08:38 uur 19-03-2020

Chinese ziekenhuizen gebruiken 3D-veiligheidsbrillen voor bescherming

JINHUA, China–(BUSINESS WIRE)– Onlangs gebruikte een grote onderneming voor de productie van beveiligingsinstrumenten in China 200 Flashforge Guider 2 3D-printers voor de productie van 3D-printveiligheidsbrillen. De dagelijkse output van 3D-printveiligheidsbrillen zal worden verhoogd van 600 naar 2.000, waardoor massaproductie verder wordt gerealiseerd, de frontlinie van anti-COVID-19 wordt ondersteund en het tekort aan een aantal medische benodigdheden wordt verlicht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200319005221/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Sinds het uitbreken van COVID-19 hebben alle industrieën in China hulp geboden en bijgedragen om tegen het virus te vechten. Medische beschermende kleding, gezichtsmaskers en veiligheidsbrillen zijn de meest noodzakelijke en schaarse items voor medisch personeel in de frontlinie. Tekorten zijn altijd een uitdaging en de kloof aan de vraagzijde is nog groter doordat de veiligheidsbrillen een kleine output hebben, de productie ervan slechts moeizaam kan worden uitgebreid en het feit dat het gaat om een lange productiecyclus met traditionele handmatige arbeid. Het R&D-team van deze onderneming gebruikte 3D-printtechnologie om het product binnen 153 uur te ontwerpen, te ontwikkelen en af te ronden en realiseerde zo uiteindelijk de massaproductie van 3D-geprinte veiligheidsbrillen. Gezegd wordt dat de 3D-printveiligheidsbril lichter is en gemakkelijker te dragen, en dat de bril beter is afgedicht en langdurig beschermd tegen nevel.

Het hoofd van het bedrijf stelde: “3D-geprinte veiligheidsbrillen hebben een kortere ontwerpcyclus en het productievolume van 3D-printtechnologie is schaalbaarder dan traditionele manieren.”

Als professionele onderneming voor de productie van beveiligingsinstrumenten hebben ze meerdere vergelijkingen gemaakt bij de selectie van apparatuur. Een groot printvolume, langdurige printstabiliteit en hoge nauwkeurigheid zijn de belangrijkste kenmerken. Na veel 3D-printmerken vergeleken te hebben, kozen ze uiteindelijk voor Flashforge Guider2. Momenteel zijn er 200 Flashforge Guider2 in productie genomen. Het is echt spectaculair dat honderden printers tegelijkertijd beginnen te werken.

Tot het moment van publicatie zijn meer dan 5000 paar 3D-geprinte veiligheidsbrillen naar de ziekenhuizen gestuurd via donaties. Volgens het bedrijf zal de verhoogde capaciteit de druk door het tekort aan veiligheidsbrillen verlichten. In de toekomst zal de onderneming de capaciteit verder uitbreiden volgens de behoeften; op dat moment kan de dagelijkse output 10.000 brillen zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon:Sam Liu

E-mail:sam@flashforge.com
Tel:0086-579-89166268

Website:www.flashforge.com
Skype: sam_fobolous

Check out our twitter: @NewsNovumpr