16:45 uur 21-05-2020

Starr Insurance Companies benoemt wereldwijde verzekeringsveteraan Jose Ribeiro tot Raden van Bestuur voor in Londen gevestigde operaties

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Starr Insurance Companies heeft de wereldwijde verzekeringsveteraan Jose Ribeiro aangesteld als onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurder voor Starr Europe Insurance Ltd. en Starr Managing Agency Ltd. Hij is gevestigd in Londen.

Ribeiro heeft wereldwijd meer dan 30 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt, waaronder diverse leidinggevende functies in het hele spectrum van verzekeringsinstellingen. Als actuaris begon hij zijn verzekeringscarrière bij AIG in 1986, waar hij acht jaar doorbracht voordat hij naar Munich Re verhuisde. In 2002 trad hij in dienst bij Willis als CEO voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. In 2007 werd hij directeur voor internationale markten bij Lloyd’s. Van 2015 tot 2019 was Ribeiro algemeen directeur en bestuurslid voor Azië-Pacific bij AM Best.

“We hebben het getroffen dat iemand van Jose’s kaliber lid wordt van onze raden,” aldus Jim Herbert, hoofd van de activiteiten van Starr in het VK en Europa. “Hij heeft een schat aan ervaring in klanten- en makelaarsrelaties over de hele wereld en uitgebreide expertise op het gebied van risicobeheer.”

Starr’s aanwezigheid in Europa omvat het VK, de Benelux, Centraal- en Oost-Europa en Madrid. De Europese regio biedt een breed scala van het verzekeringsportfolio van Starr, waaronder eigendommen, schade, ongevallen, luchtvaart en scheepvaart.

Over Starr Insurance Companies

Starr Insurance Companies (of Starr) is de marketingnaam voor de operationele verzekerings- en reisbijstandsbedrijven en -dochterondernemingen van Starr International Company, Inc. en voor de beleggingsactiviteiten van C. V. Starr & Co., Inc. en haar dochterondernemingen. Starr is een toonaangevende verzekerings- en beleggingsorganisatie met aanwezigheid op zes continenten; via haar verzekeringsmaatschappijen levert Starr eigendoms-, schade- en ongevallen- en ziektekostenverzekeringsproducten, evenals een scala aan specialiteitsbedekkingen, waaronder luchtvaart-, mariene, energie- en overlastverzekering. De dochterondernemingen van Starr’s verzekeringsmaatschappijen gevestigd in de Verenigde Staten, Bermuda, China, Hong Kong, Singapore, het VK en Malta hebben elk een ‘A’ rating (Uitstekend) van A.M. Best. Starr’s Lloyd’s-syndicaat heeft een ‘A+’ rating (Sterk) van Standard & Poor.

Bezoek ons op www.starrcompanies.com of volg ons via LinkedIn en Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Charlie Armstrong
Vice President, Marketing
charlie.armstrong@starrcompanies.com, 646.758.8308

Check out our twitter: @NewsNovumpr