11:24 uur 30-04-2020

CSC breidt haar Foot Services Footprint uit naar Ierland

Op de hielen van de recente acquisitie in Nederland

WILMINGTON, Del. – (BUSINESS WIRE) – CSC heeft vandaag de uitbreiding van Fund Services naar Ierland aangekondigd als onderdeel van haar langetermijnstrategie om wereldwijde klanten toegang te bieden tot onze suite van fondsadministratie, kapitaalmarkten en bewaardiensten. Na een uitgebreide aanvraagprocedure van zes maanden bij de Central Bank of Ireland, heeft CSC een vergunning gekregen om haar Fund Services-aanbod aan te bieden in een van de toonaangevende Europese financiële centra.

“Ierland geniet nog steeds een reputatie als een dominant Europees en wereldwijd centrum voor fondsbeheer”, zegt Liam McHugh, algemeen directeur van Fund Services voor CSC. “Gezien de huidige trend van consolidatie en fusies en overnames bij concurrenten, zijn we van mening dat we goed gepositioneerd zijn om de markt te betreden als een particuliere partner met een geschiedenis van meer dan 120 jaar. Onze stabiliteit op lange termijn, evenals onze klantgerichte benadering, wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. ”

Deze uitbreiding volgt op verschillende strategische aanwervingen, een recente acquisitie en andere investeringen, waaronder de organische werving en lancering van Fund Services-bedrijven in de Verenigde Staten en APAC-markten. McHugh zal het kantoor in Dublin leiden, ondersteund door een zeer ervaren managementteam, waaronder David Barry als hoofd operations, David McCormack als hoofd transferbureau en Lynda Kenny als hoofd risk and compliance, terwijl Paul Whelan toetreedt tot onze wereldwijde bewaarder aanbieden.

CSC Expands its Fund Services Footprint into Ireland

On the heels of the recent acquisition in the Netherlands

WILMINGTON, Del.–(BUSINESS WIRE)– Today, CSC announced its Fund Services expansion into Ireland as part of its long-term strategy to provide global clients access to our suite of Fund Administration, Capital Markets, and Depositary services. After a comprehensive six-month application process with the Central Bank of Ireland, CSC has been licensed to provide its Fund Services offering in one of the leading European financial centers.

“Ireland continues to enjoy a reputation as a dominant European and global fund administration center,” says Liam McHugh, managing director of Fund Services for CSC. “Given the current trend of consolidation and M&A activity amongst competitors, we feel we are well placed entering the market as a privately owned partner with a more than 120-year history. Our long-term stability, as well as our client centric approach, is highly valued by our clients.”

This expansion follows several strategic hires, a recent acquisition, and other investments, including the organic recruitment and launch of Fund Services businesses in the U.S. and APAC markets. McHugh will lead the Dublin office, supported by a highly experienced management team, including David Barry as head of operations, David McCormack as head of transfer agency, and Lynda Kenny as head of risk and compliance, while Paul Whelan joins to oversee our global depositary offering.

CSC has earned the trust of clients around the world, working with 60% of the top 100 global alternative asset managers, providing specialized outsourcing services to them and their advisors in the U.S., Europe, and Asia.

“Unlike other providers, one of our greatest strengths is that our professionals in the United States, Europe, and Asia-Pacific work as one team to deliver fully complementary and multi-jurisdictional solutions,” says John Hebert, senior vice president of CSC. “Our global capabilities and team-based approach enables us to work in partnership with our clients regardless of market, service, asset type, or location—so we’re positioned to make our client’s interests our top priority.”

The Irish office of Simmons & Simmons advised CSC on the licensing and approval process with the Central Bank of Ireland.

For more information about CSC’s Fund Services business, visit cscgfm.com.

About CSC

CSC is a leading provider of specialized administration services to alternative asset managers across a range of fund strategies, capital markets participants in both public and private markets, and corporations requiring fiduciary and governance support. We are the unwavering partner for 90% of the Fortune 500®, nearly 10,000 law firms, and more than 3,000 financial institutions. CSC’s Global Financial Markets professionals are located in key financial centers across the U.S., Europe, and Asia-Pacific. We are a global company capable of conducting transactions wherever our clients are―and we accomplish that by deploying experts in every business we serve. For more information about CSC’s services, visit cscgfm.com.

Contacts

Laura Crozier

Public Relations Manager

(302) 636-5401 x65526

CSC News Room

Check out our twitter: @NewsNovumpr