11:00 uur 20-03-2020

Europese Dag van het IJs (Gelato Day) 2020: op 24 maart wordt ambachtelijk ijs virtueel gevierd in heel Europa

65.000 IJSSALONS, 315.000 WERKNEMERS EN 9,5 MILJARD IN OMZET: WACHTEND OP DE EVENEMENTEN DIE UITGESTELD ZIJN TOT DE VOLGENDE MAANDEN WORDT AMBACHTELIJK IJS EEN SYMBOOL VAN HET VERLANGEN OM STERKER OPNIEUW TE BEGINNEN DAN OOIT TEVOREN.

ROME–(BUSINESS WIRE)– De achtste editie van de Europese Dag van het IJs (Gelato Day), die elk jaar wordt gevierd op 24 maart en de enige dag is die het Europees Parlement heeft gewijd aan een voedingsmiddel, wordt een speciale editie. Hoewel het in verschillende Europese landen virtueel gevierd moet worden en men thuis moet blijven, wordt Gelato Day dit jaar een nog specialere gelegenheid om de toekomst met optimisme tegemoet te zien. Iedereen wacht om te kunnen genieten van een ambachtelijk ijsje met familieleden en vrienden in de straten van onze steden terwijl we verschillende evenementen bijwonen, die slechts een paar maanden uitgesteld zullen worden en die in heel Europa zullen plaatsvinden om dit product te vieren.

Ambachtelijk ijs is immers de motor van een economie die ernaar uitkijkt om sterker opnieuw te beginnen dan ooit tevoren: het is aanwezig in 76 landen over de hele wereld en alleen al in Europa biedt het 315.000 mensen werk in meer dan 65.000 ijssalons met een omzet van 9,5 miljard euro, die elk jaar toeneemt, om nog maar te zwijgen van de belangrijke leveringsketen (ingrediënten en halffabrikaten, machines en vitrines voor ijssalons). Spanje en Polen kennen de hoogste groeipercentages (+ 4% en + 6%), terwijl Italië wereldleider is op het gebied van omzet en aantal ijssalons (39.000). Duitsland (9.000), Spanje (2.200), Polen (2.000), Engeland (1.100), Oostenrijk (900), Griekenland (680) en Frankrijk (450) volgen.

Ambachtelijk ijs is een echte Europese gemeenschappelijke eigenschap en een eerbetoon aan de agrofoodproducten van elke lidstaat en het meesterschap van Europese ijsmakers. En nog nooit eerder zoals dit jaar wordt ambachtelijk ijs een symbool van de saamhorigheid van alle Europese landen ten aanzien van de noodsituatie. Hiertoe behoort ook Nederland dat yoghurtijs met aardbei heeft gekozen als de “Smaak van het Jaar” 2020.

«Dit jaar zal Gelato Day een andere smaak hebben en we kunnen het niet vieren zoals we hadden gewild– stelt Marco Miquel Sirvent, President van Artglace. We staan schouder aan schouder met alle ijsmakers en -consumenten in Europa in deze moeilijke tijd die we binnenkort samen zullen overwinnen. De wereld van het ijs zal opnieuw beginnen, sterker dan voorheen ooit tevoren».

Meer info: www.gelato-day.itFacebookInstagram

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persbureau

Alessandra Perrucchini

press@itacacomunicazione.it

Check out our twitter: @NewsNovumpr