19:28 uur 22-05-2020

Coty kondigt lancering van Kylie Skin in Europa aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Coty Inc. (NYSE:COTY) kondigt vandaag de lancering aan van Kylie Skin bij Douglas, waarmee een van de snelst groeiende en meest geëngageerde beautymerken op social media beschikbaar komt voor klanten in Europa.

Kylie Jenner is een van ‘s werelds meest bewonderde persoonlijkheden met meer dan 250 miljoen volgers op haar persoonlijke en merkgerelateerde socialmediakanalen en haar mening is een van de meest invloedrijke geluiden onder schoonheidsconsumenten wereldwijd. Na de introductie van Kylie Skin in mei 2019 werd het al snel een van de meest verkochte huidverzorgingsmerken in de VS. Ter gelegenheid van zijn eerste verjaardag verschijnt het merk in meer dan 2.000 winkels in 25 landen met volledige distributie door de Douglas Group, een toonaangevende multichannel beauty retailer van topklasse.

“Ik vind het geweldig dat we de eerste verjaardag van Kylie Skin vieren met de lancering in Europa, bij Douglas,” vertelt Kylie Jenner. “De creatie van mijn huidverzorgingslijn was een onvoorstelbaar proces voor mij, van het ontwerpen van de verpakking tot het ontwikkelen en perfectioneren van de formules die nu deel uitmaken van mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine. Veel van mijn fans hebben me gevraagd om mijn huidverzorging in Europa beschikbaar te stellen en ik ben zo blij dat ze mijn favoriete producten nu ook in hun dagelijks leven kunnen integreren”.

“We zijn begonnen met het bouwen van een sterke basis om ons strategisch partnerschap met Kylie Jenner te ondersteunen. De lancering van Kylie Skin in Europa is een volgende stap in het versnellen van de integratie en het uitbouwen van de schoonheidsbedrijven van Kylie Jenner tot een wereldwijd krachtig merk”, aldus Simona Cattaneo, President Luxury Brands van Coty.

Douglas gaat zes verschillende producten uit de Kylie Skin-lijn aanbieden, waaronder de Foaming Face Wash, Walnut Face Scrub, Face Moisturizer, Eye Cream, Vanilla Milk Toner en Vitamin C Serum. Alle producten zijn wreedheidsvrij, veganistisch, glutenvrij, parabeen- en sulfaatvrij en geschikt voor alle huidtypen.

Over Coty Inc.

Coty is een van ‘s werelds grootste schoonheidsbedrijven met een ongeëvenaard merkenportfolio op het gebied van parfums, kleurcosmetica, haarkleur en styling, huid- en lichaamsverzorging. Coty is wereldleider in parfums, een sterke nummer twee in professionele haarkleur & styling en nummer drie in kleurcosmetica. Coty’s producten worden verkocht in meer dan 150 landen over de hele wereld. Coty en haar merken zetten zich in voor verschillende sociale doelen en streven ernaar de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Aanvullende informatie over Coty Inc. vindt u op www.coty.com.

Over Kylie Jenner

Kylie Jenner is een van de socialmedia-persoonlijkheden met de meeste volgers ter wereld. Haar gecombineerde aanhang bestaat uit meer dan 250 miljoen gebruikers en dat aantal loopt nog verder op. Kylie stond als de jongste selfmade miljardair op de cover van ‘Forbes Self-Made Billionaire’ van augustus 2018, als succesvol ondernemer, beautymagnaat, modeontwerper, auteur, tv-persoonlijkheid en stijlicoon ineen. In november 2015 introduceerde Kylie haar cosmeticamerk, Kylie Cosmetics, geïnspireerd door haar liefde voor make-up en passie voor ondernemen. Het debuutproduct, de Kylie Lip Kit, was direct uitverkocht en haar e-commercesite KylieCosmetics.com is op dit moment een van de meest succesvolle online winkels ter wereld. Naast de lipproducten heeft Kylie de collectie uitgebreid met onder meer eyeliners, oogschaduw, blushes, highlighters, concealers, kwasten en make-uptasjes, en het hele jaar door zijn er limited edition sets uitgebracht. Al snel na de introductie van Kylie Cosmetics droomde Kylie ervan om Kylie Skin uit te brengen, omdat cosmetica en huidverzorging hand in hand gaan. In mei 2019 kwam Kylie Skin online uit met zes producten, die wreedheidsvrij, veganistisch, glutenvrij, parabeen- en sulfaatvrij zijn, en geschikt voor alle huidtypen. De lancering was een doorslaand succes en het merk is in de VS samengegaan met de beauty retailgigant Ulta Beauty. Sinds de lancering heeft Kylie de collectie uitgebreid met lichaams- en lipproducten en zij blijft nieuwe productlanceringen ontwikkelen. Enkele van de goede doelen waar Kylie ruimhartig aan bijdraagt zijn Smile Train en Teen Cancer America.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Investor Relations

Olga Levinzon, +1 212 389 7733

olga_levinzon@cotyinc.com

Media – voor Coty

Andra Mielnicki, +33 7 76 14 69 58

Andra_Mielnicki@cotyinc.com

Lisa Kessler, +1 917 348 3373

Lisa_Kessler@cotyinc.com

Media – voor Kylie Jenner

Christy Welder, +1 212 995 2147

cwelder@fullpic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr