09:29 uur 22-05-2020

Samsung Electronics breidt haar gieterijcapaciteit uit met een nieuwe productielijn in Pyeongtaek, Korea

Nieuwe lijn wordt kernproductiebasis voor 5G · HPC · AI-oplossingen met 5nm EUV

Samsung begon deze maand met de bouw voor volumeproductie in 2H 2021

SEOUL, Zuid-Korea – (BUSINESS WIRE) – Samsung Electronics Co., Ltd., een wereldleider in geavanceerde halfgeleidertechnologie, heeft vandaag plannen aangekondigd om de gieterijcapaciteit in de nieuwe productielijn van het bedrijf in Pyeongtaek, Korea, te vergroten om aan de groeiende wereldwijde vraag te voldoen. voor geavanceerde extreme ultraviolette (EUV) oplossingen.

De nieuwe gieterijlijn, die zich zal concentreren op EUV-gebaseerde 5 nanometer (nm) en onder procestechnologie, is deze maand net begonnen met de bouw en zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 volledig in bedrijf zijn. Het zal een cruciale rol spelen als Samsung streeft ernaar het gebruik van state-of-the-art procestechnologieën uit te breiden over een groot aantal huidige en volgende generatie applicaties, waaronder 5G, high-performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI).

“Deze nieuwe productiefaciliteit zal Samsungs productiecapaciteiten voor sub-5nm-processen uitbreiden en ons in staat stellen snel te reageren op de toenemende vraag naar EUV-gebaseerde oplossingen”, aldus Dr. ES Jung, President en Head of Foundry Business bij Samsung Electronics. “We blijven ons inzetten om in de behoeften van onze klanten te voorzien door actieve investeringen en werving van talenten. Dit zal ons in staat stellen om nieuwe wegen in te slaan en tegelijkertijd de groei van Samsungs gieterijactiviteiten te stimuleren. ”

Samsung Electronics Expands its Foundry Capacity with A New Production Line in Pyeongtaek, Korea

New line will become core manufacturing base for 5G·HPC·AI solutions with 5nm EUV

Samsung began construction this month for volume production in 2H 2021

SEOUL, South Korea–(BUSINESS WIRE)– Samsung Electronics Co., Ltd., a world leader in advanced semiconductor technology, today announced plans to boost its foundry capacity at the company’s new production line in Pyeongtaek, Korea, to meet growing global demand for cutting-edge extreme ultraviolet (EUV) solutions.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20200521005844/en/

Samsung Campus in Pyeongtaek, Korea (Photo: Business Wire)

Samsung Campus in Pyeongtaek, Korea (Photo: Business Wire)

The new foundry line, which will focus on EUV-based 5 nanometer (nm) and below process technology, has just commenced construction this month and is expected to be in full operation in the second half of 2021. It will play a pivotal role as Samsung aims to expand the use of state-of-the-art process technologies across a myriad of current and next generation applications, including 5G, high-performance computing (HPC) and artificial intelligence (AI).

“This new production facility will expand Samsung’s manufacturing capabilities for sub-5nm process and enable us to rapidly respond to the increasing demand for EUV-based solutions,” said Dr. ES Jung, President and Head of Foundry Business at Samsung Electronics. “We remain committed to addressing the needs of our customers through active investments and recruitment of talents. This will enable us to continue to break new ground while driving robust growth for Samsung’s foundry business.”

Following the initial mass production of the EUV-based 7nm process in early 2019, Samsung recently added a new EUV-dedicated V1 line in Hwaseong, Korea, to its global foundry network. With the new Pyeongtaek facility starting full operation in 2021, Samsung’s foundry capacity based on EUV is expected to increase significantly.

Samsung is scheduled to start mass production of 5nm EUV process in the Hwaseong fab in the second half of this year.

With the addition of the Pyeongtaek fab, Samsung will have a total of seven foundry production lines located in South Korea and the United States, comprised of six 12-inch lines and one 8-inch line.

# # #

About Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspires the world and shapes the future with transformative ideas and technologies. The company is redefining the worlds of TVs, smartphones, wearable devices, tablets, digital appliances, network systems, and memory, system LSI, foundry and LED solutions. For the latest news, please visit the Samsung Newsroom at http://news.samsung.com.

Contacts

Ujeong Jahnke

Samsung Semiconductor Europe GmbH

Tel. +49(0)6196-66-3300

Email: ujeong.j@samsung.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr