22:07 uur 20-03-2020

EU-Commissie keurt de bestuursstructuur van JDE Peet’s goed

Beslissing maakt de weg vrij voor de verwachte IPO van koffie en thee-grootmacht

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– JDE Peet’s maakt bekend dat de Europese Commissie vandaag de nieuwe bestuursstructuur tussen JAB en Mondelez heeft goedgekeurd in afwachting van een IPO van JDE Peet’s. Dit besluit voldoet aan alle resterende antitrustvereisten van de EU voor JAB met betrekking tot de verwachte IPO.

Over JDE Peet’s

JDE Peet’s is de grootste pure-play koffie-en-theegroep, die in 2019 bijna 130 miljard koppen koffie en thee serveerde in meer dan 100 landen, zowel in ontwikkelde als opkomende markten. Door hun portfolio van meer dan 50 toonaangevende mondiale, regionale en lokale koffie- en theemerken, biedt JDE Peet’s een uitgebreid scala aan hoog-kwalitatieve en innovatieve koffie- en theeproducten en -oplossingen om consumentenbehoeften voor diverse markten, consumentvoorkeuren en prijsniveaus te bedienen. De portfolio van gevestigde merken van JDE Peet’s is de grootste in de koffie- en theebranche en omvat de merken Peet’s, Jacobs, L’OR, Senseo, Tassimo en TiOra, Douwe Egberts, Stumptown, Super, Pilão, OldTown, Moccona, Mighty Leaf en Pickwick evenals Maison du Café in Frankrijk, Marcilla in Spanje, Harris in Australië en Bravo in Griekenland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The One Nine Three Group voor JAB
Zach Siegel: zach@the193.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr