03:47 uur 20-03-2020

GARP gaat examens in mei uitstellen vanwege onzekerheid rond COVID-19

Bedrijf is van plan om later dit jaar certificeringen wereldwijd aan te bieden

JERSEY CITY, N.J.–(BUSINESS WIRE)– De Global Association of Risk Professionals (GARP) heeft aangekondigd dat ze haar wereldwijde examens in mei voor zowel The Financial Risk Manager® (FRM)- als Energy Risk Professional® (ERP)-certificering heeft uitgesteld vanwege de toegenomen bezorgdheid en onzekerheid over het COVID-19-virus.

“Gezien de wereldwijde onzekerheid rond deze pandemie, moeten we ons concentreren op de gezondheid en veiligheid van examendeelnemers en -partners. Daarom stellen we het examen in mei over de hele wereld uit,” aldus Richard Apostolik, CEO van GARP. “We zijn erg bedroefd en teleurgesteld dat we de examens in mei niet kunnen afleggen, maar we weten dat dit de juiste beslissing is op basis van de informatie die we vandaag hebben.”

GARP baseerde haar beslissing op richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en lokale gezondheids- en onderwijsautoriteiten, die een verhoogd risico op de mogelijke verspreiding van het COVID-19-virus hebben genoemd bij grote of groepsbijeenkomsten. “Na zorgvuldig overleg tussen het managementteam van GARP en onze partners, vonden we dat dit de enige manier was om te handelen in zo’n ongekende wereldwijde situatie,” stelde Apostolik.

De FRM- en ERP-certificeringen zijn wereldwijde certificeringen. GARP heeft alle examens uitgesteld en ervoor gezorgd dat ze deze zoals gewoonlijk kan leveren: tegelijkertijd over de hele wereld.

Alle FRM- en ERP-kandidaten van mei worden later dit jaar automatisch verschoven naar de nieuwe examendatum. GARP zorgt voor regelmatige updates op haar website en via e-mail en sociale media, zodat kandidaten zo goed mogelijk op de hoogte worden gehouden.

“We zullen de nieuwe examendatum aankondigen zodra deze is bepaald met onze wereldwijde partners. Zoals u zich kunt voorstellen, is GARP niet de enige wereldwijde certificeringsinstantie die zich met deze ongekende situatie bezighoudt. De onzekerheid heeft gevolgen voor alle wereldwijde supply chain-deelnemers van GARP en we werken zo snel mogelijk om deze betreurenswaardige situatie aan te pakken,” verklaarde Apostolik.

“Ons hart en onze oprechte gedachten gaan uit naar degenen die door het coronavirus zijn getroffen. We blijven op de hoogte van de situatie en volgen de richtlijnen terwijl deze zich ontvouwt. We zijn toegewijd aan de behoeften van onze kandidaten en werken ook samen met al onze partners,” voegde hij eraan toe.

Over de Global Association of Risk Professionals

De Global Association of Risk Professionals is een niet-partijgebonden, non-profit ledenorganisatie die zich richt op het verbeteren van de praktijk van risicobeheer. GARP biedt op rollen gebaseerde risicocertificering – de Financial Risk Manager® en Energy Risk Professional® – evenals het Sustainability and Climate Risk™-certificaat en doorlopende opleidingsmogelijkheden door middel van voortdurende professionele ontwikkeling. Via het GARP Benchmarking Initiative en het GARP Risk Institute sponsort GARP onderzoek op het gebied van risicobeheer en bevordert de associatie de samenwerking tussen praktijkmensen, academici en toezichthouders. GARP werd opgericht in 1996 en wordt bestuurd door een Board of Trustees, en heeft het hoofdkantoor in Jersey City, NJ, met kantoren in Londen, Washington, D.C., Beijing en Hongkong. Vind meer informatie op garp.org of volg GARP op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lori Nitschke, +1 201-205-1764, lori.nitschke@garp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr