03:51 uur 20-05-2020

Interactive Brokers lanceert grootste handelsplatform voor no-load beleggingsfondsen*

Enorme beschikbaarheid van beleggingsfondsen, kosteloos of tegen lage kosten te verhandelen, voor mensen uit alle delen van de wereld

GREENWICH, Connecticut–(BUSINESS WIRE)– Interactive Brokers Group, Inc. (Nasdaq:IBKR) heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van haar nieuwe handelsplatform voor beleggingsfondsen waarop meer dan 25.000 beleggingsfondsen worden verhandeld, waaronder meer dan 21.000 no-load fondsen en 8300 fondsen die zonder transactiekosten kunnen worden verhandeld, uit meer dan 290 fondsgroepen. Het handelsplatform, te vinden op ibkr.com/funds, is toegankelijk voor ingezetenen van meer dan 200 landen en regio’s.

“Het handelsplatform voor beleggingsfondsen van Interactive Brokers is nu de grootste bron van no-load beleggingsfondsen,” aldus Steve Sanders, EVP van marketing en product development. “Ons handelsplatform hanteert lagere kosten, misschien wel de laagste, voor ons enorme assortiment aan beleggingsfondsen.”

Cliënten kunnen een keuze maken uit duizenden gratis beleggingsfondsen. Voor andere fondsen betalen ze slechts EUR 4,95 (of het equivalent daarvan) per transactie.** Sanders merkt verder op dat Interactive Brokers, in tegenstelling tot veel concurrenten, nooit bewaarloon in rekening brengt. Bovendien worden op het handelsplatform voor beleggingsfondsen van Interactive Brokers uitsluitend producten van externe bedrijven verhandeld.

“In plaats van eigen fondsen te pushen zoals Fidelity, Vanguard, Schwab en anderen doen, is Interactive Brokers productneutraal,” vervolgt Sanders. “We beschikken over een fantastische verscheidenheid aan fondsgroepen op ons onafhankelijke handelsplatform.”

Om het zoeken op dit enorme handelsplatform te vergemakkelijken, heeft Interactive Brokers vandaag verder een hulpmiddel voor het zoeken van beleggingsfondsen toegevoegd om cliënten en niet-cliënten te laten zoeken en sorteren op hun woonland, de in rekening gebrachte commissie, het fondstype en de fondsgroep.

Naast beleggingsfondsen kunnen cliënten van Interactive Brokers met één geïntegreerd account beleggen in aandelen, opties, termijnzaken, valuta, obligaties en ETF’s in 135 markten uit 31 landen.

“Interactive Brokers heeft zich altijd gericht op het wereldwijd bieden van geavanceerde technologie, superieure prijzen en breed productassortiment. We hebben nu het grootste handelsplatform voor no-load beleggingsfondsen gebouwd om beleggers te helpen te profiteren van betere toegang tot internationale markten en van grotere diversiteit,” aldus Sanders.

Ingezetenen van Australië, Hongkong, Israël, Japan en Singapore hebben nog niet direct toegang tot het handelsplatform, maar wordt aangeraden zo nu en dan te controleren of het handelsplatform al toegankelijk is geworden. Toegang is niet beschikbaar voor inwoners van landen of regio’s waarvoor sancties van kracht zijn.

Over Interactive Brokers Group, Inc.:

Gelieerde ondernemingen van de Interactive Brokers Group bieden 24 uur per dag geautomatiseerde uitvoering van transacties en bewaring van waardepapieren, goederen en valutahandel op meer dan 135 markten in talloze landen en valuta vanuit één geïntegreerd IBKR-beleggingsaccount voor cliënten wereldwijd. We verlenen onze diensten aan individuele beleggers, hedgefondsen, handelscollectieven, financiële adviseurs en introductiemakelaars. Vier decennia lang hebben we ons gefocust op technologie en automatisering en dat heeft ons in staat gesteld onze cliënten te voorzien van een uniek geavanceerd platform voor het beheren van hun beleggingsportfolio’s. We streven ernaar onze cliënten gunstige voltrekkingstarieven en nuttige hulpmiddelen voor handels-, risico- en portfoliobeheer, onderzoeksfaciliteiten en beleggingsproducten te bieden, kosteloos of tegen lage kosten, om hen de mogelijkheid te bieden optimaal rendement te halen uit hun beleggingen. In Barron’s Best Online Broker Review van 24 februari 2020 werd Interactive Brokers de eerste plaats toegekend met een score van 5 uit 5 sterren.

* Aantal aangeboden no-load fondsen en fondsen zonder commissie verkregen uit Investopedia – Best Online Brokers 2020 reviewInvestopedia – Best Online Brokers 2020 review van 31 maart 2020. Geboden diensten verschillen per aanbieder. Sommige aanbieders in de review brengen mogelijk extra kosten in rekening of hanteren latere commissies of tarieven op basis van accountactiviteit of -waarde. Aanvullende onderbouwing van de claims en statistische informatie kunnen op aanvraag worden verstrekt.

**Het bedrijf biedt ook circa 400 fondsen met hogere commissie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Interactive Brokers Group, Inc.

Beleggers: Nancy Stuebe, 203-618-4070

Media: Kalen Holliday, 203-913-1369 or media@ibkr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr