhorst, Managing Director Global Switch Amsterdam: “Het is bijzonder spannend om deze substantiële uitbreiding qua technisch hoogwaardige datacenter capaciteit op onze bestaande Amsterdam campus te mogen aankondigen. Vooral in deze periode waarin we zowel met een vergunningenstop voor nieuwe datacenter projecten als ook het tekort aan stroom in sommige andere gebieden van de Metropoolregio Amsterdam te maken hebben. In lijn met de versnelling op het gebied van onze digitale economie kunnen wij met Global Switch Amsterdam East een Open Compute Platform (OCP) gereed datacenter bieden, waardoor klanten hun omgevingen sneller en kosteneffectiever kunnen uitrollen. Zoals in al onze datacenters, kunnen klanten bij ons terecht voor maatwerkoplossingen en betrouwbare en beveiligde ruimte voor de huisvesting van hun kritische omgevingen.

Global Switch Amsterdam West is niet alleen een dataknooppunt voor Nederland, maar ook voor Europa en daarbuiten. Het is één van de best geconnecteerde datacenters in het land en biedt onderdak aan een groot aantal nationale en internationale telecommunicatie en cloud providers, de AMS-IX, NL-ix alsmede een groot aantal internet service providers. Met directe fiber verbindingen tussen de twee datacenters vanaf de eerste dag kunnen klanten in Amsterdam East gemakkelijk en snel verbindingen leggen met de aanwezige cloud- en netwerkproviders, inclusief de ‘Global IP backbone’ in Amsterdam West. De twee datacenters zullen gebruik maken van vier fiber toegangspunten en vier met elkaar verbonden Meet Me Rooms om maximaal betrouwbare connectiviteit te kunnen blijven garanderen.”

Peter van Burgel, CEO, AMS-IX: “Wij verwelkomen dit nieuws van onze partner Global Switch met veel enthousiasme. Deze aankondiging onderschrijft de belangrijkheid van de regio Amsterdam als één van de grootste connectiviteit hubs in de wereld en ook als een aantrekkelijk locatie voor digitale ondernemingen. Het laat ook zien dat digitalisatie een sterke en duurzame motivatie voor groei blijft. Zelfs in deze uitdagende periode waarin de economische vooruitzichten onzeker zijn.”

Stijn Grove, Managing Director Dutch Data Center Association (DDA): “De impact van digitalisatie op onze economie en samenleving is immens. De recente ontwikkelingen hebben mensen alleen nog maar meer bewust gemaakt dat digitalisatie de meeste duurzame manier is om de groei van onze economie te blijven realiseren. Een gezonde digitale infrastructuur is daarbij van een cruciaal belang. De Metropoolregio Amsterdam is één van de belangrijkste datahubs in de wereld en staat ook wel bekend als de Digital Gateway to Europe. De uitbreiding van Global Switch in deze regio zal onze internationale positie als datahub, en de groei van de Nederlandse en internationale economie nog verder ondersteunen. Wij zijn trots dat Global Switch lid van de DDA is en feliciteren hen met deze belangrijke uitbreiding.”

Technische gegevens.

  • Vanaf de opening volledige toegang tot de bestaande zeer omvangrijke ‘low-latency’ infrastructuur van talrijke carriers en andere netwerk service providers.
  • Toegang tot peering platforms AMS-IX, NL-ix en alle grote cloud platforms.
  • Zeer goed geconnecteerd en ideaal gesitueerd ten opzichte van alle regionale en internationale fiber routes.
  • Gebouwd in lijn met de hoogste operationele standaard met overeenkomstige SLA’s.
  • Maatwerkoplossingen met schaalbare ruimte en stroomcapaciteit.
  • Open Compute Platform (OCP) faciliteit compliance.
  • Duurzaam ontworpen op basis van een PUE doelstelling van 1,2 of minder.
  • Certificeringen: ISO9001, 14001, 27001, 50001, OHSAS 18001, AMS-IX, PCI-DSS en ISAE 3402 compliant.

Over Global Switch

Global Switch is de toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van grootschalige, netwerkdichte, carrier- en cloudneutrale multi-tenant datacenters in Europa en Azië-Pacific. Sinds de oprichting in 1998 heeft Global Switch naam gemaakt met datacenters die schaalbaarheid, bedrijfszekerheid en connectiviteit naar een hoger plan trekken. Global Switch is de meest kredietwaardige datacenter leverancier ter wereld met kredietbeoordelingen van Fitch, Moody’s en Standard & Poor’s.

Global Switch is een vitale en strategische partner voor klanten die op zoek zijn naar de best beveiligde en meest betrouwbare datacenter diensten met schaalbare capaciteit en een hoogwaardige klantenservice.

De focus van het bedrijf ligt op uiterst betrouwbare, centraal gesitueerde, low-latency en optimaal geconnecteerde locaties dichtbij stadscentra, internet hubs en klanten in de nabijheid van financiële en zakelijke regio’s.

De datacenters die Global Switch ontwikkelt en exploiteert staan uitsluitend in Tier 1 markten in Europa en Azië-Pacific. De faciliteiten worden gebouwd in lijn met een Tier III (en hoger) ontwerp en huisvesten een breed palet aan internationale en nationale klanten waaronder financiële instellingen, enterprise bedrijven, system integrators, telecommunicatiebedrijven en carriers, cloud-, managed service providers en hosting organisaties. Global Switch beheert datacenter in Europa en Azië-Pacific met een totaal vloeroppervlakte van 390.000 m2 (4.200.000 sqf).

For more information visit: www.globalswitch.com

Contacts

VOOR VRAGEN OF MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET
Ali Ballantine
Group Director, Marketing & Communications, Global Switch

+44 20 8054 9053

aballantine@globalswitch.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr